Sedam crvenih južnjaka

Lokalne vesti - Četvrtak 06.02.2014 - 11:02

Na izbornoj listi SPS-PUPS-JS za parlamentarne izbore, iz Vranja, Surdulice i Vladičinog Hana nalazi se šest kandidata za narodne poslanike.

sa konvencije SPS-a sa konvencije SPS-a

Veoma vidoku poziciju na spisku, 22. zauzima predsednik opštine Surdulica Novica Tončev.

Za njim, na 87. mestu je državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike, Vranjanac Negovan Stanković.

Samo 13 mesta niže, na 100. poziciji je načelnik Pčinjskog upravnog okruga Budimir Mihajlović.

Na 165. mestu je predsednica Opštinskog odbora SPS u trgovištu Marija Jordanović.

Pored ovih istaknuh članova i funkcionera Socijalističke partije Srbije, na listi potencijalnih narodnih poslanika je i potpredsednik GrO Jedinstvene Srbije u Vranju i direktor Skijališta „Besna kobila“ Dejan Manić.

On zauzima 191. mesto na listi kandidata. Na 218. poziciji je poljoprivredna proizvođačica iz sela Milanovo kod Vranja Nela Spasić.

Iako većina ljudi u Vranju ne zna koje ona, u SPS-u kažu da je reč o „veoma sposobnoj ženi koja je na prethodnim izborima bila kandidat za odbornika u Skupštini grada“.

I na kraju, na 244. mestu od mogućih 250, nalazi se socijalista iz Vladičinog Hana Miljan Stojanović.

Sekretar Izvršnog odbora GrO SPS u Vranju Branimir Stojančić kaže da su ovdašnji socijalisti razočarani pozicijama na listi koje zauzimaju kandidati iz Pčinjskog okruga.

– Razočaran sam položajem kandidata iz Pčinjskog okruga, bez obzira što Novica Tončev zauzima visoko mesto na listi. Ako je petoro Nišlija među prvih 40, Vranjanci zaslužuju da budu među prvih 15.

Očekujem da Novica i Negovan zasigurno budu narodni poslanici, ali zbog ovakvog rasporeda na listi tražićemo od vrha partije funkcije u budućoj Vladi i u ministarstvima.

Trebalo bi da se Pčinjski okrug malo više poštuje – kaže Stojančić.

Inače, koalicija okupljena oko SPS-a predala je u sredu svoju izbornu listu Republičkoj izbornoj komisiji i ona će na parlamentarnim izborima 16. marta biti pod rednim brojem dva.

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: