LE: Protest protiv gradonačelnika

Regionalne vesti - Petak 11.07.2014 - 00:36

Više od pedesetak Leskovčana, nezadovoljnih radom lokalne samouprave, a posebno gradonačelnika Gorana Cvetanovića, okupilo se na protest u petak ispred zgrade Skupštine grada.

Ko je leskovački Sulejman? (Foto: JuGmedia) Ko je leskovački Sulejman? (Foto: JuGmedia)
Među demonstrantima bili su predstavnici leskovačkih trafikanata, kojima se uvodi licitiranje za mesta za trafike, predstavnici “Interleminda”, zbog neisplaćenih zarada i nemogućnosti dogovora sa bugarskim vlasnikom, ali i predstavnici pokreta Dveri.
 
Ljubiša Stojanović iz udruženja trafiknata, rekao je das u oni sledeći izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića, sami našli posao, ne čekajući državu, ali da im gradska vlast ne da da rade.
 
- Mi tražimo samo da nam se omogući da radimo. Licitacija je nepoželjna i ne treba da se gasi nešto što je zdravo – rekao je  Stojanović i dodao da se gradonačelnik ponaša kao da Gradsko veće ne postoji i da on o svemu odlucuje.
 
Predsednik Skupštine grada Živojin Stefanović primio je, zbog protesta troje predstavnika nezadovoljnih građana, a sastanak se odvijao iza zatvorenih vrata. 
 
Stefanović je navodno kontaktirao Cvetanovića i dobio je odgovor da će u subotu, u 11 sati, u kabinet gradonačelnika biti primljena po tri predstavnika svake od “spornih” organizacija.
 
- Ako se u subotu ne postigne dogovor, protesti će se nastaviti u narednoj nedelji”, rekao je predsednik samostalnih sindikata „Interleminda - Sasa Milenković.
 
JuGmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: