U petak završetak konkursa za zaposlenje lekara

Konkurs

U petak završetak konkursa za zaposlenje lekara

Beograd -
Po završetku konkursa biće pregledana dokumentacija, posle čega kandidati polažu eliminacioni test

BEOGRAD - Konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd završava se u petak, 4. maja, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Po završetku konkursa biće pregledana dokumentacija, posle čega kandidati polažu eliminacioni test, a nakon toga, prema ostalim kriterijumima kao što su pregled prosečnih ocena i dužine studiranja, biće obavljeno rangiranje kandidata.

" Interesovanje je veliko, što jasno pokazuje koliko je ova inicijativa korisna. Na osnovu ovog konkursa, jedan veći deo lekara dobiće zaposlenje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gde će se ostvarivati prvi kontakt sa pacijentima. Smanjiće se gužve, dijagnostika će biti mnogo brža, kao i upućivanje na sledeći nivo lečenja", kazao je zamenik gradskog sekretara za zdravstvo Aleksandar Stefoski, a navodi se u saopštenju gradske uprave Navodi se da će od 100 medicinskih sestara, njih 75 biti raspoređeno u četiri kliničko-bolnička centra i da će se na taj način umnogome rasteretiti obaveze medicinskih sestara koje već rade, a pacijenti će imati bolju i kvalitetniju uslugu.

Radi se uglavnom, o lekarima i medicinskim radnicima starim između 25 i 30 godina, koji će na taj način steći uslove za specijalizaciju ili drugu vrstu usavršavanja kojim će na dug vremenski period biti deo zdravstvenog sistema grada Beograda.

Konkurs za posao za 60 lekara i 100 medicinskih sestara u gradskim zdravstvenim ustanovama objavljen je 19. aprila, podseća se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track