Gradska kuća dobila dva nova golfa

Novosadska lokalna uprava pre nekoliko dana dobila je dva nova službena automobila golf 7 koji su kupljeni za 3.844.500 dinara.
Novosadska lokalna uprava pre nekoliko dana dobila je dva nova službena automobila golf 7 koji su kupljeni za 3.844.500 dinara.

Kako se navodi u ugovoru o isporuci vozila, na tender su stigle dve ponude.

Jedna od preduzeća "Porshe SCG" od 3,8 miliona, kao i nešto niža od 3,2 miliona dinara, ali nije navedeno ko je bio ponuđač i zašto nije prihvaćena niža ponuda.

Gradska kuća je 2009. godine kupila šest škoda "superB", a godinu dana kasnije tri škode "oktavije" koje koriste gradonačelnik i drugi funkcioneri. U voznom parku Novog Sada postoji i desetak drugih vozila (škode fabije, golfovi i pežoi 406) koji su tada kupljeni, a uglavnom su predati inspekcijama i drugim službama na korišćenje.

Tender za nabavku ova dva golfa raspisan je novembra prošle godine, u vreme kada je grad raspisao u međuvremenu neuspelu nabavku dvadesetak vozila za novosadsku policiju. Inače, Gradska uprava je pre nekoliko dana ponovo raspisala tender za kupovinu policijskih vozila, ali je za razliku od prethodnog tendera povećan broj automobila koji se kupuje.

Ovaj put nabavlja se 21 patrolno vozilo i tri terenska vozila. Procenjena vrednost nabavke je 29.123.333 dinara, bez PDV-a. (Žarko Bogosavljević)

  • JAZZ

    23.04.2014 07:34
    Ovde nevaži akcija " kupujmo domaće " ?

    Šta fali novom Fijatu ? Ima dovoljno i mesta i jeftiniji je...
  • Franco

    23.04.2014 07:07
    Realno
    Svi podaci o svim nabavkama su javni, jer se troše budžetska sredstva. Naravno da su javne nabavke vrlo osetljiva tema, ali niko ne postavlja pitanje opravdanosti pojedinih nabavki.
    Da se autor teksta upustio u istraživačko, umesto u tabloidno izveštavanje, mogao je doći do svih željenih podataka o pomenutim nabavkama. Ovako ispada da se pare razbacuju i nemilice troše, što ovde nije slučaj. Službena vozila, vozila za policiju, pa meni je to sasvim ok da se nabavi. Prvo svi kukamo kako policija nema uslove za rad, a onda kad im se nabave vozila u stanju smo da kritikujemo nabavku.
  • Popokatepetl

    22.04.2014 20:00
    Torbice
    Jedan za Bojana,drugi za Dragana?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.