Kragujevac: Šipkom razbili glavu mladiću

M. Đ.

05. 08. 2012. u 14:00

Surovo pretučen sedamnaestogodišnji V. M. Konstatovano nagnječenje mozga. Čekao prevoz kad su njega i druga napali huligani

Na glavnoj autobuskoj stanici u Kragujevcu, u petak rano ujutro oko dva časa posle ponoći, šestočlana grupa mladića teško je pretukla i najverovatnije metalnom šipkom polomila lobanju sedamnaestogodišnjem V. M. iz Rekovca, koji se vraćao sa utakmice Crvena zvezda - Omonija.

Lekari Urgentnog centra su nesrećnom mladiću konstatovali frakturu lobanje i nagnječenje mozga, ali prema njihovoj prvoj proceni, nije u životnoj opasnosti.

Policija je uhapsila Nemanju S. (20), Gorana S. (18), Lazara Z. (19) i Nikolu B. (18), svi iz Kragujevca, a sumnja se da su oni to učinili sa još dvojicom maloletnika. Protiv svih će biti podnete krivične prijave.

Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, V.M. je na stanici čekao prevoz za Resnik, a sa njim je bio i njegov drug koji je uspeo da pobegne kada ih je šestočlana grupa huligana napala.

Iako se u početku verovalo da je nesrećni V. M. imao na sebi navijačka obeležja koja su iritirala napadače, sada se zna da su navijačka znamenja bila u njegovom rancu, koji su mu napadači oteli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

baćo

05.08.2012. 16:16

Predlažem ,kao prvi korak: Prevaspitavanje ,tih siledžija , u stanici policije. Drugi korak: Ekspresna presuda sudije za krivično djelo ,nanošenje teške tjelesne povrede. i, Treći korak: Prevaspitavanje u KPD. Dozvoliti, starijim osuđenicima da ,im "ukažu" na "greške" u ponašanju.A, ako ,ih, sudija pusti na slobodu, pod hitno ga otpustiti ,kao nepodobnog,bez prava na žalbu i ponovno zaposlenje u sudstvu.

Srba

06.08.2012. 23:50

@baćo - Koliko me sećanje ne vara vi ste skoro pisali o eskalaciji maloletničke delinkvencijie.Takođe ste pisali i o blagim kaznama za iste a povodom ukora i kojekakvih pojačanih nadzora za maloletnike koji su svakodnevno maltretirali dečaka iz Niša koji se zbog toga ubio gde je škola u koju je išao čak prikrivala to nasilje.Pa šta onda očekujete da će se dalje dešavati?Šta je ovde tako čudno?Ovakve vesti postaju deo naše svakodnevice jer niko ne reaguje!

Nikolija

06.08.2012. 23:56

@baćo - Slažem se ali tu "školu" prođu oni koji nemaju tatu.Pitanje je ko su roditelji tim siledžijama.Ako se sve to završi samo na novinskom članku,onda je sve jasno!I posle se pitamo što omladina odlazi iz ove zemlje.Niko ne beži od dobrog a ovo ovde je daleko od toga.

NJi Hao

05.08.2012. 17:48

Mogli ste malo da "skratite" fotografiju, ili da objavite neku koja je snimljena iz ddrugog ugla. Nešto ne ide natpis na zidu uz ovakav tekst, ipak je ozbiljna stvar u pitanju.