Ponedeljak, 20.04.2009.

11:27

Preminula porodilja Olivera Veljić

Kragujevčanka Olivera Veljić preminula je u Kliničkom centru u Kragujevcu, gde je bila od 29. marta, posle teškog porođaja zbog kojeg joj je i noga amputirana.

Izvor: Beta

Default images

Portparolka Kliničkog centra Andrea Obradović je navela da je Olivera Veljić preminula sinoć oko 18 časova, posle višednevnog lečenja u kom je učestvovao multidisciplinarni tim stručnjaka.

Prema ranijim izjavama supruga preminule, Danila, Olivera je porođena carskim rezom u kragujevačkom Kliničkom centru, a zbog komplikacija koje su usledile amputirana joj je leva noga i odstranjen deo materice i debelog creva.

U Kliničkom centru niko nije dao zvanično objašnjenje o uzrocima komplikacija i eventualnim propustima lekara na porođaju Olivere Veljić.

Prema rečima portparolke Kliničkog centra, komisija stručnih nadzornika Ministarstva zdravlja je prošle sedmice u toj bolnici obavila vanredni spoljni nadzor svih organizacionih jedinica koje su bile uključene u lečenje porodilje.

"Oni će svoj izveštaj o nadzoru predati Ministarstvu zdravlja", navela je Obradovićeva.

Olivera Veljić je bila radnica Doma zdravlja u Stanovu i ima dve ćerke.

Treća devojčica koju je rodila 29. marta još je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: