Utopio se dečak na Adi Ciganliji

Jedan 13-godišnji dečak iz Kovilova utopio se oko podneva na Adi Ciganliji u Beogradu, kada je sa pedoline skočio u vodu, na mestu gde kupanje nije dozvoljeno.

Izvor: B92, Beta

Subota, 23.06.2012.

13:26

Default images

Kako je saopšteno iz JP "Ada Ciganlija", dečak je na jezeru bio sa sestrom i društvom, a nesreća se dogodila 60 metara od obale, na dubini većoj od osam metara.

Oni su sa pedoline skakali u vodu, i u jednom trenutku dečakova sestra je primetila da nije izronio i pozvala je pomoć.

Beživotno telo dečaka izvukla je ronilačka služba, a hitna pomoć je nakon reanimacije konstatovala smrt, dodaje se u saopštenju.

Izvršni direktor JP Ada Ciganlija, Milan Ilić za B92 je rekao da je "reč o kršenju pravila, jer je dečak skočio sa pedaline na mestu gde je zabranjeno plivanje". Prema onome što su mu rekli članovi porodice, dečak je bio plivač. On je apelovao na kupače da poštuju pravila kupališta, ali i na roditelje da vode računa o svojoj deci.

Ilić je napomenuo da spasioci na Adi imaju pune ruke posla, i da je pored ove nesreće, danas bilo još dve intervencije. "Jedan petnaestogodišnjak koji je došao sa prijateljima, je potonuo, ali su spasioci uspeli da ga vrate na površinu. Reagovala je hitna služba, i srećom nije bilo ozbiljnih posledica", kaže Ilić. Takođe, napomenuo je on, intervenisalo se u slučaju jedne majke, koja je, igrajući se sa decom, potonula kada se jedno od njene dece popelo na nju. Ilić je pozvao sve da budu pažljivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: