Inicijativa Dveri za smenu Ilića

Opoziciona odbornička grupa u Skupštini Čačka Pokreta Dveri najavila je danas incijativu za smenjivanje gradonačelnika Vojislava Ilića, iz Nove Srbije (NS).

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2014.

23:04

Default images

Dveri su pozvale sve odborničke grupe, i opozicione, i vladajuće, da potpišu tu inicijativu i da je zajedno podnesu na narednoj sednici lokalne skupštine u petak, 28. marta.

Šef odborničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da je Čačak "u katastrofalnoj situaciji" što je posledica 18 godina vladavine NS i da je konačno došlo vreme "da se raščisti politička situacija".

"Vreme je za testiranje svih političkih opcija i odbornika u Skupštini grada Čačka: ko sve vreme radi za braću Iliće i održava NS već 18 godina na vlasti, a ko je istinska opozicija i želi da se nešto konačno promeni u Čačku", rekao je Obradović.

Da bi gradska Skupština glasala o smeni gradonačelnika i obaranju lokalne vlasti potrebno je da inicijativu podrži jedna trećina odbornika - 25 od 75.

Po sadašnjem rasporedu odborničkih grupa, čačanska Skupština ima 29 opozicionih odbornika: 13 iz Dveri, pet iz Demokrtske stranke, četiri iz Liberalno-demokratske partije - Zeleni, i sedam iz Nove demokratske stranke.

Na vlasti u Cačku je koalicja NS-Demokratska stranka Srbije, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i Ujedinjeni regioni Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: