Srbija

Utorak, 03.09.2013.

13:47

Skidaju "Tigar" sa Prajm listinga?

Komisija za listing Beogradske berze donela je rešenje kojim se akcije "Tigra" iz Pirota isključuju s prestižnog "Prajm listinga" i uključuju na "Open market".

Izvor: Beta

Default images

Rok za žalbu "Tigra" [TIGR] na to rešenje Komisije ističe krajem ove sedmice.

Međutim, premeštanje "Tigra" u nižu klasu neće imati ni veliki, ni direktan uticaj, smatra stručnjak za tržište kapitala Nenad Gujaničić.

Po njegovim rečima, investitori su već ukalkulisali loše stanje te kompanije čija je tržišna vrednost svega 2,3 miliona evra.

"Da li će se ona povećavati ili smanjivati, zavisiće u prvom redu od uspeha nove uprave 'Tigra' da konsoliduje poslovanje i reši pitanje golemog duga", podvukao je Gujaničić.

Tigar je danas preko Beogradske berze objavio konsolidovani neto gubitak od 626,7 miliona dinara u prvih šest meseci ove godine.

To je posledica operativnog gubitka od 319,4 miliona dinara i finansijskog gubitka od 311 miliona dinara.

Akcionarsko društvo "Tigar" iz Pirota bilo je prva firma u Srbiji koja je svojevremeno ispunila uslove da iđe na A listing Beogradske berze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uskoro ostajemo bez nafte?

Nafta je jedan od najvažnijih resursa za čovečanstvo. Koristi se ne samo za proizvodnju goriva i maziva, već i kao sirovina za proizvodnju sintetičke gume, sintetičkih tkanina, plastike, deterdženata, boja i lakova, đubriva, pesticida, voska i još mnogo toga.

10:07

8.6.2024.

1 d

Podeli: