Vesti

0

Kosmajac na slobodi, Crna Gora ga neće proterati

Autor: DAR

Izvor: Tanjug

Kosmajac na slobodi, Crna Gora ga neće proterati

Konjević je objasnio da policija "nije imala osnova" za zadržavanje Kosmajca, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno označio kao vođu srpskog narko klana, jer za njim nije raspisana međunarodna poternica.

"Policija je, shodno njenim nadležnostima, u komunikaciji sa tužiocem privela lice za koje postoji interesovanje sa naše strane, obavila razgovor, konsultovala tužioca.... Prema toj osobi (Dragoslavu Kosmajcu) ne postoji bilo kakvo potraživanje bilo koje države iz regiona", kazao je ministar unutrašnih poslova Crne Gore.

Kosmajac je sinoć u Kotoru priveden na informativni razgovor u policiju i pušten je jutros pošto su u tužilaštvu proverene njegove lične isprave koje su validne i izdate u Srbiji, potvrđeno je Portalu Analitika u policiji i tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević izjavio je danas da je Dragoslav Kosmajac u kotorsku policiju priveden kao "bezbednosno interesantna osoba", ali da nije bilo osnova za njegovo zadržavanje jer za njim nije izdata međunarodna poternica.
 
"Policija je, shodno njenim nadležnostima, u komunikaciji sa tužiocem privela lice za koje postoji interesovanje sa naše strane, obavila razgovor, konsultovala tužioca. Nakon toga, policija je postupila imajući u vidu da prema toj osobi ne postoji bilo kakvo potraživanje bilo koje države iz regiona”, kazao je Konjevic, prenela je RTCG.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR