Bor: Mladić poginuo u krađi kabla

U pokušaju da se domogne energetskog bakarnog kabla koji napaja motore u kriveljskoj flotaciji u RTB Bor, život je izgubio dvadesetčetvorogodišnji Emran A.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

13:56

Default images

Emranu A. društvo su pravili Dragan M. (1986.), Emran R. (1989.) i Aladin C. (1989.) i njima je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati zbog osnova sumnje da su počinili krivično delo teška krađa u pokušaju, saopštila je Policijska uprava Bor.

Emran A. je sinoć oko 23h, između dve smene, ušao u podrum kriveljske flotacije da ukrade kabl kojim se struja doprema do mlinova za drobljenje rude.

Tom prilikom mladić se najverovatnije uhvatio za ogoljeni deo kabla, pa ga je udarila struja pod naponom od 700 volti i ubila ga na licu mesta. Njegovo beživotno telo pronašli su radnici "Zaštite" i slučaj odmah prijavili policiji.

"Ovo je samo još jedan u nizu napada na imovinu RTB-a Bor poslednjih meseci, međutim, više se ne može govoriti o klasičnoj krađi, niti o ekonomskoj šteti koju trpi kompanija jer je ovde reč o ljudskim životima. Da li je život ovog dvadesetčetvorogodišnjaka vredan jednog bakarnog kabla?" , saopšteno je iz RTB Bor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: