Četvrtak, 15.08.2013.

12:22

Od virusa Zapadnog Nila 39 obolelih

Broj zaraženih virusom groznice Zapadnog Nila u Srbiji povećao se na 39, kažu u Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Izvor: Tanjug

Default images

Broj pacijenata u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije (KCS) kod kojih je dokazano da su zaraženi virusom groznice Zapadnog Nila povećao se na 39, izjavio je danas Tanjugu direktor ove klinike Dragan Delić.

Prema njegovim rečima, za oko 20 pacijenata koji imaju simptome te bolesti čekaju se rezultati analiza Instituta za virusologiju "Torlak".

Ističući da je, s obzirom na sezonski karakter infekcije, očekivano da se u avgustu prijavljuje veći broj novoobolelih, on je podsetio da je prošle godine bilo 58 zaraženih pacijenata.

Zarazu prenose komarci i njeno širenje je moguće sve dok postoji aktivnost ovih insekata, kazao je Delić, ističući da nigde u svetu nema ni antivirusnog leka niti vakcine, kao ni apsolutne zaštite od virusa Zapadnog Nila.

Delić je ponovio da se testiraju svi građani koji imaju visoku temperaturu čije je poreklo nepoznato, a uz to i simptome kao što su malaksalost i bolovi u mišićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: