Petoro maloletnih Srdića ostalo bez majke, a otac nezaposlen

V.Mitrić

19. 04. 2014. u 21:50

Supruga i majka, Dragica Srdić, pre nekoliko dana je iznenada preminula u 35 godini života ostavivši iza sebe petoro dece, četiri sina i kćerku

- Svi mi u Republici Srpskoj možemo i moramo da učinimo mnogo više za pomoć socijalno ugroženim sugrađanima, a to ćemo najbolje učiniti ako sistemski počnemo da rešavati nagomilane socijalne probleme. Naša Srpska mora da obezbedi više para i pokaže više brige za ugrožene ljude oko nas, rekao je poslanik Srpske demokratske stranke u NSRS i direktor Doma zdravlja Bijeljina docent dr Zlatko Maksimović nakon posete porodicama sa četvoro i više dece u Semberiji.

Maksimović je naglasio da „ republičke institucije moraju ozbiljno da počnu da se bave rešavanjem egzistencijalnih problema ljudi, a prvenstveno u situacijama gde se radi o deci, višečlanim porodicama bez egzistencije.

-Naše pojedinačno malo, socijalno ugroženim građanima, u određenom trenutku znači mnogo,ali, to nije dovoljno jer uvek postoji sutra, rekao je poslanik Maksimović koji već nekoliko godina, poslaničku nadoknadu daje u humanitarne svrhe.

To je učinio i pred najradosniji praznik Vaskrs, kada je posetio petnaestak višečlanih porodica i uručio im novčanu pomoć, pakete sa prehrambenim artiklima i sredstvima za ličnu higijenu. Mališanima je poklonio pakete sa sa slatkišima. Pored posete i uručene pomoći porodicama Daraban, Dragojlić i Jovanović i drugima poslanik Maksimović je posebnu pažnju posvetio porodici Marinka Srdića u Amajlijama, nezaposlenom ocu sa petoro dece, od kojih najmlađe ima samo 16 meseci.

Supruga i majka, Dragica Srdić, pre nekoliko dana je iznenada preminula u 35 godini života ostavivši iza sebe petoro dece, četiri sina i kćerku.

Suza, strah za sutra, z abudućnost, vide se i osećao “kao iz aviona” u ovoj divnoj porodici.Tuga je nešto što se posebno nad svima njima nadvilo.Iza one koji ih znaju i za one koji ihprvi put vide, vidi se tuga je do neba.

- Kao lekar, humanista, otac dvoje dece moram da vam kažem da vam ne možemo da vratimo najdragocjenije što ste imali, a to je supruga i majka, ali svi ćemo se potruditi da petoro Srdića stasaju u čestite ljude koji će sutra pomagati drugima u nevolji,rekao je Maksimović i naglasio da će sve učiniti da sa onima koji mogu pomoći to iučine.

-Pokrenućemo aktivnosti da se dovrši kuća, potrudićemo se da se pronađe sigurniji izvor prihoda i omogući sve ono što je neophodnoza vas šestoro imate solidne uslove života.-Apelujem na sve humane ljude da se udružimo i pomognemo Marinku i njegovoj deci, a takođe i drugim, nažalost brojnim porodicama kojima je neophodna pomoć.

Samohrani otac Marinko nije zaposlen, a porodicu je prehranjivao nadnicom. U Amajlije su doselili iz Drvara, nikada nisu tražili ničiju pomoć, borili su se sami, zasnovali porodicu i gradili dom, ciglu po ciglu i nisu ga uspeli zajedno da dovrše. Desetogodišnj aMirjana, jedino žensko u kući, na svoje nemoćne ručice, već je preuzela brigu o kuhinji. Majka Dragica, kao da je znala da će prerano otići, svemu je naučila.

KONTAKT TELEFON ZA POMOĆ PORODICI

MARINKO SRDIĆ

065 539 450 i 066 288 720

BROJ ŽIRO RAČUNA KOD MIKROFIN BANKE,

Zadomaćuvalutu: 572-246-0000-103-624

Deviznižiroračun:SWIFT: MFBLBA22BA395722460000103721

MARINKO SRDIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije