Vranjanci za Ginisa: Četiri minuta za tačku dnevnog reda!

Lokalne vesti - Sreda 16.04.2014 - 13:28

23. Sednica Skupštine grada Vranja, mogla je da konkuriše za Ginisovu knjigu rekorda budući da je za nepunih šest sati usvojeno 77 tačaka dnevnog reda.

Skupština u Vranju Skupština u Vranju

Ono što je pratilo početak Skupštine, sakupljanje broja „magične“ cifre od najmanje 33 odbornika kako bi sednica bila održana legalno, nije došlo kao iznenađenje, budući da je javnost bila upoznata sa problemima koji su se nadvili nad onima koji vode grad.

Opozicija se svojski potrudila da Skupštini ne obezbedi kvorum za rad, pa su i sami nakon desetak minuta napustili sednicu.

Sednica je počela oko devet, a završila oko 17 časova. U skladu sa poslovnikom održana je i pauza od 14 do 15 časova koja zna da potraje i duže.

Računajući prosek usvajanja,  ispada da  je za usvajanje jedne tačke  dnevnog reda bilo potrebno samo četiri minuta.

Kako govornici imaju pravo da govore tri minuta po tački, ispada da je o svakoj tački dnevnog reda govorilo 1,2  odbornika.

A među tačkama se našao recimo i izveštaj o higijenskoj ispravnosti vode, predlog o novom zaduživanju grada, finansijski izveštaji javnih preduzeća...

Slobodan Stamenković, predsednik Skupštine smatra da je sve bilo po dnevnom redu, da je svaki izvestilac izlazio i da je sve to lepo snimljeno.

- Svako je izneo ono što je hteo da kaže, ali zašto je to prošlo relativno brzo pitanje je za opoziciju koja je bila prisutna na sednicu prvih deset minuta i onda se nije ni pojavila, a imali su prilike i da pitaju i da dobiju odgovore i da diskutuju – rekao je Stamenković.

On napominje da je to tako kada nema različitih mišljenja od strane odbornika i kada nema odgovora na pojedine stvari.

I pored najavljenog trajanja od dva dana zbog obimnosti materijala, Skupština je završila sa radom za nepunih šest sati.

Zli jezici kažu da je to moralo tako, jer ko zna šta nosi sutra, hoće li i sutra biti kvoruma.

Možda će se neko od ostalih 34 odbornika setiti da ima neizostavnih obaveza, službenih putovanja, zakazanih operacija, baš kao što je to bio slučaj i na ovoj „vreloj“ sednici“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: