Sreda, 09.07.2014.

19:24

VB: Tinejdžerke pobegle u Siriju?

Tinejdžerke bliznakinje iz Mančestera koje se vode kao nestale verovatno su otišle u Siriju gde se nekoliko stotina Britanaca priključilo pobunjenicima u borbi.

Izvor: Tanjug

Default images

Zahra i Salma Halane (16) su nestale iz svog doma 26. juna i pretpostavlja se da su avionom stigle u Tursku, odakle su prešle tursko-sirijsku granicu, a Severozapadna jedinica britanske policije za borbu protiv terorizma istražuje razloge za odlazak i da li im je, u begu, neko pomagao, javio je BBC.

Policija je navela da su devojčice "sebe dovele u opasnost" i da policija ne zna zašto su otišle niti s kim su sada, dodao je AP.

Više od 100 britanskih imama apelovalo je nedavno na muslimane u toj zemlji da ne putuju u Siriju i Irak jer tamošnji borci postaju sve radikalniji.

Oni su pozvali muslimane da podrže pogođene ratom u Siriji i nedavnim borbama u Iraku, ali da to čine iz Velike Britanije na bezbedan i odgovoran način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: