Novi štrajk u "Jumku"

Lokalne vesti - Četvrtak 02.01.2014 - 13:06

Radnici fabrike ''Jumko'' u Vranju stupiće 13. januara u generalni štrajk, najavili su sindikati.

Iz pogona Jumka Iz pogona Jumka

Kako su saopštili predstavnici Samostalnog sindikata u ovoj kompaniji, odluku o obustavi rada podržaće i članovi ostale dve sindikalne organizacije.

– Na mnoge relevantne adrese smo do sada uputili više od hiljadu dopisa sa molbom da se pomogne radnicima “Jumka” i da se najzad reše njihovi egzistencijalni problemi.

Situacija je sve alarmantnija I teža, jer se ništa nije na bolje promenilo u kompaniji već godinama. Sve to je kulminiralo jednočasovnim štrajkom upozorenja 25. decembra.

Kako ni to nije imalo odjeka među rukovodstvom kompanije, doneli smo odluku da 13. januara stupimo u generalni štrajk – izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u “Jumku” Slađan Mitić.

On podseća da je poslednja zarada isplaćena radnicima za maj 2013.  godine.

Takođe, kaže Mitić, radni staž zaposlenima je nepovezan od 2010. godine, a zdravstvene knjižice nisu overene.

Sindikalisti tvrde i da rukovodstvo kompanije ne poštuje Zakon o radu koji garantuje ostvarivanje osnovnih prava radnika.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: