Petak, 29.06.2012.

12:37

CG: Uhapšeno 17 zbog korupcije

Crnogorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv 17 osoba, među kojima troje službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave, zbog korupcije.

Izvor: Tanjug

Default images

Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić kazala je da je optužnica podignuta protiv troje službenika MUP-a Lidije Murić, Anke Bojović i Zoran Purlije, zbog korupcije radi izdavanja falsifikovanih dokumenata.

Oni su optuženi da su u periodu od juna 2001. do januara 2012. godine, koristeći svoja službena ovlašćenja, na osnovu falsifikovanih dokumenata, većem broju lica izdavali lične karte, vozačke dozvole, putne isprave i vršili upis u registar crnogorskih državljana, uz primanje mita u iznosu od 50 do 1.300 evra, navela je Čarapić.

Prema njenim rečima, zbog krivičnog dela primanje mita pomaganjem optuženi su Mehmed Krasnić i Saša Kapičić, jer su pronalazili građane kojima su bila neophodna lična dokumenta i za novac ih dovodili u vezu sa optuženim službenim licima.

Inženjer primenjenog računarstva, zaposlen u T-Com-u, Vladimir Zorić optužen je zbog krivičnog dela falsifikovanje isprave, jer je, u dogovoru sa Lidijom Murić i Mehmedom Krasnićem, sačinjavao lažna svedočanstva o položenom vozačkom ispitu, kazala je Čarapić u izjavi dostavljenoj medijima.

Ona je dodala da su, zbog krivičnog dela davanje mita i falsifikovanje isprave, optuženi - Feton Šalja, Egzon Avdija, Maković Jasko, Čekić Adis, Krasnići Mustafa, Ferizaj Adžija, Neziraj Gazim, Maković Maurizio, Delija Dževdet, Beriša Milorad i Avdula Naser.

Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Podgorici da optuženim Murić Lidiji, Purlija Zoranu, Krasnić Mehmedu i Kapičić Saši produži pritvor, kazala je Čarapić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: