Nećete verovati uz pomoć koje igračke su lopovi otkrili farmu kanabisa, pa je opljačkali! (VIDEO)

Ideju da opljačkaju ilegalnu "farmu" kanabisa, pljačkaši su dobili od policije koja svoje helikoptere opremljene infracrvenim kamerama takođe koristi za otkrivanje ilegalnih farmi kanabisa

  • 2

Jedna ekipa tehnički potkovanih lopova iz Velike Britanije montirala je digitalne infracrvene kamere na male bespilotne letelice-igračke (dronove), kakve se u samoposlugama prodaju za 60 funti, a potom lako pronašla ilegalnu "farmu" kanabisa i opljačkala je.

Pošto je za uzgajanje marihuane potrebno mnogo hidroponske toplote i svetlosti, farme kanabisa emituju veliku količinu toplote. Dovitljivi lopovi su to iskoristili da zgradu otkriju svojim kamerama, koje su pratili preko ajpeda.

Nakon toga lako su provalili u nečuvano “uzgajalište” rivalskog kriminalnog klana, i pokupili drogu radi prodaje na ulici, prenosi Dejli mejl.

Ironija je u tome što su ideju dobili upravo od policije koja svoje helikoptere opremljene infracrvenim kamerama takođe koristi za otkrivanje ilegalnih farmi kanabisa.

Sličnu taktiku izviđanja, s tim što su dronovi korišćeni da ljudima zaviruju kroz prozor, kriminalci su upotrebili i za pripremu većeg broja nasilnih pljački u Zapadnom Midlendsu.

Takođe, koriste ih i u drugim prilikama, kad god veruju da na ovaj način dobijeni podaci mogu da im obezbede prednost nad rivalima.

Britanski Parlament ovih dana ozbiljno razmatra zakonsku regulativu koja bi trebalo da pruži zaštitu privatnosti od neovlašćene upotrebe i zloupotrebe malih bespilotnih letelica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bojanica

    18. april 2014 | 21:15

    Pametni neki kriminalci :D

  • Sara

    20. april 2014 | 17:25

    Glupost, ovo su profesionalne letelice za snimanje iz vazduha, kojima se cena krece od 1K evra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA