Tekst objavljen: 13.05.2013 9:30        


Zavarivač je jedno od retkih zanimanja za koje posla ima i u vreme krize. Mogu se zaposliti u domaćim firmama, a mnogi odlaze i u inostranstvo.

Zavarivači - oni ne čekaju da dobiju posao

Milena Nikolić, zavarivač, birala je između poljoprivrede i prava, a izabrala varenje. i dokaz je da minđuše i šlem mogu zajedno.

- Pojavio se konkurs, a u tom trenutku nisam mogla da nađem posao. Završila sam za poljoprivrednog tehničara, nastavila sa Pravnim fakultetom, i rešila sam da radim kao varioc - priča Milena.

Uz garantovan posao u ovoj oblasti, izvesna je i zarada. Ivan Tanasić kaže da radi kao zavarivač zato što je plaćen i veoma tražen posao.

U Tehničkoj školi u Obrenovcu od septembra počinje novi smer za ovu struku. Radna mesta ih već čekaju. Posao zavarivača jedan je od retkih za koji na Nacionalnoj službi za zapošljavanje nema prijavljenih.

Boris Ivković iz JKP "Toplovod Obrenovac" kaže da im je želja da zaposle sve te mlade ljude, a njihov broj ukazuje da ovo zanimanje ima budućnost.

Zavarivači iz Srbije često nađu posao u inostranstvu, za nekoliko godina zarade i do 20.000 evra. Iako jedan od najplaćenijih, ovaj se zanat i dalje radi manje zbog novca, a više iz ljubavi. Ima tu nekih varnica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nezaposlenost nezaposleni traženje posla karijera posao biznis

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana