Slabi rezultati iz matematike

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2012 - 10:16

U četvrtak je objavljena preliminarna lista rezultata prijemnog ispita za upis u srednje škole.

Prema podacima vranjskog Odseka za obrazovanje, rezultati su u proseku isti kao i prošle godine. 
 
Prema rečima Jovice Stevanovića, predsednika Okružne upisne komisije, ove godine učenici su bolje rezultate postigli na testu maternjeg jezika u odnosu na matematiku, ali su svi oni ispunili obavezu polaganja završnog ispita.
 
- Prošle godine prosečan broj osvojenih poena na testu maternjeg jezika bio je 16,54, a ove 16,45 bodova. Kad je reč o matematici prošle godine su učenici postigli znatno bolje rezultate jer je prosečan broj bodova bio 17,59 a ove 13,56 – naglasio je Stevanović.
 
Danas i sutra će učenici moći da ulože i prigovor školskim komisijama i Okružnoj upisnoj komisiji, ukoliko nisu zadovoljni ocenom testova. 
 
- Predaja obrazaca želja biće 26.  i  27. juna, a rangiranje za kasniji upis u željenu školu vršiće se na osnovu ostvarenih bodova - kaže Stevanović. 
 
Konačan  raspored učenika po smerovima i obrazovnim profilima biće poznat 6 jula, kada će i početi upis budućih srednjoškolaca.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: