Na temu “Hoće li novi Statut ubiti autonomiju Vojvodine” raspravljaće se sutra na Govornici Vojvođanskog kluba u Plavoj sali Skupštine Grada, Žarka Zrenjanina 2a, od 18 sati.

Tema govornice je proces „upodobljavanja“ Statuta Vojvodine, odnosno Nacrt Statuta Vojvodine, koji je sačinila radna grupa koju je formirao Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Govornici, koji su zaduženi za rasvetljavanje ove teme biće: Mirjana Tomić-Jovanović, advokatkinja, članica Radne grupe za izradu nacrta Statuta Vojvodine (imenovana na predlog LSV); Dragomir Jankov, pravnik i analitičar, član Predsedništva Vojvođanskog kluba i autor knjige „Vojvodina – propadanje jednog regiona“, kao i prof. dr sc. med. Miroslav D. Ilić, društveno angažovani intelektualac, autor knjige „Vojvodina Direktno“ i predsednik Političkog saveta Vojvođanske partije. Uvodničar i moderator Govornice će biti dr Branislava Kostić, predsednica Vojvođanskog kluba.

Poziv da dođu na Govornicu i uključe se u diskusiju upućen je članovima i prijateljima Vojvođanskog kluba, predstavnicima medija, članovima Nezavisnog društva novinara Vojvodine i predstavnicima stranaka građanske opcije u Vojvodini (DS, LSV, LDP, Vojvođanska partija) i SVM, kao i Bojanu Pajtiću, Predsedniku Vlade Vojvodine i Ištvanu Pastoru, Predsedniku Skupštine Vojvodine. Govornica je otvorena za sve zainteresovane građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari