Četvrtak, 24.01.2013.

15:58

Damask: Asad na molitivi u džamiji

Sirijski predsednik Bašar al Asad prisustvovao molitvi u džamiji u Damasku povodom rođendana proroka Muhameda, koju je prenosila sirijska državna televizija.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovo je prvi put da se Asad pojavio u javnosti otkako je 6. januara održao govor u kom je odbacio pozive da ode s vlasti, ističući da neće pregovarati sa izdajnicima i poslušnicima Zapada.

Asad je u džamiji Al-Afram stajao pored velikog muftije Ahmada Hasuna i ministra za verska pitanja Mohameda Abdela Setara, koji je ranije pozvao da se sutra, na tradicionalnim molitvama petkom, okupe milioni ljudi i pomole za bezbednost u zemlji.

"Molitve će se održati u petak u sirijskim džamijama uz poziv da se vrati bezbednost u našu domovinu", rekao je Setar, javila je državna novinska agencija SANA, prenosi AFP.

Asadovi protivnici, od početka protesta protiv njegovog režima u martu 2011. godine, pozivaju na organizovanje masovnih protesta posle molitve petkom.

Istovremeno, opozicioni aktivisti tvrde da sirijska vojska i danas bombarduje delove Homsa, petog dana sukoba s pobunjeničkim snagama u ovom centralnom gradu, gde su, kako se tvrdi, od nedelje ubijena 73 čoveka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

22 h

Podeli: