Srbija

Nedelja, 02.09.2012.

10:21

Zorana Mihajlović sutra sa Komikom

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je da će sutra razgovarati sa rukovodstvom kompanije Komiko oil, koja planira da gradi rafineriju u Smederevu.

Izvor: Tanjug

Default images

Grad Smederevo tužio je Komiko oil i zatražio raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije, jer taj američko-holandski kozorcijum nije u predvidjenom roku uplatio 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije u tom gradu.

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je 10. jula tužbu za raskid ugovora grada Smedereva sa tom kompanijom, pošto ni posle isteka zakonskog roka od 60 dana i posle opomene nisu uplatili novac za zakup zemljista.

Potom je i Komiko podneo sudu odgovor na tužbu grada Smedereva, a početak sudskog postupka se očekuje za 20-ak dana.

Pregovori o dobijanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije trajali su oko tri godine.

Komiko oil je najavio da će u rafineriju u Smederevu uložiti 250 miliona dolara i da će je izgraditi za tri godine i otvoriti oko 700 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

8 h

Podeli: