Sukob dve grupe radnika u Granitu

U preduzeću Granit-Peščar iz Ljiga sukobile su se dve grupe radnika – ona koja je u štrajku i ona koja nije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

14:37

Default images

To je saopštio Sindikat radnika građevinarstva i industrije građevinskog materijala Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, zaposleni koji štrajkuju od početka jula, sukobili su se sa radnicima - štrajkbreherima koje je angažovao poslodavac.

Radnici koji štrajkuju pozivaju ministra rada da im pomogne da ostvare zarade za uloženi rad o kojima poslodavac neće ni da razgovara, dok vlasnik tog preduzeća raspolaže "ogromnom ličnom imovinom i velikim brojem drugih privrednih subjekata".

Štrajk je organizovan zbog neisplaćenih zarada za april, maj i jun 2014. godine, neuplaćenih doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i neoverenih zdravstvenih knjižica, neisplaćene naknade troškova za prevoz i neisplaćenih putnih troškova - dnevnica vozačima.

Kako je navedeno, direktor preduzeća je uposlio radnike - "štrajkbrehere" i radnike iz drugih radnih jedinica za rad na radnim mestima gde radnici štrajkuju odnosno radnoj jedinici Silikolor.

Štrajkački odbor i Sindikat su, da ne bi došlo do fizičkog obračuna zaposlenih, zahtevali da inspektor rada iz Valjeva obavi nadzor nad zakonitošću postupanja direktora za vreme štrajka i očekuju nalaz inspektora. Oni očekuju nalaz inspektora koji je juče bio u preduzeću.

Javno okupljanje svih zaposlenih zakazano je 25. jula ispred opštine Ljig.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: