Tadić: SNS će uvideti ko je SPS

Predsednik NDS Boris Tadić kaže da će SNS ubrzo uvideti da sa SPS-om u vladi neće postići mnogo, jer ta partija nije doprinela ekonomiji ni za jedan evro.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

14:41

Default images

Na konferenciji za novinare u prostorijama NDS, Tadić je kazao da SPS nije ni prethodnih godina doprinosio reformama i razvoju i da će se tako ponašati i u budućnosti. On je izrazio uverenje da će te činjenice postati svesna i Srpska napredna stranka.

"Mi nećemo biti u novoj vladi, jer smatramo da vlada u kojoj SPS svojim personalnim rešenjima učestvuje ne ostavlja dovoljno garancija da će posao koji je pred ovom vladom biti uspešan u narednom periodu", rekao je Tadić.

Tadić, koji je bio u vladi sa SPS od 2008. do 2012. godine, naveo je da "pogled unazad" jasno svedoči da SPS niti reformama u sektorima koje je ta stranka preuzimala na sebe niti investicionom politikom nije doprinosila prethodnih godina razvoju Srbije.
Foto: Tanjug
On je kazao da su u javnim preduzećima i ministarstvima koje je vodio SPS danas potrebne najdublje i najbrže reforme i promena politike u tim sektorima, navodeći energetiku i javna preduzeća Srbijagas i Dunav osiguranje.

On je dodao da je SPS ostavio "nepodnošljive" dugove u Srbijagasu i da je Dunav osiguranje doveo do "ivice sloma".

"Ako mi neko kaže da je ta stranka donela jedan jedini dolar ili evro u srpsku ekonomiju prethodnih godina, onda bih mogao i da počnem da razgovaram sa tim ljudima", kazao je Tadić.

On je dodao da će se SPS tako ponašati i u budućnosti u novoj vladi i da je zato NDS odlučio da u nju ne ulazi. "Uvereni smo da će i SNS u budućnosti biti svesna tih činjenica", rekao je Tadić.

Tadić je negirao navode medija da će Miodrag Rakić i Tinde Kovač Cerović iz NDS ući u novu vladu.

Povodom navoda da je lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku nuđeno mesto predsednika parlamenta, Tadić je rekao da je ranije dogovoreno da LSV ima svoj poslanički klub u Skupštini Srbije i da će Čanak u skladu sa svojom političkom vizijom odlučiti koja će biti njegova uloga u političkom životu.

On je rekao da će koalicija NDS, LSV i Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića imati jasnu političku koordinaciju u parlamentu.

Tadić je kazao da niko iz NDS neće preuzeti mesto predsednika parlamenta u slučaju da bude prihvaćena ideja SNS o "rotiranju" predsednika Skupštine na godinu dana.

“Odšteta za 1999. nedelotvorna inicijativa“

Povodom izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića o odšteti za bombardovanje NATO-a, Tadić je rekao da se ne bi pridruživao inicijativama koje su "nedelotvorne".

"Ne bih se pridruživao inicijativama koje su nedelotvorne i koje ne bi mogle da rezultiraju bilo kojim uspehom. U Srbiji je važno da upravljamo i očekivanjima građana na valjan način, a ne da podižemo očekivanja, a onda da ona ne budu ispunjena", rekao je Tadić.

On je kazao da nije siguran da je to najdelotvorniji predlog u ovom trenutku.

"Bilo je takvih ideja i odmah nakon bombardovanja i to je otprilke politički ton koji smo imali još od 1999. Mislim da je NATO bombardovanje bilo zločin. To sam govorio i kao predsednik Srbije, to mislim i danas. Kada razgovaram sa svojim sagovornicima iz NATO kažem im potpuno jasan stav", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: