Čola: Imao sam dirljiv razgovor sa mojom učiteljicom

V. M. P.

30. 01. 2014. u 21:43

Zdravko Čolić se prijatno iznenadio gostojući na jednoj hrvatskoj radio stanici

MEGASTAR Zdravko Čolić prijatno se iznenadio tokom gostovanja na hrvatskom Narodnom radiju. Naime, naš najpopularniji pop pevač svih vremena nije ni slutio da će voditelj Dalibor Petko u emisiju pozvati i nekoliko Čolinih prijatelja. Prva je u studio ušla Maja Sar, koja je za 14. Zdravkov album "Vatra i barut" napisala i komponovala prelepu baladu "Zar se nismo shvatili". Čola je Maju pitao da li je Sarajka kao i on, a ona je odgovorila da je rođena u Tuzli, ali da živi u bosanskoj prestonici. Zatim se na vratima pojavio Dražen Žerić Žera iz "Crvene jabuke", sa kojim se Čola srdačno izljubio, a onda je usledio dirljivi telefonski poziv od Čoline učiteljice iz osnovne škole Fatime Delić, koja ga i danas oslovljava sa "Zdravkić".

- Učiteljice, vi ste uvek poštovali moje želje, a ja sam vam uzvraćao dobrim učenjem - rekao je ganuti Čola, na šta mu je gospođa Delić uzvratila da je "ponosna na Zdravkića koji je bio njen odličan učenik i nije znao za ocenu manju od trojke".

Vremešna učiteljica prisetila se i prijateljstva za Zdravkovim pokojnim roditeljima Stanom i Vladom, kako je ubedila pevačevog oca da mu kupi prvu gitaru i ohrabrila ga da se opredeli za muziku.

- Da nije bilo vas, ne bi bilo ni mene u tom javnom smislu - uzvratio je Čola i dodao da mu je učiteljica držala prve časove scenskog i dramskog ponašanja.

Šlag na torti bio je legendarni Kemal Monteno, koji se na vratima studija pojavio svirajući gitaru. Kemica i Čola su odlični prijatelji. Upravo je sa Montenovom kompozicijom "Sin nisi bila tu" Zdravko počeo solo karijeru 1972. osvojivši na festivalu "Vaš šlager sezone" treće mesto publike i nagradu za interpretaciju.

Što se tiče koncertnih aktivnosti na kojima će pevati i hitove sa "Vatre i baruta", Čolić je naglasio da bi sa nastupima u inostranstvu krenuo od 8. marta, a od maja i sa koncertima u regionu. Priznao je da mu je želja da napravi mali anplagd koncert.

- Tako bih imao više malih koncerata koje bih držao u malim mestima. Voleo bih da to postane standard, da stvorim tu neku intimniju priču, jer smatram da je to ono što mi nedostaje u karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Nas, vas, njihov

30.01.2014. 22:24

Kad je u pitanju bosanskohercegovacki pop pevac onda je "nas" . Pitanje :"Ciji vas"????Pa Zdravko nikad nije rekao da je Srbin,-da li to znate .On je uvek govorio da je Bosanac - ostalo necu da pisem jer onda zasigurno necete objaviti ni ovo.I Kemal Monteno je "nas" a hajte vi sada recite ciji je to "nas".

Corto Maltese

31.01.2014. 02:01

@Nas, vas, njihov - Pa nas je jer je Srbin i zivi u Srbiji. To je njegov izbor, a da je "vas" ziveo bi kod vas. Nikakav problem ne bi postojao da je Colin izbor bio da bude Hrvat i zivi u Zagrebu ili Srbin Musliman i zivi u Sarajevu. Onda bi za neke druge bio "njihov" i opet bi sve bilo u redu.

tole

31.01.2014. 09:10

@Nas, vas, njihov - Ne mora čovek nacionalno da se izjasni u intervjuu kao Srbin da bi bio naš...i Emina Jahović je naša pevačica...Naš je svako ko živi ovde, nebitna je boja krvnih zrnaca. I to je nešto najnormalnije...A baš ako hoćeš i Srbin je, nije Marsovac...

BegCedo

31.01.2014. 13:07

@Nas, vas, njihov - Srbin nije samo onaj ko živi u Srbiji. Srbin je narodnost ili nacionalnost koja ide sa tobom gdje god da živiš i tvoja deca su Srbi gđe GOD da se rode a državljanstvo može biti koje hoćeš američko , kinesko ili marsovsko. Pravlavni ili katolički ili muslimanski Srbi su veroispovest koju možeš ali nemoras da imaš. Naravno 99 posto Srba su pravoslavci.

neda

31.01.2014. 04:00

Ja znam da je Zdravko 92-ge odabrao Beograd za svoj grad. Deca su mu se tu rodila, idu u skolu i odrastaju. Oba roditelja je sahranio u Beogradu sa opelom i svestenicima. A to sto on ne zaboravlja odakle je... nije to greh. Zdravko nije nasa prigradska pevaljka da svoju intimu prica novinarima, Fb i tviteru. To je njegova licna stvar, a delima pokazuje ko je i sta je.

Angela

31.01.2014. 17:33

Kad je poceo rat, Colic je izabrao da zivi u Beogradu, a kao svetska zvezda, mogao je da bira svaku tacku na kugli zemaljskoj. Ozenjen je srpkinjom i deca su mu rodjena u BGD-u.On je jednostavno, Srbin iz Bosne. Pevaci iz bosne, kao on ili Brena idrugi, izbegavaju problematicne teme, kao sto je nacionalnost, zbog biznisa. Biznis iznad svega i pre svega. Treba im i to trziste. Pevaju i po dijaspori gde ima opet najvise Srba.Samo je Kusturica veliki covek koji otvoreno govori istinu, svetski covek

Zlata

01.02.2014. 06:02

Zdravko je rodjeni Sarajlija i Bosanac, sto on uvijek istice. To sto zivi u Beogradu nema nikakve veze sa nacionalnim i vjerskim opredjeljenjem. On je otisao u glavni grad bivse Jugoslavije prije rata i kad je rat poceo on je vec zivio u tom gradu. Naravno da je spasio roditelje, starije ljude, iz opkoljenog i skoro cetiri godine unistavanog grada Sarajeva. Hvala Zdravku sto je ostao onakav kakav od uvijek jeste-pravi Sarajlija!!!!