Prodata zemlja od 7 evra za ar

Za samo tri dana, Miladin Mirković iz Koštunića prodao je 15 hektara zemlje, zahvaljujući medijskoj pažnji zbog cene od sedam evra za ar.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 18.04.2014.

16:32

Default images

Mediji su u utorak objavili da Mirković ne može da nađe kupca za svoje imanje, iako je cena, kako je naveo, samo sedam evra po aru.

Posle toga, interesovanje za kupovinu se povećalo, a potencijalni kupci su se obraćali i redakciji B92 biz za detaljnije informacije.

Mirković kaže da je kod njega došao kupac iz Priboja, sa kojim se dogovorio o prodaji, a kuporpodajni ugovor biće potpisan u narednih nedelju dana.

Zemlja je u planinskom području, odmah ispod Ravne Gore. Kroz celu parcelu protiče reka, ima pitomih i ravnih livada uz njene obale, i nešto šume i krševitog dela.

Ovaj slučaj pokazuje da prodaja zemlje ne ide teško samo zato što nema zainteresovanih, već zato što oni koji žele da je kupe nemaju način da se o tome na odgovarajući način informišu.

U ovom slučaju tu ulogu odigrali su mediji, ali bi neki novi vid posredništva mogao da bude šansa za sve potencijalne kupce, ali i prodavce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: