Veze i odnosi

Kakvi muškarci plaćaju za seks?

Oženjen, belac, zarađuje više od sto dvadeset hiljada dolara godišnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.

Utorak, 26.03.2013.

20:28

Izvor: LiveScience.com

Default images

Podeli:

Kakvi muskarci placaju za seks? Ovako bi izgledao prosecan korisnik seksualnih usluga koji se ne libi da plati za seks, pokazuje novo istrazivanje ciji su rezultati objavljeni 22. marta u casopisu “Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology”. Rezultati studije koju je sproveo americki Istrazivacki centar za nacionalno misljenje pokazuju da je u trenutku ispitivanja svega cetrnaest posto muskaraca platilo za seks u jednom trenutku svog zivota. Ispitivanje je sprovedeno 2010. godine i tek svaki stoti ispitanik priznao je da je te godine koristio usluge seksualnih radnica, sto i dalje nije zanemarljiva brojka. Oznaceni kao “hobisti”, oni koji na placanje seksualnih usluga gledaju kao na hobi, ovi muskarci radije kruze internetom trazeci zadovoljenje svojih potreba, nego sto stupaju u kontakte sa prostitutkama preko makroa ili u javnim kucama. Uglavnom smatraju da prostituciju treba legalizovati i veoma su liberalni kada je seks u pitanju. Takodje tvrde da zene koje nude seksualne usluge uzivaju u svom poslu, kao i da bi se oni bez problema vencali sa prostitukom. Kada je 1948. godine objavljena, u to vreme skandalozna, studija koja je pokazala da je 69 posto Amerikanaca bar jednom platilo za seks, svi su bili sokirani. Cini se da se situacija od tada znacajno promenila, sto pokazuje ne samo pomenuta vec i ranije slicne studije. Tako je istrazivanje centra “Prostitution, Research & Education” iz 2011. godine poredilo sto jednu osobu koja placa za seks i sto osoba koje to nikada nisu ucinile. Rezultati su pokazali da ispitanici iz prve grupe cesto imaju kriminalnu proslost, najcesce ukljucujuci i silovanje. Foto: FreeDigitalPhotos.net LiveScience.com Ozenjen, belac, zaradjuje vise od sto dvadeset hiljada dolara godisnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija. Ozenjen, belac, zaradjuje vise od sto dvadeset hiljada dolara godisnje i na prostituciju gleda kao na jedan od svojih hobija.

Ovako bi izgledao prosečan korisnik seksualnih usluga koji se ne libi da plati za seks, pokazuje novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 22. marta u časopisu “Journal of Offender Therapy and Comparative Criminology”.

Rezultati studije koju je sproveo američki Istraživački centar za nacionalno mišljenje pokazuju da je u trenutku ispitivanja svega četrnaest posto muškaraca platilo za seks u jednom trenutku svog života. Ispitivanje je sprovedeno 2010. godine i tek svaki stoti ispitanik priznao je da je te godine koristio usluge seksualnih radnica, što i dalje nije zanemarljiva brojka.

Označeni kao “hobisti”, oni koji na plaćanje seksualnih usluga gledaju kao na hobi, ovi muškarci radije kruže internetom tražeći zadovoljenje svojih potreba, nego što stupaju u kontakte sa prostitutkama preko makroa ili u javnim kućama. Uglavnom smatraju da prostituciju treba legalizovati i veoma su liberalni kada je seks u pitanju.

Takođe tvrde da žene koje nude seksualne usluge uživaju u svom poslu, kao i da bi se oni bez problema venčali sa prostitukom.

Kada je 1948. godine objavljena, u to vreme skandalozna, studija koja je pokazala da je 69 posto Amerikanaca bar jednom platilo za seks, svi su bili šokirani. Čini se da se situacija od tada značajno promenila, što pokazuje ne samo pomenuta već i ranije slične studije.

Tako je istraživanje centra “Prostitution, Research & Education” iz 2011. godine poredilo sto jednu osobu koja plaća za seks i sto osoba koje to nikada nisu učinile. Rezultati su pokazali da ispitanici iz prve grupe često imaju kriminalnu prošlost, najčešće uključujući i silovanje.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.