Divlji taksisti iz unutrašnjosti

Zbog prekršaja je isključeno iz saobraćaja devet taksi vozača koji su na ulicama prestonice radili iako su za registrovani na drugoj teritoriji.

Srbija

Izvor: Politika

Četvrtak, 24.04.2014.

19:48

Default images

Službenici Sekretarijata za inspekcijske poslove kontrolom su obuhvatili 2.032 taksi vozača, a asistirali su im pripadnici komunalne i saobraćajne policije, kao i interventne brigade MUP-a.

Zbog uočenih prekršaja, na pet, odnosno deset dana isključili su iz saobraćaja devet taksi vozača koji su na ulicama prestonice radili iako su za tu delatnost registrovani na teritoriji drugih lokalnih samouprava. Protiv njih je, kako objašnjava Obren Šiljković, pomoćnik sekretara, pokrenut i prekršajni postupak.

"Prema evidenciji gradske saobraćajne inspekcije Beogradom taksira stotinak ovakvih preduzetnika, a ne 2.000, kako tvrde neka udruženja. Rad približno trećine njih omogućavaju registrovana taksi udruženja, jer im daju krovne oznake i svoju radio vezu na korišćenje. To inspektorima otežava identifikovanje vozača koji taksiraju bez važeće dozvole grada Beograda", istakao je Šiljković.

U toku marta, izdato je i 58 rešenja za otklanjanje nedostataka kao što su nebaždareni taksimetri i neobavljeni kontrolni pregledi vozila.

U istom periodu, na osnovu četiri prijave građana za nerealno visoke račune za taksi vožnju, pokrenuti su i postupci pred Prekršajnim sudom i Sudom časti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: