Ponedeljak, 30.04.2012.

08:26

Klipersi od -27 do pobede u Memfisu

Košarškaši Los Anđeles Klipersa nadoknadili su 27 poena zaostatka i pobedili su Memfis Grizlise u gostima sa 99:98 u prvoj utakmici četvrtfinala Zapada.

Izvor: SO

Default images

Ključne poene ubacio je Kris Pol sa linije slobodnih bacanja na 24 sekunde do kraja, a Rudi Gej promašio je šut za trijumf Grizlisa. Pol je meč završio sa 14 poena (5-12 iz igre) i 11 asistencija, Najefikasniji je bio rezervista Nik Jang sa 19 poena (6-9 iz igre), Blejk Grifin ubacio je 15 (7-15 iz igre, 7sk), dok je Keron Batler upisao 12 (5-12 iz igre).

„Nažalost, mi tako igramo. Ubili su nas u prve tri četvrtine, ali u četvrtoj mi volimo da se podignemo sebe radi, a sada smo i pronašli način da trijumfujemo“, rekao je Pol, a nadovezao se Grifin:

„Mislim da nikada nisam bio deo ovakve utakmice, ovo je neverovatno“.

Klipersi su izjednačili rekord NBA plej-ofa, pošto su stigli zaostatak od 21 poena pred poslednju deonicu, prethodno je to učinio Boston protiv Nju Džersija 2005. godine. Takođe, u dva navrata tokom treće četvrtine gubili su sa 27 poena razlike.

U redovima Memfisa najefikasniji je bio Gej sa 19 poena (8-20 iz igre, 7sk), briljirao je Majk Konli sa 17 poena (5-5 za tri), 5 skokova i 8 asistencija, a O-Džej Mejo takođe je postigao 17 poena (5-12 iz igre).



Mark Gasol imao je 14 poena (6-10 iz igre), 4 skoka i 6 asistencija, ali ni to nije bilo dovoljno Grizlisima da izbegnu poraz.

„Odjednom smo postali nemarni, izgubili smo disciplinu u odbrani, a u napadu nismo više dovoljno trčali, nismo napadali koš i igrali na kontre, što nas je na kraju koštalo“, rekao je trener Memfis Lajonel Holins, dok je Mejo da igrači neće moći da spavaju dok ne poprave ono što ih je koštal poraza.

To je prva pobeda gostujuće ekipe u ovogodišnjem plej-ofu, a naredni okršaj Grizlisa i Klipersa na programu je u sredu.

U prva dva meča u nedelju uveče, pobede su ostvarili San Antonio Sparsi i Los Anđeles Lejkersi, a tokom noći Atlanta je savladala Boston,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: