• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Satnica dočeka na Trgu u Beogradu

Publiku će zabavljati Električni Orgazam, Marčelo, Iskaz, Dejan Pejović...

Zamenica gradonačelnika Beograda Tatjana Pašić izjavila je da će Beograd i ove novogodišnje praznike dočekati tradicionalnim manifestacijama, a da se centralni događaj, novogodišnji koncert na otvorenom, vraća na Trg Republike.

Slogan ovogodišnje proslave Beogradske Nove godine je "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu"

Pašićeva je na konferenciji za novinare rekla da je budžet za obeležavanje Nove godine oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego prethodni, ali da se gradska vlast potrudila da program bude izuzetnom kvalitetan kako bi građani prestonice i brojni gosti koji se očekuju, u najboljem raspoloženju dočekali 2013. godinu.

Kako je na pres konferenciji rečeno, proslava Nove godine višestruko je važna za glavni grad, jer pored promocije prestonice u kulturnom i zabavnom segmentu, na najbolji mogući način predstavlja Beograd kao zanimljivu turističku destinaciju, upućujući istovremeno na njegove brojne privredne potencijale.

Inače, na predlog Turističke organizacije Beograda, napravljen je međunarodni nagradni konkurs za slogan ovogodišnje proslave Beogradske Nove 2013. godine - "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu".

Centralni događaj biće realizovan na Trgu Republike i učestvovaće Masterblastersi i Rok hor, Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz od 21:45, a u 2013. godinu prisutne će uvesti Električni orgazam koji će nastupati od 23:15 do 00:35 i na kraju Dejan Pejović Black and White world.

Od 1. decembra pa do 10. januara 2013. godine, održava se i manifestacija Trg otvorenog srca - na Trgu Republike gde se drugu godinu za redom, pred Novu godinu, organizuje niz programa namenjenih svim građanima.

Trg Otvorenog srca, u organizaciji Beogradske kulturne mreže, čine ukrašene drvene kućice grupisane tako da predstavljaju celinu, odnosno simbolizuju mali gradski trg. U kućicama će se prodavati tradicionalni novogodišnji proizvodi - kolačići, kuvano vino, topla čokolada, čaj i slični proizvodi.

Predviđeno je postavljanje bine na kojoj će se izvoditi prigodni muzički i zabavni program za posetioce, koji će raditi i tokom vikenda pred Novu godinu, od 28. do 31. decembra.

Kao i prethodnih i ove godine će biti organizovana i "Ulica otvorenog srca" kao i humanitarna akcija za Beogradski bebi klub.

Kako je rečeno, predviđa se da će za novogodišnje praznike Beograd posetiti oko 15.000 gostiju.

(Tanjug, foto MONDO)

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

macor

bedni iskaz za NG? e moj beograde

KRALJEVO u

su gradovi imaju nestospremljeno, samo kod nas u KRALJEVU nema nista od doceka na trguu :(((

beogradjanin

Super!Bice opustena ekipa a kome se ne svidja ne mora da dolazi na Trg. Ja vam usput zelim lep provod za Novu godinu uz grand produkciju i uz zvuke vaseg zavicaja!

SERIJE