Borba za dete između Hrvata i Srpkinje: Sud vratio devojčicu u Zagreb

V. CRNJANSKI SPASOJEVIĆ

09. 10. 2013. u 21:20

Sudija u Ljigu odlučio da troipogodišnju Reu vrati u Zagreb ocu kog jedva poznaje

TROIPOGODIŠNjA Rea Matijević će sledeće nedelje, odlukom valjevskog suda, sudska jedinica u Ljigu, biti odvojena od majke Nataše, od koje se nije razdavajala od rođenja, i poslata ocu Robertu u Zagreb, koga jedva zna.

Odluka je doneta jer se otac pozvao na Hašku konvenciju o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, a Natašu je sud obavezao da dete odvede 16. oktobra u lokalni centar za socijalni rad, koji će ga sprovesti do Hrvatske. Građani Ljiga najavili su za ponedeljak veliki protest, u 11 sati, ispred sudske zgrade kao podršku Nataši.

Borba da dete ostane sa njom traje duže od dve godine.

- Roberta sam upoznala u Beogradu, gde je radio u predstavništvu hrvatske firme. Pre je bio zamenik direktora carine i poreski inspektor. Ima dobre veze i među političarima i u nevladinom sektoru - priča Nataša.

Imala je 28 godina kada je zatrudnela i udala se. Preselili su se u Zagreb 2009. godine. Još na početku joj je uzeo pasoš uz šalu - „Da mi ne pobegneš“.

- Njegova majka me je dva puta upozorila da se vratim mojima u Srbiju. Osamnaest godina stariji od mene, Robert je patološki ljubomoran, nije mi davao novac, već platnu karticu, da bi mogao da prati kuda se krećem. Kontrolisao je moje telefonske listinge. Onda sam našla njegovu medicinsku dokumentaciju i videla da se lečio i od „civilnog posttraumatskog sindroma“.

Prvi put je pokušala da se vrati u Ljig u petom mesecu trudnoće kada ju je, kako navodi, grubo bacio na krevet. Robert ju je sutradan odvezao u Srbiju. Posle nedelju dana mu se vratila. U maju 2010. godine rodila se Rea. Dani su prolazili u svađama. A onda se jedne noći svađa završila, kako tvrdi, udarcem u lice. S bebom u ruci sutradan je otišla u bolnicu i dobila nalaz lekara: „otok nosne piramide i jaka bolnost“. Kada smo kontaktirali sa Robertom, rekao je:

- Celog života se bavim sportom, imam 103 kilograma i visok sam 197 cm. Da sam je udario to ne bi prošlo sa tako blagim posledicama.

Bolnica je, po službenoj dužnosti, prosledila prijavu MUP, posle čega je poveden prekršajni postupak. Nataša je već bila u Srbiji, a Robert oslobođen.

- Dva meseca sam odlazila kod psihologa i u centar za socijalni rad. Na kraju su me smestili sa bebom u sigurnu kuću. Posle dva meseca rešila sam da izvadim detetu srpski pasoš u našoj ambasadi. I Robert je izvadio za nju hrvatski, bez mog znanja.

Krenula je put Srbije sa Reom. Čim je stigla u Ljig javila se u policiju i centar za socijalni rad. I Robert je obavešten i rečeno mu je da može da vidi dete. A on je prijavio Interpolu njen nestanak i pokrenuo postupak po Haškoj konvenciji o otmici dece. Valjevski sud, sudija Dušan Živković, prvu presudu u korist Roberta doneo je 5. maja 2011. godine. Viši sud ju je oborio. Tri puta je osnovni sud donosio istu presudu, viši dva puta obarao, i treći put - potvrdio. Odbačen je i njen zahtev za reviziju postupka pred Vrhovnim sudom, a Republičko javno tužilaštvo, na zahtev Ministarstva rada i socijalne politike, da bi odložilo izvršenje podnelo je i zahtev za zaštitu zakonitosti. Sud je odbio.

Tri puta je Nataša plaćala kaznu što nije vratila dete u Zagreb. Kada je Robert konačno pristao da vidi ćerku u centru za socijalni rad u Lajkovcu, Ministarstvo pravde pridružilo se zahtevu Natašinih advokata da se ponovi postupak. Sud je odbio.

Sudija Milutin Ilić iz sudske jedinice u Ljigu, ipak je odlučio da dete sledeće nedelje bude poslato u Zagreb. U obrazloženju navodi da dokazi o porodičnim odnosima nisu relevantni za postupak.

- Naš sud nije vodio računa kako će na dete uticati odvajanje od jednog mirnog, poznatog i bezbednog okruženja. Robert zna da ja ne mogu da ostavim Reicu i to je samo nastavak igre - da me namami u Zagreb - kaže.

Njeni advokati podneli su žalbu Ustavnom sudu i krivične prijave protiv Roberta i sudije Ilića.

ROBERT: KO JE DAO MOM DETETU SRPSKI PASOŠ

ROBERT Matijević za „Novosti“ negira da je bilo kada zlostavljao Natašu i kaže da ona vodi medijsku hajku:

- Valjevsko tužilaštvo vodi protiv nje postupak zbog otmice deteta. Zato sada pokušava da izazove međunarodni incident. Presuda vašeg VKS je da Rea mora biti vraćena u Hrvatsku i to je za nju najbolje. Iskreno se nadam da će Nataša imati toliko pameti da u sledeću sredu odvede dete u centar. Što se mene tiče, ona može doći u Zagreb ako želi da bude sa ćerkom. Nudio sam joj pred sudom da joj plaćam ovde stan. Kad ju je sudija pitala hoće li ispoštovati odluku, rekla je: „Pre ću je ubiti nego da je vratim u Hrvatsku“. Eto kakva je to majka!

Robert Matijević je posebno otvorio priču ko je Rei u Zagrebu izdao pasoš i kako:

- Ključno pitanje je ko je iz Srbije naredio da se jednom detetu, hrvatskoj državljanki, bez znanja oca, izdaju srpsko državljanstvo i pasoš. To je protivzakonito i neko mora da odgovara. Tražio sam od vašeg MUP da je izbriše iz državljanstva i nikad nisam dobio odgovor.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (91)

TrazilaDobila

09.10.2013. 21:28

I opet on Hrvat a ona Srpkinja. Posle se Srbi samo pale da su svaleri a u stvarnosti, hiljadu puta će lakše Srpkinja da pođe sa Hrvatom ngo Hrvatica sa Srbinom. Nije to od juče, tako je odavno

doktor

09.10.2013. 23:40

@TrazilaDobila - Od celog teksta,koji verovatno nisi ni procitao,ti si znao samo ovo da napises?Zato smo tu gde jesmo!

PENGA

10.10.2013. 06:24

@TrazilaDobila - Eto sad mali ujkica ide u kroaciju,ako,ako,Srbi ne valjaju a purgeri su ok,nase zene su velika buranija

Deki

09.10.2013. 21:37

Neverovatno, pored tolikih srpskih mladića, Nataša se odlučila za ovu hrvatinu i sada treba cela Srbija da tuguje sa njom? To hrvatsko dete, sa hrvatskim imenom i treba da živi među svojima, hrvatima.Razumem da ljubav ne zna za granice, "posebno" kada je razlika u godinama 18 i više, ali ne razumem kako neko može da voli hrvate???

Mile

09.10.2013. 22:05

Ne daj se Natasa, uz tebe je svaki normalan covek ove zemlje! Inace, pravnik sam i koliko se razumem u porodicno pravo i sudsku praksu nikada se mala deca ne odvajaju od majki a pogotovo ne kceri (osim u slucaju bolesti majke ili neke teske devijacije). Pa kako moze otac da se bolje stara o malom detetu od majke????!!!! A srpski sudovi i srpska sklonost ka... znate vec cemu... Sta reci vise...

Milutin

09.10.2013. 22:08

Malo cudan splet okolnosti i jos cudnije odluke suda! Dete pripada majci u svakom slucaju i pridruzujum se gradjanima u protestu, jer otac nema sertifikat da je sposoban da vaspita dete. Materijalno moze izdrzavati ali on je lecen na dusevnoj bazi. Kako advokati nisu uspeli da obore zahtev Interpola jer dete nije oteto nego je sa jednim roditeljem a drzavljanstvo Srbije moze dobiti jer je majka drzavljanka Srbije. Treba preispitati strucnost sudije koji je doneo takvu glupu odluku!

Lemi

10.10.2013. 06:44

@Milutin - Kakav crni 'sertifikat da je sposoban da vaspita dete'!? O cemu ti trabunjas!? Dete je rodjeno u Hrvatskoj i Hrvatski je drzavljanin - cinjenica. Zasto je to tako - neka majka proba da odgovori.

Lidz

10.10.2013. 08:10

@Milutin - Potrebna je saglsnost supružnika koji nije državljanin Srbije da dete dobije naš JMBG.

doktor

09.10.2013. 22:13

To je to kad vas Hrvati ili Hrvatice navuku da se poradjete ili poradjaju u Hrvatskoj,pa je dete hrvatski drzavljanin!!! Ima li kraja srpskoj naivnosti ima li??? Sad je i Milanov sin Aleksandar Hrvat kao i ova mala Rea! A,to sto je tukao Srpkinju,to srpski sud ne uzima u obzir? Sramota!

Duks

09.10.2013. 22:15

Srpsko pravosudje polazi od najbitnije cinjenice a to je "Ko kako plati takvu presudu i dobije".

Maja iz kraja

09.10.2013. 22:37

U svakoj normalnoj zemlji ovaj nasilnik bi dobio zabranu prilaska svojoj bivsoj zeni a dete bi pripalo majci. Njegovo bi bilo da placa alimentaciju i tacka. Ali posto se radi o dve divlje drzave onda je situacija ovakva.

VUKA55

10.10.2013. 08:06

@Maja iz kraja - Problem srpskog pravosuđa je očigledna korumpcija,dođeš iz Hrvatske doneseš pare i dobiješ presudu koja ti odgovara.Onda odeš u Centar za socijalni rad pa istom metodom dobiješ zapisnik i mišljenje koje tebi odgovara i tako redom......Ako imaš pare u ovoj jadnoj zemlji sve moze da se kupi .

pravda za Nale

10.10.2013. 11:00

@baba Simana - Hvalio se po Ljigu...sumnja se da je uzeo pare!!!!!!!!!

naca

09.10.2013. 22:57

Nale, skupi snage da sačuvaš svoju Reu i sebe.Imaš podršku svih majki ovog sveta koje shvataju kako je težak i jak bol kad gubiš deo sebe.

Jugoslava Pravdic

09.10.2013. 23:09

E, Sedujo!!!!! Bezbednost deteta i majke ide na prvo mesto. Nasilno ponasanje i kontrola nad majkom prioritet u svakom Zakonu pa i ovom. Ona nije kidnapovala dete jer ga je sklonila u mirnu atmosferu. Obavesten je o tome, i pozvan da dodje i da vidi svoje dete. Ove Haska konvencija se ne primenjuje, odnosno, ne moze se primeniti. Neko trguje preko ove majke s detetom. Gde je Pravo majke da u miru odgaja svoje dete u bezbednim uslovima.

dule

09.10.2013. 23:17

"Roberta sam upoznala u Beogradu, gde je radio u predstavništvu hrvatske firme" vec ovo je ogromna greska, jer srpskih firmi u Zagrebu necete videti. Srbija treba potpuno da se izoluje od katolickih Srba, da im se zabrani bilo kakvo poslovanje ovde. Puna podrska majci

MILA

09.10.2013. 23:34

Drzavo Srbijo,majko nasa,zar se tako stite deca Vasa?Nemoj da padnes na ispitu.Nema cekanja.Ko bi jos u svetu tako olako svoju decu prepustao drugome.........?! Zar nije ,,danak u krvi"prestao jos pre 500 i vise godina?Otrezni se Srbijo i uradi ono sto ti valja ciniti.Spasi dva zivota.....i mnogo vise...

Evropljanin

10.10.2013. 09:17

@MILA - @Mila Kako to mislite naše dete? Evo listam pravoslavni imenik i nigde imena Rea!

Mila

10.10.2013. 12:48

@MILA - Da li je dovoljno imati ime iz pravoslavnog kalendara i biti ,,nas"?Vazno je da se da podrska nasem detetu,jer je njena majka prava i pozrtvovana majka,koja svoju cerku odgaja i vaspitava najbolje sto moze i od toga ne moze ni bolje,ni vece nista da uradi otac,koji se u ovom slucaju ponasa kao takmicar koji samo zeli da dokaze,da moze da pobedi.Neka se zove Robert,ne bi mi smetalo da je u pravu,da to i priznam,a za malu Reu,opet kazem da je nasa,jer da je vi znate licno,isto bi to rekli.

Владимир

09.10.2013. 23:36

У свакој змљи суд у 99% случајева дете додељује свом држављанину само се српско судство прави паметно а предмете које треба да решавају не пипају годинама. Судство и корумпираност МУПа су највећи проблем Србије данас.

M.T.

10.10.2013. 02:18

@Владимир - Sudije su prezaštićene, trebalo bi da postoji organ koji nadzire njihov rad.

Мистер Но

10.10.2013. 01:32

@APSA81 - Зато што је он Хрват а она Српкиња.

Glisa

10.10.2013. 10:55

@saskoni - Tako je Lemi. Zajedno sa ovih 151 "prijatelja" koji su mu dali plus!

Iustus

10.10.2013. 01:16

@Zozon - Ovaj komentar je veoma neumesan. Nijedna zena ne zasluzuje da bude maltretirana. Ova zena to ocigledno nije trazila. Ako je napravila pogresan izbor, to ne znaci da neko od nas treba da joj sudi. Devojke, cuvajte se ljudi kao sto je Zozon. Verovatno sebe smatra pravoslavcem, ali u njemu nema ni ljubavi, ni razumevanja, ni samilosti.

Sadman Sway

10.10.2013. 06:44

@Zozon - Dvoličnih ima svugdje , U Hrvatskoj je napravljena velika zakonska nepravda prema muškarcma koje se ništa ne pita sem novca , ustvari sami ga uzimaju ako se ima što na računu. Ali s obzirom na ekonomsku situaciju uskoro neće biti niti za alimentacije.

milan

10.10.2013. 07:58

@Zozon - idiote u pitanju je dete a ne majka. koje ce traume sa trajnim posledicama preziveti neduzna devojcica. nas sud je sramna institucija, korumpirana i lako osvijiva tvrdjava za ljude punih djepova. ni morala ni srama.

selena

10.10.2013. 00:18

Ljudi moji, ove sudije vise preterase.Dvaputa mu vracana presuda Viseg suda i on opet isto.Na kraju su ili oni digli ruke ili je debela veza proradila.Da li ce najzad neko poceti da kontrolise njihov rad?Em ogromne plate ,em ogromno neznanje,em velika bahatost a korupciju i da ne pominjem. Vucic je danas naveo lep primer Ustavnog suda.Rereformisite ih pod hitno inace smo propali.

Iustus

10.10.2013. 00:51

1. Dete nije oteto. Niti je zivelo samo sa ocem, niti je postojala sudska odluka. 2. Cak i da jeste, prema istoj toj Haskoj Konvenciji, dete koje je provelo vise od 12 meseci u jednoj sredini, u koju se dobro uklopilo, ne sme da se "premesta", tj. da se istrgne iz te sredine. 3. Postoji nesto sto se zove najboljli interes deteta. Apsurdno je pomisliti da predskolsko dete treba da se odvoji od majke, koja je ucinila jedinu pravu stvar time sto je dete i sebe sklonila od nasilnika.

Yella

10.10.2013. 01:11

Ovaj sudija je lud ,pijan a posebno pohlepan.Pare su vaznije od zivota jednog deteta.Cika je omatorio pa hoce potomstvo .Hipokrit je tajno izvadio Hrvatski pasos a kada je to uradila zena ona je kriminalac.Kakva ljiga od coveka.Neka kupi svoje krpice i sta li vec radi u Srbiji i brise za Zagreb a granica da mu bude zatvorena.Nijedna zena ne bezi iz blagostanje.n je bogat a ona otisla u "sigurnosnu" kucu.To govori sve.

Bosna Serb

10.10.2013. 01:42

Sto je trazila to je i dobila.Nasi ljudi lako prelaze preko svega i brak sa drugom nacijom i promjena vjere i krstenje djeteta u katolickoj crkvi(slucaj Milan i Severina) i davanja hrvatskog imena djetetu kao sto je ovaj slucaj.Nece se Hrvatica tako lako vjencati u pravoslavnoj crkvi,kao sto Nikolina Pisek nije.Izreka "brat je mio ma koje vjere bio" kostala nas je mrtvih glava i izgubljenih generacija.Ovakvu Srpkinju podrzavate??Mi smo u Bosni konacno pameti dosli,a vi tamo?!

grdoba

10.10.2013. 19:35

@Bosna Serb - Bosna serb ne pametuj. Otidji u sarajevo pa vidi koliko se srpkinja posle zadnjeg rata udalo za muslimane.

Branko

10.10.2013. 02:40

Da li bi istu presudu sud doneo na primeru Milana i Severine? Sumnjam da bi bilo koji sud, ni srpski a kamoli ne hrvatski, odvojio njihovog sina od majke.

Prvoslav

10.10.2013. 04:52

Ma sta se cudite za nase sudstvo. Bio je slucaj: Tri deteta su oduzeta majci I dodeljenaocu kojim nije bioloski otac.. Ovo nije vic vec kapric.

Sadman Sway

10.10.2013. 06:40

Volio bih da je dijete uz majku , inače čudi me ova odluka jer se obično muškarcima oduzima dijete i moraju plaćati alimentaciju da bi proveli 6 sati tjedno s djetetom. A i zašto naglasak Srbkinja , Hrvat.

sreten kanava

10.10.2013. 13:19

@Sadman Sway - Eto kakav sudija,takvo i sudstvo. Majka ga je rodila a sudija ga otima. Drzava je u pravu kad hoce da ukine sud u Ljigu. Ovu sudsku jedinicu ja bih prebacio u hrvatsku ane u Mionicu.

grdoba

10.10.2013. 07:03

Shvatite da Srbija u evropi u koju se guramo kroz analni otvor nema nikakav kredibilitet. I ovi jeuropski sudovi ce uvek biti naklonjeni komsijama. A drzava nam Srbija ne zastupa interese svojih gradjana nigde u svetu. Zato nam je sve naopako.

darko

10.10.2013. 07:06

Sve mi ovde smrdi i ne mogu da verujem ni u jednu stranu.Nisi blesava ,znala si za koga se udaješ i znala si da su tvoja prava u Hrvatskoj manja od prava uličnog kera.S druge strane kako kako je otac mogao da napravi hrvatski pasoš bez odobrenja majke-ta priča ne pije vodu.O našim sudovima nema potrebe da pričam jer su gori nego što može da se napiše.

Mirjana

10.10.2013. 07:32

Sta je "civilni posttraumatski sindrom"???Zar sada ne zivimo u miru rat je odavno zavrsen ,ili za neke jos traje???Po svim sudskim "normama" maloletno dete pripada majci sem ako je ova bolesna ili neodgovorna!!Otac ima "dijagnozu"!!!Naravno da i on ima pravo da je vidja ali pod kontrolom "vlasti"!!!

rosa

10.10.2013. 07:41

Zemljo Srbijo! Zaštiti majku već jednom, stavi je na pravo mesto. Ne dodvoravaj se više Robertu i Hrvatima! Kao što je Milan iznajmio kuću u Zagrebu, neka i Robert iznajmi u Ljigu pa neka viđa Reu....

majka

10.10.2013. 07:42

Poznajem Roberta i Natasu...Izgledali su kao par iz snova,intelektualci,sportisti,cinilo se da su srodne duse....Na zalost kad je napustila posao i otisla Zagreb pocela su zlostavljanja svih kategorija-psihicko,fizicko,ekonomsko,nacionalno....Nije imala nikakva prava cak joj je i pasos uzeo,bila je pod njegovom apsolutnom kontrolom...Naravno da je pobegla kad je shvatila da je on psihicki bolesnik,tezak Edipovac....Uz pomoc veza Robert uspeva da dobije dete!Zalosno je sta ce tek Rea doziveti!!!!

Gospodin MITA

10.10.2013. 08:44

Eeeeeeeeee pa koliko para toliko i muzike. Tu je neko otšo sa punim džepovima a đaci ostali u klupama.

kum zorz

10.10.2013. 08:49

ti 28 on 46,verujem u ljubav,srpsko pravosudje i unesreceno dete,svaka vam cast,svima od reda

Nišlija

10.10.2013. 09:02

Hajde, neka mi neko ovo objasni: "Republičko javno tužilaštvo, na zahtev Ministarstva rada i socijalne politike, da bi odložilo izvršenje podnelo je i zahtev za zaštitu zakonitosti. Sud je odbio.","Ministarstvo pravde pridružilo se zahtevu Natašinih advokata da se ponovi postupak. Sud je odbio.". Sudija Milutin Ilić ima duboke džepove i neko treba da mu ih pretrese!

svet karadjordje

10.10.2013. 09:24

Kao sto je napisala Jugoslava Pravdic: ovo nema veze sa Hagom majka je stavila dete u sigurnost i nema nikakve dokaze da je dete oteto. Sud je ovde napravio veliku gresku jer se nije trudio za dobro detetu vec za dobrotu oca. Ovo je sramota! Ni za zivu glavu da date to dete. Nije tu u pitahju Hrvat ili Srbin u pitahju je zivot deteta i pored majke ako je ona sposobna da se brine za njega. Jedino ako sud utvrdi da majka nije sposobna da cuva dete onda Sud moze da ga da ocu. Pasos nema veze.

MatijaBG LDP/DS

10.10.2013. 09:30

Sta je bilo koga briga za privatne stvari nekih porodica,bas kao sto je bilo koga briga za njihovu nacionalnost,bili oni cak Hrvat i Srpkinja...ovakvih je milion slucajeva,ali nemaju prostor u medijima,jer gle cuda nije rec o Hrvatu i Srpkinji i to su 5 puta gori slucajevi...sem toga Robica nosi srpsko prezime!Sta god da je Robert,ako je ona zaista izjavila:"pre cu je ubiti nego vratiti u HR",onda je sreca da je Rea otisla u ZG..sem toga ko veruje zenskom jeziku?

ČeM

10.10.2013. 09:35

Sudija, konvencija , konvenciju, konvencionizam , a gde je materizam. Odluka je doneta jer se otac pozvao na Hašku konvenciju o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece. Mora da je iz DS strukture.

GALEB BIJELI

10.10.2013. 09:38

Ja bi im savjetovao nešto drugo.Nek se pomire,pokušaju opet zajedno, i naprave još jednu bebu. I nakon toga,ako ne bude moglo skupa,svakome po beba i problem riješen.

dzoni bg

10.10.2013. 09:49

cela srbija je duzna da ne dozvoli da ovo dete ode u hrvatsku,inace slobodno mozemo kolektivno samoubistvo da izvrsimo!!!

sumadinka

12.10.2013. 03:22

@dzoni bg - Svaka cast, Dzoni! Sto posto se slazem sa tobom. Duzni smo da stitimo ovo dete!

majka

10.10.2013. 09:59

Moj joj je savet da ide sa detetom I da tamo pokrene brakorazvodnu parnicu,i eventualno krivicnu prijavu ukolikoje bude maltretirao.Nigde nije sudstvo I pravosudje ocajno kao ovde....Prva joj je greska sto je uopste I dolazila.Od nasih centara za socijalni rad nema ni z od zastite zena i dece.Oni su ipak u EU koja sve se to pomno prati I kontrolise .

milan

10.10.2013. 09:59

sa hrvatom?? Boze dragi,tacno je u pravu Njegos "sto ce vjera promjenit da ucini sto joj srcu drago" zena nema nacije nema vere nema mozga,a srpkinje u tome prednjace nazalost...

Nada

10.10.2013. 10:02

u srbiji se stalno prica o korupciji i sudstvu kako ce se tome stati u kraj a nista se ne desava.Gde su sad Dacic i Vucic koji se toliko reklamiraju - uradili ovo uradili ono a sudstvo i policija crna tacka srbije. Natasa bori se, jedna je majka

dak

10.10.2013. 10:26

sto hrvatcki sud ne presudi da severina dovede dete u srbiju daga otac moze da vidi, oni stite svoje gradane, a ne ko ovi nasi,sve bi uradili za pare.neka mi neko kaze da hrvati ne gledaju to na nacionalnoj osnovi, da je kojim slucajem severinin bivsi bio neko drugi a ne srbin videli bi onda kakva bi bila presuda... u svakom slucaju ova je zena trebala unapred da razmislja za koga se udaje nego je poletila za necim?????

vesnaMionica

10.10.2013. 21:58

@dak - ma nemoj, pa covek kad bi znao da ce da padne on bi seo... svaka druga zena je pogresila u izboru partnera pa valjda sme i Natasa da pogresi... sta to znaci da je trebala da razmislja za koga se udaje?... pa nije ona zelela da joj se ovo dogodi... ili mislis da je svaka zena koju muz zlostavlja sama kriva posto se udala za takovog coveka... zaboga, kako unapred nije znala da ce to da joj se dogodi...

jure

10.10.2013. 11:37

Stvarno je nebitno tko je koje nacionalnosti. Budala ima sa obadvije strane, nema tu bas neke iznimke. A nema ni iznimke kada su u pitanju pravne drzava, moja ne funkcionira ( Hrvatska ) a bogami koliko vas citam, ni vasa. Tako da ljudi, ostavite se HrvataSrba a dovedite glavesine i drzave u red tako da nam djeca ne pate kad su vec nama toliko gluposti napravili! Zivili

milan

10.10.2013. 12:14

@jure - kaze nam hrvat,u cijoj drzavi ljudi i dalje nose ustaske kape i lome table sa cirilicom,u nasoj drzavi srbiji imas 20% nacionalnih manjina u mestima gde su vecina imaju table na svom jeziku,svako ko podstice nacionalnu mrznju ide u zatvor,dok kod vas takvi idu u parlament jer vas narod za takve ljude glasa,tako da nemoj da poredjujes hrvatsku i srbiju civilizacijske su razlike tu,mi nismo imali ustase nismo imali Ante Starcevica,niti Pavelica,nego Teslu,Pupina,Karadjordjevice i Nemanjice..

Deki

10.10.2013. 13:08

@jure - Jure, ja sam gotovo siguran da si sasvim korektna i racionalna osoba, ali ne može Jure....Ne možeš se ti, normalan, javiti i da to bude dovoljan razlog da zaboravimo sve uzroke ovog dubokog antagonizma između naših naroda, da precizniji budem, mržnje. Svaka tebi čast i da si živ i zdrav, ali nisi ti za ovakve teme, mogu da te iskvare, ako me razumeš. Inače si potpuno u pravu...

OTAN

10.10.2013. 19:33

@jure - Niste imali ni Milana Nedića,Dražu Mihajlovića,"krvavog popa iz Strmice" Đujića,Šešelja,Zvezdana Jovanovića,Arkana,Mladića,dr. Karadžića,cap.Dragana........ i mnoštvo istorijskih ličnosti koje su imale sklonosti ka ubistvima( naročito porodičnim i prema kumovima) zbog prevlasti !

Mila

10.10.2013. 12:31

Zasto nema mog komentara,objavljen,pa nestao?Da li zbog toga sto sam napisala da smo vise od 5oo god.bili pod turcima i da smo placali zato ,,danak u krvi",a da ga,izgleda i dalje placamo......Ucini nesto Srbijo da ga dalje ne placamo!!!

Bendzamin

10.10.2013. 13:12

Tužno je i poražavajuće to što se ovde ne radi ni o Srpkinji ni o Hrvatu, a najmanje o ucveljenom ocu kome je oteto dete. Očigledno se radi, kao i u milion sličnih slučajeva, o sebičnom nadobudnom balkancu, primitivcu, koji ne želi dete radi deteta, već želi da "neposlušnu", "samovoljnu" ženu nauči pameti. Čovek jednostavno želi da se osveti bivšoj ženi kao i mnogi pre njega!On (i njemu slični, ma koje nacije i vere), ne žaslužuje časno ime otac.

StefanV08

10.10.2013. 13:21

Prvi put je pokušala da se vrati u Ljig u petom mesecu trudnoće kada ju je, kako navodi, grubo bacio na krevet. Robert ju je sutradan odvezao u Srbiju. Posle nedelju dana mu se vratila. ???

Vitez

10.10.2013. 13:36

E, pa draga, ne može sve iz interesa. Da si se udala iz ljubavi pa da te i razumemo. Ali pošto je bađza imao ugled i lovu, to ne traje dugo.

Keva

10.10.2013. 16:07

@Vitez - Sram vas bilo. Kako se usudjujete da sudite jednoj devojci koja je tada bila igracka u rukama tog coveka. Da li ste razmisljali o njenim strahovima i patnjama. ja to dete znam od najranijeg detinjstva, celu porodicu..... Sram vas bilo !!!!!

nik01

10.10.2013. 15:04

Što se udaje za hrvata?Evo joj, sad nek dere kožu na šiljak.Ali bez obzira na to, država Srbija treba da stane na njenu stranu, jer su i ona i dete državljani Srbije, a to je primarno.Ali, problem je što u Srbiji sudiju možeš da kupiš bez problema, a naša država slini za hrvatima, jer su oni u EU.Znate kad bi hrvatski sud tako presudio u korist Srbina, a protiv Hrvata?NIKAD!!!Ali, to je problem i sramota ove zemlje, a ne ove žene.

Zakon

14.10.2013. 15:14

@nik01 - Dete je nelegalno postalo državljanin Srbije i otac će očigledno da tuži Srbiju i zbog toga, pa će, kao u slučaju Miladina Kovačevića, iz budžeta da se plati odšteta zato što u ambasadama rade polupismeni činovnici koji ne poznaju čak ni osnove Porodičnog zakona. Da ne pominjem međunarodne...

mirkica

15.10.2013. 11:00

@nik01 - Detenije nelegalno postalo drzavljanin Srbije, jer na drzavljanstvo imas pravo ako je jedan od roditelja drzavljanin Srbije i za to ti ne treba nikakva saglasnost drugog roditelja!!! Drugacije je kada je rec o izdavanju pasosa za koji u svim slucajevima, bez obzira na to odakle su i gde zive roditelji, potrebna saglasnost oboje. Ovaj slucaj nema nikakve veze s nacionalnim odnosima, vec iskljucivo s nemogucnoscu roditelja da se zajednicki brinu o detetu.

GALEB BIJELI

10.10.2013. 18:04

Znam veoma mnogo uspješnih srpsko-hrvatskih brakova,i takvi su sasvim uklopljeni u sredinu,bilo tamo bilo ovamo. Ovo je ipak izuzetak.Zašto? Razloge navodi sam tekst. Iz njega je vidljivo da je mlada majka kolebljiva,da je primarni bio materijalni interes,a ne ljubav. On je očito prepotentan,bahat,kao mnogi moćnici na položajima.A narodna kaže"Ne može i jare i pare".

Zoran1

10.10.2013. 18:35

Tako mora biti kada se Srpkinje udaju za bilo koga. Nije bitno dali je Hrvat, Siptar, musliman ili bilo sta drugo udace se danas a sutra glavom od zid udariti.

Ljizanka

11.10.2013. 00:10

Sudija Luca je poznat u Ljigu da uzima novac za svoje usluge. Njemu nije bitno sto ce vratiti dete poremecenom coveku dokle god mu poremeceni puni dzepove.

ne_daj_je

14.10.2013. 15:19

Ma i da je u pravu, niko i slovima niko, pa cak ni rodjeni otac, ako je malo normalan,ne trazi da dete od 3,5god odvoje od majke(po pedijatrima ona je do pre 6. mesci bila BEBA). Natasa ne daj je... A sudija...pa sta reci... Zbog takvih ljudi,sto se daju za 3 pisljiva boba, jos iz doba Osmanlija, sramotimo se..

Stranac

14.10.2013. 22:18

Pa zar vast u Beogradu moze da cuti na ovako nesto.Da li taj sudija koji je poznat i onako da je korupirana osoba ida li moze da ovako nesto uradi jednoj majci i jednom detetu.Natasa odmah zakazi termin kod gospodina Vucica da ispricaj mu svoj problem jer on radi svoj poso ispravno.