Partizan - CSKA (20.45h)

Košarkaši Partizana dočekuju u utorak u Beogradskoj areni ruski CSKA, u trećem meču četvrtfinala Evrolige.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 30.03.2009.

15:15

Default images

Aktuelni prvak Evrope vodi u seriji 2:0 posle pobeda u Moskvi. U prvom meču “armejci” su pobedili sa 56:47, dok su u drugoj utakmici bili ubedljiviji - 77:50. Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da će njegova ekipa u treći meč protiv CSKA iz Moskve ući bez negativne želje za osvetom. Vujošević je dodao da će njegovi igrači borbenom i angažovanom igrom pokušati da izbore nastavak četvrtfinalne serije u Evroligi.

“Kada bi se serija završila i rezultatom 5:0 za CSKA, sezona Partizana u Evroligi bi mogla da se okarakteriše kao sjajna i to je zasluga igrača. Ovo nije samo sportski uspeh. Ali, ne odričemo se Evrolige, pokušaćemo da damo sve od sebe kako bismo nastavili četvrtfinalnu seriju", rekao je trener Partizana.

Vujošević je istakao da će njegovi igrači u utakmicu ući samo sa sportskim motivima i pozvao navijače Partizana da navijaju vatreno, ali sportski.

“Partizan će u utakmicu ući bez negativne želje za osvetom, već angažovano i borbeno kako bismo dobili utakmicu. Pozivam navijače da navijaju vatreno i sportski, da ne lome stolice jer bi neko mogao da prekine meč i kaže da nema uslova za igru. Ne želim da navijače neko koristi protiv nas, da to ne postane nešto sa čim bi moglo da se manipuliše”, dodao je Vujošević.

Trener crno-belih rekao je da je CSKA kvalitetna i dobro organizovana ekipa, koja će u utorak pokušati da ostvari pobedu i tako završi četvrtfinalnu seriju. Takođe, ocenio je da je ruska ekipa visokom pobedom u drugom meču pokušala da slomi moral košarkašima Partizana.

“To je iskusna i odlična ekipa, sa sjajnim trenerom i logistikom. Pokušaće da pobede sutra i izbace nas, kako bi izbegli eventualni povratak serije u Moskvu. U drugoj utakmici su velikom razlikom pokušali da nam slome moral, ali nisu uspeli, već su uradili suprotno”, ocenio je trener Partizana.

Vujošević se osvrnuo i na pisanje pojedinih beogradskih medija, koji su objavili da je Novica Veličković već potpisao za šampiona Evrope, kao i da će u Partizan doći nekoliko novih igrača i istakao je da je izgubljen instinkt samoodržanja štampe, kao i da te spekulacije nije kreirao CSKA, nego neko drugi.
Beta
“Maksimalno smo se borili u prethodnim utakmicama, ali čini mi se da neko nije izdržao pritisak medija. Ako napišete da je Veličković već potpisao za CSKA, to ga dodatno opterećuje, a protivničkom timu daje veći motiv. Takođe, pisanje da u klub dolaze pojedini igrači pojačavaju pritisak. Moramo da budemo jači od toga”, rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana u kompletnom sastavu dočekuju meč sa prvakom Evrope. Žarko Rakočević se lakše povredio na treningu u nedelju, zbog čega u ponedeljak nije trenirao, ali će gotovo sigurno biti u timu.

Košarkaš Partizana Uroš Tripković rekao je da će ekipa pokušati da pobedi u dvema utakmicama protiv CSKA i tako vrati seriju u Moskvu.

“Dolazi nam jedna od najjačih ekipa u Evropi, imaju prednost od 2:0, ali pokušaćemo da dobijemo dve utakmice i vratimo se u Moskvu. Verujem da ćemo to uspeti uz podršku naših navijača”, rekao je Tripković.

Tripković je istakao da se košarkaši Partizana nijednog trenutka nisu predavali na utakmicama u Moskvi, ali da nisu igrali na prepoznatljivom nivou.

“U prvoj utakmici je bilo malo poena jer su oni igrali pod pritiskom. U drugoj su igrali rasterećeno i pobedili nas velikom razlikom. Nismo se predavali, ali nismo bili na našem nivou”, dodao je Tripković.

Trener Moskovljana Etore Mesina rekao je pred duel u Beogradu da njegov tim može do treće pobede samo uz dobru odbranu.

Iz Partizana je najavljeno da će ulazi u “Beogradsku arenu” u utorak sutra biti otvoreni od 17 sati, a u slučaju da crno-beli pobede, ulaznice za četvrti meč prodavaće se na blagajnama hale od 1. aprila.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je da će policija fotografisati i snimati navijače na utakmici jer po zakonu o policiji postoji opasnost da može da dođe do ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: