PL: L'pul i Siti odlučuju šampiona?

Kompletan fudbalski vikend u Evropi obeležiće duel Liverpula i Mančester Sitija koji može biti ključan u trci za šampiona Premijer lige.

Izvor: SV

Nedelja, 13.04.2014.

10:33

Default images

Ekipa sa Mersisajda je trenutno prvoplasirana sa 74 bodova, ima dva više od Čelsija i četiri od Sitija, koji pak ima dve utakmice manje.

Oba tima igraju na veoma visokom nivou u poslednje vreme „građani“ nisu poraženi u poslednjih sedam utakmica, dok Liverpul ima dvostruko bolji učinak, poslednji neuspeh doživeli su od Čelsija 29. decembra prošle godine.

Menadžer „građana“ Manuel Pelegrini neće moći da računa na srpskog reprezentativca Matiju Nastasića koji i dalje ima problema sa misterioznom povredom kolena, a u poslednji čas znak pitanja je postavljen i pred nastup kapitena Vensana Kompanija.

Upravo eventualno odsustvo stamenog štopera može predstavljati veliki plus za domaći tim koji u ekipi ima dvojicu najefikasnijih fudbalera lige, Luisa Suaresa i Danijela Staridža za koje defanzivci bilo koje protivniče ekipe gotovo da nemaju rešenja.

Značajnu ulogu u zaustavljanju napadačkog tandema Liverpula imaće Jaja Ture, iako je u meču protiv Sautemptona zadobio lakšu povredu.

Daleko manje probleme ima njegov kolega Brendan Rodžers, u sastavu neće imati već duže vreme povređenog levog beka Hosea Enrikea, a Danijel Ager je ponovo u timu, pošto se oporavio i vratio na teren u prošlonedeljnom duelu sa Vest Hemom.

Utakmica na Enfildu statuje od 14:37, a u prethodnom susretu ovih ekipa odigranom u Mančesteru domaći tim je 26. decembra slavio rezultatom 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: