JAGODINA: U porastu i vodostaj Velike Morave!
Foto: Milen Đorđević

Nema opasnosti od izlivanja

JAGODINA: U porastu i vodostaj Velike Morave!

Srbija -
Stanovnici Ribara, najvećeg sela Jagodine, na levoj obali Velike Morave, rekli su da je reka od petka porasla za oko 1,5 metara u ovom delu Pomoravlja

JAGODINA - Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje naglo raste, a visok je vodostaj i rečice Lugomir od stare Frabrike kablova do sela Majur u Jagodini.

"Nema opasnosti od izlivanja Velike Morave a ni Lugomira, situacija se prati gotovo iz minuta u minut", izjavio je gradonačelnik Jagodine i rukovodilac Štaba za vanredne situacije Ratko Stevanović.

Danas je u Pomoravlju padala i nešto slabija kiša.Stanovnici Ribara, najvećeg sela Jagodine, na levoj obali Velike Morave, rekli su da je reka od juče porasla za oko 1,5 metara u ovom delu Pomoravlja.

Kod ovog sela, reka je mutna, nabujala i nosi velike količine smeća, drveće, balvane, plastične boce...Nama ribara, a svoje čamce su vezali za stabla na obali reke čeličnim užadima.

Prema današnjem izveštaju RHMZ, vodostaj Velike Morave kod Vravarina je danas 111 centimatra, (juče je bio minus 82 centimetra), a kod Bagrdana 248 centimetara.Vodostaj ove najveće srpske reke i vodeni talas raste i u gornjem toku prema ušću u Dunav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track