SAD: Tvrdnje Lavrova su apsurdne, MUP Ukrajine oslobodio Svjatogorsk

Tanjug

23. 04. 2014. u 09:29

Vlada Ukrajine nastavlja "aktivnu fazu antiterorističke akcije". Keri upozorio Rusiju na nove sankcije

Vlada Ukrajine nastavlja "aktivnu fazu antiterorističke akcije". Keri upozorio Rusiju na nove sankcije ukoliko se ne smire tenzije na istoku Ukrajine. Samoproglašene vlasti u Donjecku traže privremeni Ustavni sporazum o nezavisnosti.

Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov







IVANOV: UKRAJINA JE BURE BARUTA

Bivši šef ruske diplomatije Igor Ivanov ocenio je da Vašington koristi Ukrajinu kao "piona u svojoj velikoj geopolitičkoj igri", upozorivši da je ta zemlja "bure baruta koje će pre ili kasnije da eksplodira".
"Amerika neće ponuditi ozbiljnu pomoć Kijevu i neće se obavezati na značajne ekonomske troškove", napisao je Ivanov u članku koji je objavio ruski dnevnik "Rosijskaja gazeta".
Ivanov smatra i da bi bila "fatalna greška" ukoliko se ne nastavi posao koji se tiče ispunjavanja dogovora sa prošlonedeljnog sastanka u Ženevi na kome su učestvovali šefovi diplomatije SAD, Rusije, Ukrajine i Evropske unije.


KERI UPOZORAVA NA NOVE SANKCIJE

 Američki državni sekretar Džon Keri rekao je u telefonskom razgovoru šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu da bi Vašington mogao da uvede dodatne sankcije protiv Rusije ukoliko se ne smire tenzije u istočnim gradovima Ukrajine, navodi Rojters.

Keri je Lavrovu rekao da je duboko zabrinut zbog nedostatka pozitivnih koraka Rusije ka deeskalaciji krize u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

Američki državni sekretar je tokom telefonskog razgovora naveo, kako se prenosi, dokaze o tome da separatisti nastavljaju da zauzimaju ukrajinskih institucije, zarobljavaju novinare i druge civile.

Stejt department je saopštio da je Keri od Lavrova tražio da Rusija smiri svoju retoriku i da se diplomatski angažuje na rešavanju krize u saradnji sa ukrajinskom vladom i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju.

Keri je od Rusije zatražio da pozove naoružane snage koje su zauzele institucije na istoku Ukrajine da predaju oružje u zamenu za amnestiju.



RUSIJA SPREMNA U SLUČAJU NAPADA

Rusija će, ako bude napadnuta i ako interesi ruskog naroda budu ugroženi, uzvratiti u skladu sa međunarodnim zakonom, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za ruski kanal RT.

"Ako budemo napadnuti, sigurno ćemo odgovoriti. Ako naši interesi, naši legitimni interesi, interesi Rusa budu direktno napadnuti, kao što su u Južnoj Osetiji na primer, ne vidim nijedan način osim uzvraćanja u skladu sa međunarodnim zakonom", istakao je šef ruske diplomatije.

Govoreći o gomilanju trupa na granici Rusije i Ukrajine, Lavrov je rekao da ruske trupe nisu prešle u Ukrajinu i da su i dalje na teritoriji Rusije. "Napad na ruske građane je napad na Rusku Federaciju", naglasio je Lavrov.

Lavrov je optužio SAD da je umešana u trenutni zastoj pregovora između vlade i proruskih aktivista u Ukrajini, dodavši da Vašington pokušava da manipuliše situacijom.

"Ne postoji razlog da ne verujemo da Amerikanci vode šou", rekao je Lavrov, misleći na posetu američkog potpredsednika Džoa Bajdena Kijevu i na to da se ona poklopila sa obnovljenim antiterorističkim operacijama na istoku Ukrajine, kao što se početak tih operacija dogodio odmah posle posete šefa CIA Džona Brenona Kijevu.


OEBS KRITIKUJE OGRANIČENjA INTERNETA U RUSIJI

Predstavnik za slobodu medija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Dunja Mijatović kritikovala je danas nove mere u Rusiji kojima se povećavaju ograničenja interneta u toj zemlji.

Ona je izrazila žaljenje zbog jučerašnje odluke Dume da usvoji amandmane na zakon o informisanju, informacionim tehnologijama i zaštiti informacija i pozvala predsednika Ruske Federacije da uloži veto na zakon i zaustavi pokušaje ograničenja slobodnog izražavanja I slobodu medija.


MOSKVA INSISTIRA NA POVLAČENjU JEDINICA UKRAJINSKE VOJSKE

Zvanična Moskva saopštila je danas da insistira na hitnoj deeskalaciji situacije na jugoistoku Ukrajine i povlačenju jedinica ukrajinske vojske, ocenjujući da su "potpuno pogrešne" interpretacije Kijeva i SAD odredbi iz Zzenevske izjave posle susreta šefova diplomatije SAD, Rusije, EU i Ukrajine 17. aprila.

"U navedenom dokumentu sadržana je odredba da sve nelegalne oružane formacije treba da budu razoružane. Međutim, umesto donošenja efikasnih mera za ispunjavanje tog dogovora, u Kijevu i Vašingtonu, kao i u nekim evropskim glavnim gradovima, i dalje se tvrdi da treba da 'predaju oružje' samo ukrajinski građani koji štite svoja prava na jugoistoku Ukrajine", navedeno je u saopštenju ruskog Ministarstva inostranih poslova.


RUSIJA RAZMATRA ODGOVOR NA CRNOGORSKE SANKCIJE?

Povodom odluke Crne Gore da se pridruži sankcijama protiv Rusije, ruski mediji pišu da Moskva razmatra odgovor imajući u vidu da značajan deo BDP-a Crne Gore čine ruske investicije i potrošnja ruskih turista koji čine trećinu svih inostranih gostiju.

Taj odgovor bi, kako se navodi, mogao da uključi ukidanje bezviznog režima i trgovinskih olakšica.

Uprkos viševekovnom prijateljstvu sa ruskim narodom i većinskom protivljenju građana Crne Gore stupanju u NATO, rukovodstvo u Podgorici pridružilo se sankcijama SAD i EU protiv Moskve, istakavši visoko kandidaturu za članstvo u Severnoatlantskoj vojnoj alijansi, naveo je moskovski vladin dnevni list "Rosiskaja gazeta",


KIJEV:MUP UKRAJINE POVRATIO KONTROLU NAD SVJATOGORSKOM

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila je danas da su specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova "oslobodile bez žrtava" grad Svjatogorsk, koji se nalazi na strateškoj tromeđi Donjecke, Luganske i Harkovske oblasti na istoku Ukrajine, a koji je kako tvrde bio pod kontrolom "nelegalne naoružane grupe separatista", javile su ukrajinske agencije.

"Tokom dana sprovedene su aktivnosti na osiguranju javne bezbednosti u gradu Svjatogorsku u Donjeckoj oblasti. Te mere sprovele su snage specijalnih jedinica MUP Ukrajine u okviru antiterorističke operacije pokrenute radi ograničavanja naoružanih prestupnika u Slavjansku i sprečavanja činjenja krivičnih dela u drugim naseljima Donjecke oblasti", navedeno je u saopštenju SBU.


FIČ: EVROPA ĆE TEŠKO NAĆI ZAMENU ZA RUSKI GAS

Zabrana uvoza ruskog gasa u Evropsku uniju (EU) izazvala bi značajne poremećaje u evropskoj ekonomiji i industriji, ocenjuje danas bonitetna agencija Fič.

Neposredno po uvođenju takve zabrane region bi trpeo zbog nestašice gasa, visoke visokih cena zbog ograničene sposobnost EU da smanji tražnju i da obezbedi alternativne izvore zaliha i transport gasa do najpogođenijih zemalja, navodi se u izveštaju objavljenom danas na veb sajtu Fiča.


MITINZI U HARKOVU I DONjECKU

Ispred zgrade oblasne administracije u Donjecku i danas je nastavljeno okupljanje pristalica federalizacije Ukrajine a u Harkovu su mitinge organizovali i "federalisti" i pristalice jedinstvene i nedeljive Ukrajine, izveštavaju ukrajinske i ruske novinske agencije.

U Harkovu pristalice federalizacije okupile su se ispred zgrade gradske uprave pod parolom "Nema izbora bez referenduma", izvestio je Itar-Tas s, dodajući da je među njihovim zahtevima i davanje statusa zvaničnog jezika ruskom.


ČURKIN: MIROVNE OPERACIJE UN U UKRAJINI NEREALNE

Ruski stalni predstavnik u UN Vitalij Čurkin veruje kako bi mirovna operacija u Ukrajini bila nerealna.

"Mirovna operacija UN u Ukrajini je apsolutno nerealna zato što je Ukrajina vrlo velika zemlja i što tamo nema linije fronta", rekao je juče ruski diplomata za TV kanal Rosia 24, a prenosi Itar-Tas.


SAD: TVRDNjE LAVROVA SU APSURDNE

Stejt department odbacio je kao "apsurdne" i "neosnovane" sugestije šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da SAD stoje iza političkih nemira u Ukrajini.

"Mnoge od tvrdnji iz intervjua (ruskom TV kanalu ’Raša tudej’) su apsurdne i nisu zasnovane na činjenicama", rekla je portparolka Stejt departmenta Džen Psaki.
"Jedna od njih je da SAD imaju bilo kakve veze sa ukrajinskim antiterorističkim operacijama (...) i da mi 'dirigujemo predstavom' ili je finansiramo. Sve bih to svrstala u kategoriju 'apsurdnog'", rekla je ona a prenosi Rojters.

Psakijeva je, kako prenosi Itar-Tas, takođe kazala da takve izjave smatra "kontraproduktivnim" i da one "vode podizanju napetosti".

Pri tom je dodala da "desetine hiljada ruskih vojnika na granici sa Ukrajinom nastavljaju da prete" svojim susedima, dok vlasti u Kijevu "pokazuju uzdržanost" prema demonstrantima i pristalicama federalizacije u Donjeckoj i drugim oblastima na istoku Ukrajine, navodi ruska državna agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (75)

зокс

23.04.2014. 10:42

Знали смо ми то Иванову још онда,и говорило вам се али нисте хтели да чујете!Ето вам сада!

PanicusVulgaris

23.04.2014. 14:21

@зокс - @zoks: U pravu si, ali znali su to i rusi jos onda kad smo mi bili ugrozeni. Sjecam se, cak su i ovde americki tv kanali pokazivali, demonstracija u Moskvi za podrsku srbima u toku rata u BiH, kad su demonstranti nosili natpise: "Danas srbi, sutra mi!" Tada nisu bili u stanju nista da urade. ali kasnije su mogli, a nisu - propustili su da odreaguju u Iraku, pa u Libiji...u Siriji je Putin odradio carski posao, a i sad je sjajan, ali ovo sa Ukrajinom se moglo sprijeciti da su reagovali ranije.

ccc

23.04.2014. 16:47

@зокс - Ovo sa Ukrajinom je došlo prerano za SAD tako da je njih zateklo a trebalo je da bude kao krajnji čin da pravoslavci udare jedni na druge a da se oni slade sa strane. Sad je jasno zašto su se Rusi povukli sa Slatine ali mislim da to nisu trebali da čine i u svoju i u našu korist. Ovi bi se mnogo ranije odali u svojoj nameri. Sve u svemu čitajte Karla Marksa i Engelsa videćete da su bili u pravu i da je samo Jelcin pijandura odložio kraj kapitalizma a samo što to jedino Srbi ne vide.

Panicus Vulgaris

23.04.2014. 20:10

@зокс - @ccc: Nije njih iznenadila preuranjenost, oni su sve ovo i organizovali. Oni su izazvali Majdan i sve vrijeme upravljali fasistickom bagrom koja je pucala po narodu i optuzivala Janukovica za pucanje. Njih je iznenadila reakcija Rusije, jer su se vec toliko osilili da su bili ubijedjeni da se niko na svijetu nece usuditi da im se suprotstavi. Sad su se nasli u cudu i ne znaju sta da rade, jer nemaju petlju da krenu na Rusiju, a ako se povuku - to je kraj njihove dominacije nad ostatkom svijeta.

Mali bata

23.04.2014. 12:27

Zar nisi razumeo, Rusija ti veruje, Amerika razume, a ja pazim da ne zaspis na casu.

kondor 009

23.04.2014. 13:01

Ne dajte se braco Rusi , ne dozvolite da vam nameste scenario poput : Juge , Iraka i Libije . To jedino ameri zele uz pomoc posrnule EU koja ni sama nije svesna sto radi . Verovato jednog dana taj scenario EU ce se razbiti o glavu , sama da dodje zima i kada se pocnu smrzavati bez ruskog gasa .

APV

23.04.2014. 13:01

Ovalo se odgovara na pretnje a ne kao mi. Podvili rep i servirali vukovima plen na tanjiru. Nije cudo sta su srbi van granica Srbije toliko ogorceni na vlasti i drzavu a narocito oni na KiM.

Deki

23.04.2014. 13:10

Blago narodu, koji ima ovakvu matičnu državu iza sebe, kao što je ruski narod danas ima! Dole zlikovačka tvorevina amerika!

зокс

23.04.2014. 13:12

Лаврову,бићете нападнути и то не само у Украјини,него и у Русији!Евро-американоси хоће нафту и гас руски,да не плаћају ни динара вама!А топовског меса имају од Словена у виду Чеха,Пољака,"црногораца",украјинаца,Словака,....има их ту још подоста,живи били па видели!Па отворено вам је она баба,или деда,незнам ни сам шта је,Маторина Одврајт рекла да "Бог није дао само Русима гас и нафту"!Зар вам таква изјава не говори ништа?Мени говори све!

Застој у Сирији, Венецуели, Украјини

23.04.2014. 17:51

@зокс - Зокс, заборавио си Хрвате. Или мислиш да су црне легије нестале у Другом светском рату на Украјинском фронту? Грешиш. Што се тиче природних богатстава Русије, енергетских и рудних ресурса Сибира, у праву си. Кондомлиза Рајс је изјавила да "није поштено"(!) да их само Руси користе. То изјављују сада, кад су опустошили земље северноамеричких Индијанаца стварајући највећу економску и војну империју ХХ века. За њихове апетите више није довољно црно злато Кувајта, Ирака, Либије...

зокс

23.04.2014. 19:30

@зокс - А како могу њих заборавити?Таман посла,него нису они вредни да их стално помињем!Има њих још подоста рекох,јанези,булгари,"македонци",....наћи ће се њих!Сами ће се они појавити,да их ја и не помињем!Американоси су им обећали добар "комад" колача ако им пође за руком планирана пљачка!Ако!

KNIN

23.04.2014. 13:34

Pogledajte molim vas ovaj komunisticki grb, pa ti Rusi su stvarno mnogo zaljubljeni u srp i cekic. Samo ja nesto nevide i necu da Rusi taj alat koriste, niti imaju zito niti umeju da naprave traktor, kamion auto, cak ni tenkove ne umeju sve one krseve T55 i T84 ne racunam za tenkove. To su pre oklopljeni sporeti na gusenicama nego ozbiljni tenkovi. Lavrov iz ocaja preti, jer zna da su Amerikanci reseni da po cenu svega uzmu Ukrainu pod svoje okrilje. Rusi nesmeju udariti na Ukrainu zato se plase

T-72 (part 1)

23.04.2014. 15:06

@KNIN - M-84 je tenk koji je proizvodila SFRJ po Cehoslovakoj licenci koji su inace imali licencu da proizvode T-72.T-72 je nazvan tenkom za treci svetski rat. To je jeftinija i jednostavnija varijanta MTB-a. U to vreme glavne udarne snage SSSR-a su bile opremljene tenkom T-64. Daleko najboljem tenku u svojoj epohi (sesdeste i sedamdesete)Danas se tenk T-72M1 pokazo fenomenalno u Siriji.Tenk T-55 je najbolji tenk svoje epohe (pedeste proslog veka)

T-72 (part 2)

23.04.2014. 15:13

@KNIN - T55 se jos uvek koristi u nekim armijama. T54 je usao u masovnu proizvodnju jos 1947 godine. Dakle mogu ti reci da je gotovo izvesno da je SSSR uvek bio za koplje ispred ostalih po pitanju tenkova. T54/55,T62,T64,T72,T80,T90. Nedostatak finansija odredjuje da se Rusi odluce da tenk T90 ne bude derivat tenka T80 vec tenka T72. Zato danas mnogi strucanaci daju prednost Nemackom Leopardu i Britanskom Celindzeru u odnosu na Ruski T90. Sto se tice americkog M1. On se ne kotira visoko.

Srdjan-PEC

23.04.2014. 16:55

@KNIN - Demokratija i jeste da se iznose drugachija misljenja, ali ovo sto ste napisali je chista glupost. Vuk Stefanovic Karadzic je rekao "Progovori, da vidim ko si i sta si"

Draganche

23.04.2014. 19:13

@KNIN - T 90 i derivati i naravnoji najnoviji Armata. Ko kaze da su to losi tenkovi taj lupa ko otvoren prozor.

из главе

23.04.2014. 13:40

након Хибини третмана над Доналд Куком који је узроковао да 27 нато професионалаца да безусловни отказ Пентагону, западњацима остаје само да лармају кроз своје медије, док Руси заокружују своје двориште, надам се до Бања Луке

KNIN

23.04.2014. 13:46

A naj smesnije od svega su bili oni neki Cetnici iz Nisa koji su otisli pomoci svojoj braci po materi sa Krima Zamislite Cetnici iz Nisa mislim kad bi to Vojvoda Momcilo Djujic cuo da u 21 veku postoje Cetnici i to iz Nisa mislim da bi covek momentalno ponovo umro. Pravi i autohtoni Cetnici su Cetnici sa prostora Knina i Obrovca a najace Cetnicko selo u opstini Knin u WW2 je bilo selo Padjene to su bili pravi Cetnici. Kakvi Cetnici iz Nisa i Srbije to ja ne smatram za Cetnike oni su vise turisti

Trol

23.04.2014. 14:10

@KNIN - Ti si neki zesci trol vidim. Medjutim jesi u pravu za cetnike u 2 svertskom ratu. Cetnici su bili u krajni and u srbiji i potom bosni se bili pripadnici Jugoslovenske vojske u otadzbini. Inace cetnici datiraju jos sa kraja 19 veka. I vezuju se za paravojne operacije u Otomanskom crastvu na prostoru Kosova i Makedonije. Kasnije postaju deo Srpske vojske u balkanskim ratovima i prvom svetskom ratu. A tebi knidzo mogu da porucim sledece. najvece komunjare i jarae su upravo tvoji krajisnici.

KNIN

23.04.2014. 14:44

@KNIN - Samo razlika izmedju Cetnika iz moje Dalmatinske Zagore i tih kvazi Cetnika iz Srbije je OGROMNA. Kao prvo Cetnici u Dalmaciji su 100% bili u sluzbi naroda dakle znali su koga brane i sta im je cilj. Ovi u Srbiji nisu ratovali Protiv partizana ZASTO umesto da se ti kvazi Srbijanski cetnicu udruze sa Nemcima u borbi protiv komunjara Draza naredjuje da se puca po Nemcima. Za uzvrat Nemci prave odmazdu i ubijaju 7.000 djaka Zato je u mojoj Dalmaciji Srpski narod docekao Nemce rasirenih ruku.

baunti

23.04.2014. 15:48

@KNIN - Nije on Krajisnik. Da jeste, ne bi baljezgao ovakve gluposti, jer svi u Krajini znaju da su cetnici i partizani tamo ratovali jako malo, upravo jer su bili okrenuti odbrani od ustasa. To mi je pricao moj deda koji je bio u partizanima, i koji je rekao da nisu saradjivali, ali se nisu ni napadali medjusobno, sa par manjih incidenata nedgje pred kraj rata. A ovog sto se predstavlja lazno kao Knin, pusti... Kao sto si i rekao - trol. :)

zakara

23.04.2014. 19:58

@KNIN - @Knin. Pa gde je Draza napravio bazu nego na Ravnoj gori, to je opste poznata stvar. Sto se tice Cetnika iz bosne-hercegovine, takodje je poznato da su saradjivali s Italijanima, nikad s nemcima. Ustase su uz nemacku pomoc napadali sto cetnike sto partizane, Pop Djujic je bio Vojvoda Dinarske divizije, sad u kom selu su bili cetnici, u kom partizani, a u kom pretezno ustase, a to je druga prica. Recimo muslimani su bili u sve tri frakcije. Ima vise cetnickih vojvada muslimana, ako nisi znao...

pop

23.04.2014. 20:23

@KNIN - za knin.nije ubijeno 7000 djaka nego odeljenje a ubijeno je oko 2500 ljudi.posle rata komunisti naduvavaju cifru.i u tom napadu pred kragujevacko streljanje uycestvovali su zajedno cetnici i partizani.tacno je da su cetnici svuda sirom sfrj imali svoje posebnosti I razlike.pop djujic bi se stideo tebe.DOGODINE U KNINU.

bager

25.04.2014. 16:09

@KNIN - Vi novi kninjani ste pre svega " ciganske" sorte,zaostale iz ndh,,poreklom iz hercegovackog kamenjara

KNIN

23.04.2014. 14:11

Pravi Cetnici uopste nisu bili bradati i neuredni, u Dalmaciji niko od Srba nije iz nekog ludila pusto brade, ko ovi u Srbiji sto su bili sa Drazom. Cetnici u Dalmaciji su bili uzorna vojska koja je imala sklopljen savez prvo sa Italijanima a zatim i sa Nemcima i zajedno su ratovali protiv partizana. S tim da su Cetnici ratovali i sa Ustasama. Ovi kvazi Cetnici iz Srbije nisu protiv nikoga ratovali, metka nisu opalili na partizane ali su zato bez ikakve potrebe napadali i ubijali Nemce po Srbiji

Batrak Abrama

23.04.2014. 15:38

Rusi su pametniji i od Amerikanaca i od Ukrajinaca, a takođe i od EUrupe, i neće dozvoliti eskalaciju sukoba, sve nepodobne će polako "pojesti mrak"

cis

23.04.2014. 17:32

@Batrak Abrama - Ruska strategija i taktika su za desetku. Eliminacija istaknutih pomagaca neonacista i NATO saveznika je odlican lek protiv gradjanskog rata.

Стефан Зоран

23.04.2014. 17:22

Упозорење је, као превентива, веома важна ствар за очување мира. У војсци су ме учили да, ако се неко креће према твом стражарском месту, најпре викнеш: "Стој!", ако он настави да се приближава, скидаш пушку и упозораваш га: "Стој, пуцаћу!", а ако се он не обазире ни на то, репетираш оружје... Додуше, на наше "Стој!", кроз историју, нико се није обазирао, али није ни добро пролазио. До 1991, кад се наше "Стој!" изгубило у нашем несложном жагору...

Жив је Дража ...

23.04.2014. 17:47

Ја већ неколико дана читам коментаре од овог Книна и све сам убеђенији да је ово неки "брат" хрват

Република Српска

23.04.2014. 18:08

@Жив је Дража ... - 100 % је хрват. Са њим не вреди ни дискутовати, само га игнорисати.

danilo

23.04.2014. 19:11

@Жив је Дража ... - @SRSKA koji um nacionalnost to je glavno u frustriranim glavama iz vase BiH drzave ,masta radi svasta .

Najden

23.04.2014. 18:35

Crnogorci ne bi trebalo da brinu zbog ruskih sankcija, tu je Jelko Kacin da ih još jednom pohvali u ime EU, čiju politiku sledi Crna Gora.

Srki

23.04.2014. 19:03

Pise, usprkos protivljenju gradjana CG zvanicnoj politici CG. Ha, e pa gradjani CG, vi to protivljenje ni na koji nacin niste pokazali aktuelnoj vlasti. Cutite. Samo neki od vas napisu poneki komentar protiv ili u razgovoru sa prijateljima, ali to nije dovoljno da bi se i sluzbeno zakljucilo kako ste protiv poteza vlasti. Da ste organizovali neki skup sa 50 000 protivnika, to je onda vec nesto drugo, ali govoriti kako se ne slazete a nista ne preduzimati, to je dvolicno.

danijel

23.04.2014. 19:28

@Srki - @SRKI pako je normalan da bude sa tim divljim rusima .sta tu nije jasno .

Немања

23.04.2014. 20:29

@Srki - Смешно је т што критикујемо друге зато што се не буне колико би требало.А ми једино што овде знамо у Србији је да се жалимо да ситуацију на интернету...

Mila

24.04.2014. 08:03

@Srki - ...pedeset hiljada?....treba to skupiti....a sezona još nije počela,da ih sakupe u kafićima na plaži....

sfabica Jozafina

23.04.2014. 21:21

@Mis_Pigi - Moram da branim Mis_Pigi. Da ta svadja koja dolazi ili odlazi sa zapada ili istoka nisu nista novo, sta vise one se ponavljaju.

RUSIJA pakao

23.04.2014. 19:16

Ove divlje treba izolovati ceo svet i prisajediniti sa Srbima ionako imaju slicnu pamet ,nek zive svojim zivotom .

atlas2000

23.04.2014. 19:20

Da, nek povuku vojsku, kako bi rusija što bezbolnije okupirala Ukrajinu, hahaha! Ovo je stvarno za "vjerovali ili ne", hahaha!

Ruben

24.04.2014. 16:44

@atlas2000 - @darko ; on je vec na njoj ; udobno mu je ; zovu je "lijepa nasa"

jovandeka

23.04.2014. 19:50

Ne treba se radovati tudjem zlu,ali i testija ide na vodu sve dok jednog dana je ne razbiju.Te i milo razbi testiju.Hajde kad se veliki kurče,jer oni imaju čime,jakom ekonomijom,jakom vojnom silom,ali šta tu rade ovi mali,kao što je milo i milogorica.Koje sankcije on Rusiji može da uvede.Da zabrani da dodju na more.Pa to će uraditi Putin,jer je to njegova mera.Para nema da kreditira Ruse.Pa koja je to sankcija onda koju on primenjuje protiv Rusa.

gemini

23.04.2014. 19:59

Ja mislim da ako kojim slučajem Crna Gora izgubi ruske investicije u turizmu a samim tim i ruske turiste i uz sve manjim brojem srpskih turista,crnogorska alternativa bi mogla biti kao buduća Gay friendly destinacija.

bager

25.04.2014. 16:01

@gemini - No probljem za turisti,,Ulcinj postao pretesan ,aljbancima odgovara sve do Sveti Stefan,,ce ga krstimo u Sveti Skender , za koju godinu

OTAN

23.04.2014. 20:12

" Moskva insistira(?!) na povlačenju ukrajinskih jedinica sa jugoistoka..." ? Dakle,sasvim je normalno da Rusija nagomila svoje snage prema Ukrajini,pošto su u Rusiji, normalno je da su proruski građani u Ukrajini naoružani, ali zato NIJE u redu da se vojska Ukrajine kreće po sopstvenoj teritoriji, a i čudno je to što se snage NATO-a nalaze u zemljama članicama ove alijanse na istoku Evrope ?!? 'Ajde još koji ruski biser.......

Mila

24.04.2014. 08:00

@OTAN - ...eh,da mi je tvoj mozak...proživela bih srećan život vođena "pametnim" idejama svetskih policajaca....

danilo

24.04.2014. 09:09

@OTAN -  sve sto je kod njih normalno u ostatku sveta ili u vecinskom svetu nenormalno ,zato su vecito izolirani .

Realista

24.04.2014. 09:13

@OTAN - Као што је 1998-99. било нормално на западу да се каже да " Србија употребљава претерану силу према грађанима Косова " :Украјина употребљава претерану силу , још када се зна ко је и како у Украјини дошао на власт јасно је о чему се ради.

Aleksandar

23.04.2014. 22:22

Otvorili pandorinu kutiju pa mole Ruse da ne vide sta je sve iz nje izaslo.Amerikanci nas sve spijuniraju,ali neka,to je demokratski.I demokratski osiromaseni uranijum je manje stetan.A i cipovace nas,kao pse.

Mila

24.04.2014. 07:58

@Aleksandar - ...Bogami NEĆE...nismo stoka da nas čipuju....neka čipuju svoje,koji pristanu na to ...a neće ni njihova "do zore goreti"....

Maks

24.04.2014. 07:18

Poštovana redakcijo, zašto se u slučaju Sirije, kada regularna vojska vrati ili oslobodi neko mesto od stranih terorista ovde piše "zauzeli" ili "okupirali" a u ukrajinskom slučaju piše "oslobodili" ili "vratili pod kontrolu" ? Ja vas ne razumem. Da li bi mogli da nam kažete u čemu je razlika?

u čemu je razlika?

24.04.2014. 12:03

@Maks - Postoji razlika, samo su bezali sa casova srpskog jezika pa su pobrkali pojmove.

bager

25.04.2014. 15:53

@Maks - Koliko da znas da su i nasi novinari i mediji placeni od cia ,amerike i eu da lazu i mazu i unistavaju svoj sopstveni narod,,,,oni pisu a ameri diktiraju,,plus kontrola izjasnjavanja i misljenja,,

Batrak Abrama

24.04.2014. 09:43

kako to da je Amerika uložila 5 mlrd $ u Ukrajinski projekat, i nema leševa po ulicama, niti je na pomolu građanski rat ???

ranko75

25.04.2014. 12:06

@Batrak Abrama - Pa lepo u potkupljivanje politicara i sirenje propagande da se zalude ljudi kako njima treba.

Goran

24.04.2014. 10:26

OEBS kritikuje ogranicenje interneta u Rusiji??? Pitam se što niste kritikovali NATO kad je srušio RTS?!

ranko75

25.04.2014. 12:17

"Dunja Mijatović kritikovala je danas nove mere u Rusiji kojima se povećavaju ograničenja interneta u toj zemlji". Dunja Mijatovic iz BiH je placena da laje na ruse,ali nece rusi dozvoliti zapadnu propagandu za svoj racun. Nema propagande homoseksualizma,verujem da je i to bilo zao Dunji,pa i ostalih "vrednosti" zapada.Tako to rusi rade,a mi se pravimo veci katolici od Pape Rimskog.Kada srbin nece da bude srbin nego hoce da glumi zapadnjaka nema nista odvratnije nego kada organizujemo paradu ped