Svet

Sreda, 23.10.2013.

19:01

Opao profit GSK-a

Neto profit britanskog farmaceutskog giganta Glakso Smit Klajna potonuo je u trećem kvartalu.

Izvor: Tanjug

Default images

Zarada GSK-a opala je usled slabije prodaje njihovih lekova i vakcina u Kini, u kojoj se ta kompanija našla pod istragom za mito.

Profit posle oporezivanja je u tri meseca zaključno sa septembrom pao 12 odsto na 969 miliona funti (1,14 milijardi evra), u poređenju sa istim kvartalom lani, navedeno je u saopštenju GSK-a, a prenosi Frans pres.

Prodaja u Kini je, kako se dodaje u saopštenju, pala 61 odsto.

GSK je prethodno saopštio da će njegovi finasijski rezultati u Kini biti pogođeni istragom koju su kineske vlasti pokrenule protiv visokih zvaničnika kompanije, sumnjičivši ih za mito.

GSK je u julu priznao da je kršio zakon u Kini - nakon što su kineske vlasti utvrdile da su zaposleni u GSK-u podmitili vladine zvaničnike, farmaceutske industrijske grupacije, bolnice i doktore radi promovisanja njihovih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: