Sreda, 23.01.2013.

15:49

Nema razloga za povećanje školarina

Ministar Žarko Obradović smatra da nema razloga za povećanje cena školarina na pojedinim fakultetima i najavio pomoć onima koji nemaju dovoljno novca.

Izvor: Beta

Default images

"Moramo shvatiti da je ekonomska situacija ozbiljna i da se troškovi rada fakulteta ne mogu prevaljivati preko leđa studenata. Znamo da su ekonomske mogućnosti fakulteta različite i mi ćemo onima koji nemaju dovoljno novca pomoći", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

On je izrazio nadu da će biti izdvojeno više novca za troškove fakulteta za grejanje, prostor...

Govoreći o proslavi školske slave Sveti Sava, ministar je ponovio da je ministarstvo preporučilo da to bude u petak, 25. januara, a da one škole koje su već zakazale obeležavanje slave u nedelju, mogu to i da urade.

Obradović je dodao i da je namera ministarstva da se s poboljšanjem ekonomske situacije projekat besplatnih udžbenika proširi i do osmog razreda osnovnih škola.

"Besplatni udžbenici će ove godine biti za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, nemamo dovoljno finansijskih sredstava da to proširimo i na peti razred", dodao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: