Pogledajte šta srpski mediji pišu po pitanju vakufske imovine u Sandžaku

10
34

stara-novopazarska-banja-spolja-616x330

Pogledajte kako srpski mediji, kao što su Blic i Novosti vide pitanje restitucije vakufske imovine koje pripada Islamskoj zajednici na osnovu zakona R. Srbije:

20140713_010348_novosti_rs20140713_010321_blic_rs


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

  1. Samo Bujrum Dodjite Ako smijete mivas cekamo -vi koji hocete da uzmete Fakufsku imovinu.A policiji kazemo jestel culi sta je reko TAJIP ERDOGAN .ko dirne u Bosnjake Eto him belaja.A ovi sto traze da uzmu Islamsku imovinu onisu bez vere i obraza njima svaka kapa pase.

  2. Tvrdo sam ubedjen da je Srbija kao drzava jako slaba. To potkrepljujem time što su za protivnike odabrali i proglasili šaku muslimana u Sandžaku. Time država Srbija pokazuje svoju slabost tako što oštri nokte na jedan mali nezaštićen narod. Nazalost, svijest jednog manjeg dela srpske populacije je još uvijek na nivou od prije 600 god. Oni su najbučniji. I oni imaju jako veliki uticaj u narodu.
    Odbraniće se Islamska Zajednica to jest Bošnjački narod. A zašto? Pa zato što smo doterani do zida i nemamo više kuda. Srbija ne smije više pružati ruku na Bošnjački narod, 11 genocida je suviše mnogo, dosta je bilo- prokleti bili zajedno sa Suljom i Rasimom. Pustite nas da živimo da to elementarno pravo koristimo. Osvrnite se malo i pogledaj te da vas Gospodar nebesa i zemlje kažnjava poplavama klizištima, skakavcima i kažnjava vas time sto ste za saradnike dobili dva šupljoglavca iz Sandžaka.

  3. Vakufsko je to a to znaci da je svih muslimana a to znaci da je i moje. Iskreno mislim da Islamska zaajednica dobro raspolaze sa vakufskom imovinom.

    Zbog cega srbijasnki mediji da pisu o vakufu. TO JE NASE I KRAJ !!! NE DAMO NESTO STO JE NASE I TACKA

  4. jaci smo od drzave a ne suda to je sitnica. a zasto jer nasa ledza cuva Allah ne sudovi itd, zato ne trudi te se da nam se suprostavljate sa tim piunima prasimom i sojicem…

    • Samo civilizovano Efendije! Ne dopustite da vas zaobidju jer emocije moraju da se obuzdaju. Cjeo slucaj treba ustupiti ministru Selakovicu licno na reviziju jer problem je u eskalaciji!!!
      Neko pokusava da destabilizuje situaciju u Sandzaku i na politicki nacin samim tim sto Boshnjackoj islamskoj zajednici zeli da marginalizuje prava i profitira na tome?
      Islamska Zajednica je i bez ove eskalacije u ugrozenom stanju i od drzave i od pojedinaca. Slucaj cak sto vise moze da bude veoma infektivan u regionalnom smislu i inicira ustavne garancije za Islamsku Zajednicu i boshnjacko stanovnistvo u smislu garantovanja svih ljudskih prava i odgovarajucoj ustavnoj definiciji. Ovakvo neodgovorno ophodjenje drzave prema vakufskom nasljedju koje se sistematski zurpira kriminalnom papirologijom. Ustavne promene su neophodne da bi se opstanak Boshnjacke zajednice i zakonski definisao kao autonomni kanton sa definisanim ovlastenjima. Necu da predimenzioniram zakljucke ali osecam da je ovo sistematski potez drzave da nam ogranici osnovna ljudska prava i aktivira proces prinudne asimilacije!!! Zato je Ministarstvo pravde i Ustav Srbije razlog za eskalaciju konflikta u vec infektiranim medjuljudskim odnosima u Sandzaku. Usput bi drzava mogla i da izvrsi reviziju te privatizacije i redefinise zakonom imovinskih odnosa sta kome pripada.? Boshnjaci imaju prava da neguju sopstvenu kulturu u sopstvenim arhiktentonskim biserima. Usput bi i drzava trebala materialno da ucestvuje kao donator za efikasnu restauraciju objekata kao njihovo ustavno pravo za Boshnjacku Zajednicu. Sve te mere su neophodne da bi zajednica funkcionisala kao sinhronizovani organizam koji zadovoljava prava svih gradjana na demokratskim osnovama. Mislim da neko na dirigovan nacin zeli da nam provocira Muftiju i bsohnjake kao narod. Odgovorimo razumom na ovu organizovanu provokaciju i zahtevajmo da se SUD U STRAZBURU izjasni do tada ce VAKUFSKA bastina negovati i putem razvojnih projekata i obnoviti za svoju vakufsku i gradjansku namenu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.