Ponedeljak, 03.06.2013.

18:56

I Džejson Kid završio karijeru

Posle Grenta Hila još jedna NBA ligenda okončala je karijeru, posle 19 sezona parket je napustio Džejson Kid.

Izvor: AK

Default images

Kid će ostati upamćen kao jedan od najboljih dodavača i skakača među plejmejkerima u NBA ligi, pa će bez sumnje naći svoje mesto u "Dvorani slavnih" u Springfildu.

Kid je drugi asistent u istoriji (12.091), treći trojkaš (1.988), a 50. skakač (8.725, jedini bek u Top 50). Sa Dalas Meveriksima osvojio je svoju jedinu NBA titulu, dok je dva puta bio olimpijski šampion.

Deset puta je učestvovao na Ol-staru, pet puta najbolji asistent NBA lige. Tokom karijere igrao je za Dalas Meverikse (2 puta), Finiks Sanse, Nju Džerzi Netse i Njujork Nikse, u čijem dresu se i penzionisa.

"Mislim da je pravo vreme. Bilo je ovo neverovatnih 19 godina. Želim da budem sposoban da učestvujem u aktivnostima svoje dece, a dugogodišnje igranje je ostavilo posledice. Vreme je da nastavim dalje, možda da budem trener ili komentator", rekao je 40-godišnji Kid.



U nedelju je karijeru završio još jedan legendarni igrač, Grent Hil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: