• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravi kafu ili bijem!

Pogledajte zbirku seksističkih reklama iz pedesetih. Poruka je jasna - žena je samo sluškinja.

Sajt "Business pundit" sastavio je listu reklama iz pedesetih godina prošlog veka od kojih bi se postideli i najgori šovinisti.

Žene su prikazane kao objekti koji služe isključivo za spremanje kuće ili hrane, koje blistavih očiju gledaju u muškarca kao u Boga, i za specijalnu priliku žele samo novi aparat za čišćenje ili kuvanje.

"Ako mu nisi napravila svežu kafu, stižu batine", slogan je reklame na kojoj je prikazano kako žena "dobija po guzi".

"Nema veze što je trudna, sada će ti ponovo praviti doručak", piše na reklami za lek koji navodno olakšava jutarnju mučninu uz savet muškarcima da ga daju ženi bez da je o tome obaveste.

"Čim je videla njegove nove pantalone, prostrla mu se pod noge", vrcavi su autori reklame koja prikazuje ženu kao krzno na podu, koje muškarac gazi.

Možda je čak i najbezazlenija reklama za pivo, na kojoj žena plače jer je ručak izgoreo, a muž kaže - "ne brini draga, pivo nije izgorelo".

(MONDO)

Tagovi

Komentari 27

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

bosanac

ne kazu cure same da je zakon izaci njih 2-3 sa nekoliko momaka u grupi, mnooogo bolje nego obratno... jedna drugu bi "prozderale" da mogu (samo ako im date materijala i priliku da maksimalno primjene svoju slobodu).

razum

Miki je lepo objasnio...ovde su mnogi otisli u krajnost i skroz pogubili konce,budite malo realni.Sve ove reklame su iskoriscene za te feministicke price a stvarnost mislim da je drugacija...ko vas pobogu bije?Ko vas ugrozava?Nemoj da ste smesne...zene jesu ranije bile vise posvecene porodici i tada je i bilo porodice ali pricati kako neko dobija batine jer je rucak presoljen?!Kakvo izvrtanje...stojim u redu i zena se dere na svog muza samo sto mu samar ne zalepi doslo mi je da izadjem iz reda i vratim se kad ode.Ima stuacija gde su i muskarci ovako prikazivani ali to ne bode oci,nije vazno...

Miki

Garantujem da bi Sve devojke koje kukaju prihvatile jednog pravog muškarca iz pedesetih/šesdesetih, muškarca koji zna šta želi u životu i kako do toga da dođe, muškarca na kojeg se može osloniti, koji je stub cele porodice. A ne ove današnje nezrele, izgubljene, razmažene mamine sinčiće koji ne mogu ni sami sebe da iznesu...

SERIJE