Izvinili se zbog rasističkih postera za film "Dvanaest godina ropstva" (FOTO)

Prema navodima distributera, cilj postera s Bredom Pitom i Majklom Fasbenderom nije bio da se izbegne lik glavnog glumca Čivetela Edjiofora, već da se pruži "širi prikaz onoga o čemu se govori u filmu"

  • 0

Italijanski distributer filma "Dvanaest godina ropstva" izvinio se danas zbog promotivnih postera koji su ocenjeni kao rasistički, i na kojima se umesto glavnog glumca Čivetela Edjiofora pojavljuju holivudske zvezde Bred Pit i Majkl Fasbender - iako u filmu imaju relativno male uloge.

 

Kompanija BIM Distribucione saopštila je da su "nepodesni materijali sada povučeni" i izrazila "žaljenje što je ovaj incident doveo do skretanja pažnje".

 

BIM Distribucione je takođe naveo da novi posteri prikazuju samo Edjiofora, koji je nominovan za Zlatni globus za ulogu crnog oslobođenika koji je otet i prodat u ropstvo.

 

Prema navodima distributera, cilj postera s Pitom i Fasbenderom bio je da se pruži "širi prikaz onoga o čemu se govori u filmu".

 

Film režisera Stiva Mekvina stiže u italijanske bioskope u februaru.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA