Raduloviću određen pritvor

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda odredilo je, na predlog Tužilastva za organizovani kriminal, pritvor bivšem direktoru C marketa Slobodanu Raduloviću

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 12.04.2014.

19:08

Default images

Portparol suda Dušica Ristić precizirala je da je to veće odlučilo da ostaje na snazi ranije doneto rešenje kojim je Raduloviću odredjen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

S obzirom na fazu u kojoj se nalazi postupak, odnosno da Apelacioni sud razmatra žalbe na presudu kojom je Radulović osuđen na pet godina zatvora, pritvor može da mu traje do upućivanja na izdržavanje te kazne, a najduže dok ne istekne kazna zatvora kojom je osuđen prvostepenom presudom.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je za B92 da je Tužilaštvo predložilo da ostane na snazi rešenje kojim je Raduloviću ranije određen pritvor zbog bekstva.

Danas je po poternici koju je raspisao Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje, lišen slobode Slobodan Radulović bivši direktor C marketa. On je po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal nepravosnažnom presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina zbog krivičnog dela primanje mita. Nakon lišavanja slobode, on je danas priveden u Viši sud u Beograduu, Posebno odeljenje, i tu je saslušan oko okolnosti razloga zbog kojih je protiv njega pritvor određen. Tužilaštvo je predložilo da se rešenje o određenju pritvora održi na snazi, jer smatramo da postoje razlozi zbog kojih je pritvor inicijalno određen. Sud nije danas doneo odluku o sudbini pritvora i očekujem da će tu odluku doneti do ponedeljka", rekao je za B92 Radisavljević.

U ovom trenutku u toku je drugostepeni postupak, postupak po žalbi, protiv Radulovića, pojasnio je tužilac. "Očekujem da će Apelacioni sud uskoro doneti odluku po žalbama koje su izjavile i odbrana i Tužilaštvo za organizovani kriminal. Svakako da Radulović ima pravo, s obzirom da mu je suđeno u odsustvu, da traži ponavljanje postupka... Da li će on to svoje pravo iskoristiti zavisi od njega i njegove odbrane", rekao je Radisavljević

Kako je pojasnio tužilac, na snazi je rešenje o određenju pritvora i on se u ovom trenutku nalazi u pritvoru.

Radulović je saslušan povodom određivanja pritvora pred Krivičnim vanpretresnim većem Specijalnog suda i čeka se odluka tog veća.

Tužilac je dodao da se Radulović danas izjasnio samo o pritvoru i nije se izjašnjavao o krivičnom delu i optužnici protiv njega.

Kljajević: Žrtva montiranog procesa

Zastupnik bivšeg direktora "C marketa" Slobodana Radulovića advokat Marko Kljajević rekao je da njegov klijent ima procesni položaj optuženog protiv kojeg je određen pritvor, i da u ovom trenutku ne može da spekuliše o tome da li će dobiti status svedoka saradnika.

Kljajević je televiziji "Pink" rekao da je Radulović "žrtva montiranog procesa" zbog privatizacije "C marketa" u koju su bili umešani Miroslav Mišković, Milan Beko i vlada Vojislava Koštunice.

Memorandum o razumevanju kojim je preuzet "C market" je, prema rečima Kljajevića, inicirao bivši premijer Vojislav Koštunica.

"Oni su, dakle, gonili neosnovano potpuno nevine ljude samo da bi prikrili svoju pljačku. Interesantno je, a to će Radulović i izneti u svojoj odbrani, da je bio prinuđen od strane tadašnjeg ministra policije da potpiše memorandum o razumevanju, koji nema nijednu drugu formu osim tajnog dogovora o preuzimanju 'C marketa' izvan institucionalnog sistema Srbije", rekao je KIljajević.

On je naveo da je tadašnja vlast novcem od privatizacije "C marketa" finansirala opoziciju u Crnoj Gori uoči referenduma o nezavisnosti.

"To je bila politička kriminalna aktivnost inicirana iz tadašnjeg državnog vrha Srbije", kazao je Kljajević.

Radulović je danas stigao u Beograd, posle osmogodišnjeg bekstva, redovnim letom iz Moskve.

Portparol Specijalnog suda Dušica Ristić rekla je Tanjugu da je Radulović tražio da ide pravo u zatvorsku bolnicu, jer se ne oseća dobro.

Radulović je nakon pregleda, koji je obavio specijalista, potpisao saglasnost da je sposoban za kratko saslušanje povodom pritvora. Odmah zatim prebačen je u Specijalni sud gde je i saslušan.

Na hronologiju događaja vezanih za prodaju nekada najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji i načina na koji je to preduzeće postalo vlasništvo Miroslava Miškovića, iako zvanično nije bio učesnik tog procesa, B92 vas podseća OVDE. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: