• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobrovoljci, javite se u Vojsku

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijavu mladića i devojaka za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2013.godini.

Mogu se prijaviti devojke i mladići koji u 2013. godini navršavaju od 19 do 30 godina života, a koji su državljani Srbije, navodi se u konkursu objavljenom danas na sajtu Ministarstva odbrane.

Od zainteresovanih se traži da se protiv njih ne vodi krivični postupak, odnosno da nije pravnosnažno osuđivan za krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci.

Uz zdravstvenu sposobnost za vojnu službu od zaintersovanih se traži i da nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije kandidati podnose centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu, prema mestu prebivališta.

Kandidat koji ima prebivalište ili boravište u inostranstvu prijavu može podneti nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u inostranstvu.

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2013. stalno je otvoren, a rangiranje kandidata će se vršiti periodično, u skladu sa uputnim rokovima, navodi se u konkursu.

Vojska Srbije je od 1. januara 2011. godine i zvanično profesionalna, ali je ostavljena mogućnost mladićima i devojaka koji to žele da dobrovoljno služe vojni rok s oružjem

(Tanjug/Foto: Vojska Srbije)

Komentari 46

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jeremić Marija

Imam 34god i prijavila bih se za vojsku jer volim taj posao i smatram da sam sposobna

somborac

@ RA druze, totalno te razumem ali govorim ti drugacije je sad. sada se radi kao da i kod kuce a cale ti je neki zajeban tip i olesice te od batina. sve mora da se zavrsi sto pre, jer te cekaju drugi poslovi, nema vojske cele godine pa nesto moze da se odlozi. ono sto ostane od posla staresine posle moraju da rade a to im nije u cilju, odmor imas 3 min, 6.3 min zavisi koliko je staresina raspolozen i to ako si pusac, ako nisi ko te sisa sinko radi :D ili propusi. ako zabusavas cistis kljonu cele nedelj ili slicno... nema toga. a sto se pasulja tice :D tri zna u tanjiru :(

Ra

@somborac Verovatno si u pravu, ali evo u mom slucaju... Ja sam bio u "grupi Grom" tj. prva ekipa za radove, asovom smo i travu kosili ali niko nikada nije zapinjao, a bilo je od slepera sa džakovim do mekih pojasa i sahranjivanja kerova lutalica. Poenta je da ti ne radis kao kuci, nego lagano pa kada zavrsis...Sinkovac 2003-2004, pa mozda neko i posvedoci...

special image