Vindija otvara fabriku u Plandištu

Hrvatska prehrambena kompanija Vindija najavila je da će u Plandištu otvoriti fabriku za proizvodnju živinskog mesa i prerađevina, vrednu 12 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 07.05.2009.

13:15

Default images

U saopštenju se navodi da je to prva fabrika iz sastava varaždinske Vindije koja počinje rad u Srbiji i dodaje da je Vindija kupila tu fabriku u januaru ove godine i odmah počela rekonstrukciju objekta koja zapošljava 160 radnika.

Vindijina fabrika mesa i prerađevina u Plandištu će u potpunosti zadovoljavati najzahtevnije standarde zakonodavstva Evropske unije, kaže se u saopštenju poslovnog sistema Vindija koji je vodeći prehrambeni sistem u Hrvatskoj.

„Ekonomsko partnerstvo sa zemljama regiona predstavlja jedan od najznačajnijih strateških razvojnih pravaca Vindije dok nova fabrika mesnih proizvoda predstavlja novi iskorak u jačanju uspešne saradnje sa srpskim tržištem”, zaključuje se u saopštenju.

Inače, kako je objavljeno u septembru Vindija će uložiti oko 50 miliona evra u mlekaru, klanicu za preradu živinskog mesa i distributivne centre u Lajkovcu, u krugu nekadašnje Zadružne mlekare u Lajkovcu, koju je pre nekoliko godina kupila iz stečaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: