Život

Sreda, 26.02.2014.

15:35

I Podgorica dobila "devojku koja ćuti"

Misteriozna devojka već dva dana nepomično stoji na centralnom gradskom trgu u Podgorici sa porukama: "Ne" i "Ne smijemo" i privlači pažnju brojnih prolaznika.

Izvor: Beta

Default images

Mlada žena, obučena u belu, dugu, satensku haljinu, lica prekrivenog belom bojom i napadno našminkanih očiju, već drugi dan nepomično stoji na trgu po par sati i privlači pažnju brojnih prolaznika. Ona ćuti, ne pomera lice; u rukama je danas držala beli papir na kome je crvenim slovima ispisano: "Ne smijemo", dok je juče poruka glasila: "Ne".

Devojka na trg dolazi oko podneva i tu ostaje par sati.

Slučajni prolaznici je uglavnom ne provociraju, već je sa znatiželjom posmatraju. Mnogi je fotografišu.
Foto: E-Stock/Petar Jovanoviæ
Drugi pak smatraju da njena pojava i poruka znače - protivljenje braku.

Pojedini prolaznici ukazali su Beti da sve podseća na performans koji je u Prijedoru prošle godine izvela Jelena Topić (29), studentkinja fakulteta umetnosti, koja je više od 30 dana po nekoliko sati dnevno stajala na trgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Još jedan udarac za Mađarsku

Godišnja stopa inflacije u Mađarskoj je u maju blago porasla sa aprilskih 3,7 odsto na četiri odsto, objavio je danas Centralni zavod za statistiku Mađarske (KSH).

12:14

10.6.2024.

1 d

Svet

Jako nevreme napravilo haos

Austrijsku pokrajinu Tirol zahvatilo je jako nevreme, dan nakon što je u Štajerskoj evakuisano oko 50 ljudi zbog polava koje su izazvale obilne padavine.

10:10

10.6.2024.

1 d

Podeli: