Novi Sad: Metak posle svađe

Lj. P.

05. 01. 2014. u 21:08

Pucnjava u Novom Sadu, teško povređen Danilo L. (27). Osumnjičeni Ratko C. (56) ubrzo uhapšen. Policija istražuje pod kojim okolnostima se dogodila pucnjava, saslušani svedoci

U KUĆI u Ulici Donje Sajlovo 52 u blizini Gradskog groblja u Novom Sadu, u nedelju rano ujutro teško je ranjen Novosađanin Danilo L. (27). Pod sumnjom da je u njega ispalio najmanje jedan hitac, koji ga je pogodio u glavu, uhapšen je Ratko C. (56). Mladić je u veoma teškom stanju prevezen u Urgentni centar i lekari se bore za njegov život.

Po dosadašnjim saznanjima, u kući osumnjičenog, gde se odigrao nemili događaj, nalazili su se jedna devojka i jedan mladić, čiji se identitet zasada ne saopštava. Njih dvoje su, saznajemo, odvedeni u policiju da daju izjavu o onome što se dogodilo i šta je prethodilo pucnjavi. Po jednoj pretpostavci, između njih je došlo do svađe, a po drugoj, navodno nije bilo povoda.

Ratko C. je, saznajemo, u subotu uveče bio u kafani na Petrovaradinskoj tvrđavi, i tu je upoznao Danila L., koji je bio u društvu dve devojke i jednog mladića. Sedeli su tu i zajedno pili i razgovarali. Navodno su pričali i o hrani, a Ratko je u jednom trenutku novim poznanicima rekao da kod kuće ima šunku, te su krenuli kod njega na Sajlovo.

Šta se dalje dešavalo u kući i da li je između domaćina i njegovih gostiju došlo do svađe, utvrdiće se istragom, a zasada je poznato da je Ratko u jednom trenutku otišao u drugu sobu, doneo revolver i ispalio najmanje jedan hitac u Danilovom pravcu. Mladića je metak, saznajemo, pogodio u glavu u predelu oka.

GROBLJE

MLADIć koji je bio u „spornom“ društvu, Ratku je oteo oružje i otrčao do obližnjeg groblja. Tamo je, saznajemo, čuvarima ispričao šta se dogodilo i rekao da pozovu policiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije