Preseo im odmor u Budvi

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preseo im odmor u Budvi

Tri studenta medicine iz Srbije osuđena su na novčanu kaznu zbog učestvovanja u tuči u Budvi kada su prebijene dve Ruskinje i jedan Crnogorac. Budući lekari kažu da su nepravedno osuđeni i da nikad više neće ići u Crnu Goru gde se, kako kažu, pravda ne deli nego uteruje.

Trojica studenata iz Srbije otišli su u Budvu na Medicinijadu sa skromnim džeparcem. Nisu ni sanjali da će posle dva dana provedena u Crnoj Gori zvati roditelje i primorati ih da pozajme novac kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi platili hiljadu i po evra kazne za uličnu tuču, u kojoj, tvrde, nisu učestvovali.

Sve je počelo kada je Aleksandra Doskovića, koji se vraćao sa žurke, nešto posle ponoći policija legitimisala u centru Budve.

Nije imao ličnu kartu pa je sa policajcima došao do hotela. Kada su njegov brat i drug sišli kako bi mu doneli ličnu kartu, policija je uhapsila svu trojicu.

Iako, kako kažu postoji veliki broj svedoka koji bi potvrdili da niko od njih nije bi ni blizu incidenta, već ujutru studenti medicine osuđeni su za učestvovanje u tuči.

"Pored svih dokaza, snimaka kamera iz hotela, pored naših drugara koji bi mogli da posvedoče da nismo bili na tom mestu u to vreme, sudija nije uvažila to i osudila nas je iako nismo bili krivi ni za šta", rekao je osuđeni student Aleksandar Dosković.

Sava Papić tvrdi da je sve vreme bio sa dvojicom osuđenih i da oni nisu učestvovali ni u kakvoj tuči.

"Kada sam ujutru čuo da su moji drugari uhapšeni, bio sam šokiran zato što su momci bili sve vreme sa mnom i sa mojim drugaricama, mi smo se družili, šalili", rekao je Papić.

Dvojica od trojice mladića potražila su pomoć psihijatra kako bi prevazišli stres iz Budve. Brinu i hoće li im ovakva mrlja u biografiji ugroziti buduću karijeru.

"Ne mogu da spavam noćima, deset dana od toga, na fakultetu popuštam, uopšte ne mogu da se koncentrišem i noćima ne mogu da spavam zbog toga", rekao je osuđeni Dosković.

Milanka Đekić, sudija koja ih je osudila kaže da imaju pravo žalbe i odbija svaki dalji razgovor.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije kažu da će Konzulat u Herceg Novom ispitati ovaj slučaj.

"Savet svim našim građanima, ne samo onim koji idu u Crnu Goru, nego u bilo koju zemlju, kada se nađu nekom problemu ove vrste da se obrate diplomatsko-konzularnom predstavništvu da bi im ono pružilo potrebnu pravnu pomoć i zaštitu. To je veoma važno jer su naši građani u ovom slučaju to uradili nakon svega što im se desilo", rekao je pomoćnik ministra spoljnih poslova Dragan Marković.

Osuđeni studenti boje se i nastavka procesa u kojem bi, na osnovu presude Prekršajnog suda u Budvi, pretučene dve Ruskinje i Crnogorac mogli da traže materijalnu odštetu za telesne povrede.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski studenti greškom uhapšeni i osuđeni u Crnoj Gori

Izvor: Press, 24.Maj.2012

Tri studenta medicine iz Srbije nepravedno su osuđena na novčanu kaznu od hiljadu i po evra zbog učestvovanja u tuči u Budvi kada su prebijene dve Ruskinje i jedan Crnogorac.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.