Privođenja navijača zbog paljenja ambasade SAD

E. V. N.

10. 04. 2012. u 15:54

U Beogradu, Pančevu i Novom Sadu počelo hapšenje osumnjičenih za napade na američko i tursko predstavništvo

PRIPADNICI MUP Srbije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, započeli su u utorak akciju privođenja osumnjičenih za napad na zgradu američke ambasade, 21. februara 2008. godine. Policija je privela i nekoliko osoba odgovornih za kamenovanje turske ambasade četiri dana ranije, 17. februara. Na spisku osumnjičenih je 14 imena.

Do sada je policija uhapsila šest osoba - pet u Novom Sadu i jednu u Beogradu. Reč je o pripadnicima navijačkih grupa. Od 14 osumnjičenih, sedmoro je iz Novog Sada, a jedan je maloletan. U Tužilaštvu navode da će maloletnik biti saslušan odmah po privođenju istražnom sudiji. Sa teritorije Beograda i Pančeva takođe treba da bude privedeno sedam osoba, od kojih su dve osumnjičene za napad na tursku ambasadu.

Tužilaštvo osumnjičenima za napad na američku ambasadu stavlja na teret teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je napad na tursku ambasadu okarakterisan kao nasilničko ponašanje.

Do sada se postupak za paljenje zgrade američke ambasade vodio samo protiv Milana Živanovića, studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu. On je optužen za teško delo protiv opšte sigurnosti, a glavni pretres protiv njega započeo je početkom novembra 2009. godine pred tadašnjim Okružnim sudom.

Prema optužnici, Živanović je 21. februara 2008. godine između 18 i 20 sati sa grupom nepoznatih ljudi otišao sa skupa "Kosovo je Srbija" i iz Ulice kneza Miloša kamenjem gađao prozore i fasadu na američkoj ambasadi. Zatim se, prema tvrdnjama Tužilaštva, preko terase na prvom spratu prebacio u unutrašnjost ambasade.

AMBASADA SAD POZDRAVILA PRIVOĐENJE AMERIČKA ambasada u Beogradu pozdravila je u utorak hapšenje odgovornih za napad na zgradu ambasade 2008. godine, ističući da je važno da se kazne ne samo počinioci, već i nalogodavci i oni koji su napad podržali. - To je jedan od naših prioriteta, kao što je istakla direktorka DEA Mišel Leonhart tokom susreta sa srpskim zvaničnicima. Važno je da se pravnim putem gone ne samo oni koji su učestvovali u samom napadu, već i oni u vlasti koji su naredili ili na drugi način podržali ovo nečuveno kršenje domaćeg i međunarodnog zakona - ističe se u izjavi iz američke ambasade.

Dalje se tvrdi da je američku zastavu zamenio srpskom i sa drugim nepoznatim osobama lomio i uništavao inventar. Posle toga su, prema optužnici, izazvali požar i doveli u opasnost živote više ljudi. U požaru je nastradao Zoran Vujović (20), iz Novog Sada.

Zbog reformi u pravosuđu, koje su se desile u međuvremenu, postupak protiv Živanovića je ponovo otpočeo u februaru ove godine pred Višim sudom. On je negirao da je učestvovao u paljenju američke ambasade, ali je potvrdio da je ušao unutra i da je na mesto američke zastave stavio srpsko obeležje. Živanović je ispričao da je sa kolegama sa fakulteta otišao na protest "Kosovo je Srbija" i da je tamo popio veću količinu alkohola.

On je kazao da ispred ambasade, u trenutku kada je došao, nije bilo policije, već samo masa koja je bacala kamenje. Kako je ispričao pred sudom, Živanović je iz Ulice kneza Miloša ušao u dvorište ambasade, a potom se popeo na terasu. Neko iz mase mu je dobacio srpsku zastavu koju je postavio na mesto predviđeno za američku zastavu, koja, kako je naveo, u tom trenutku nije bila istaknuta. Potom je kroz prozor ušao u ambasadu i šetao po prostorijama. U međuvremenu je ispred zgrade stigla policija koja je bacila suzavac.

- Sjurio sam se u dvorište ambasade, i počeo dezorijentisano da se krećem, tražeći izlaz - rekao je Živanović. - Uzeo sam kožnu jaknu iz ambasade, i ona mi je poslužila da preskočim bodljikavu žicu kojom je bila zaštićena ograda s druge strane dvorišta.


UHAPŠENA ŠESTORICA

KAKO nezvanično saznajemo, na teritoriji Novog Sada lisice su stavljene Đorđu T., Aleksandru E., Nikoli T. i Dušanu S. i Filipu B. U Beogradu je zasada uhapšen samo jedan maloletnik.

DOLOVAC: SPISAK NIJE KONAČAN
NA inicijativu Zagorke Dolovac, Republičko javno tužilaštvo pre dve godine je formiralo radnu grupu koja je istraživala paljenje američke ambasade, 2008. Od tada je obavljen veliki broj razgovora sa svedocima i kontaktirano je sa ambasadama koje su imale snimke dešavanja, rekla je ministar pravde Snežana Malović:

- Za sada su uhapšeni samo neposredni izvršioci, odnosno huligani, koji su svi poznati policiji odranije.

Na ovome se, međutim, neće stati, potvrdila je Dolovac:

- Broj uhapšenih nije konačan. Policija i tužilaštvo nastavljaju dalje da rade.

Dolovac nije precizirala da li će se sa „neposrednih izvršilaca“ preći i na organizatore nereda, ali je konstatovala da će biti procesuirani samo oni protiv kojih postoje dokazi. Inače, kako“Novosti“ saznaju, dve osobe su već priznale svoje učešće u ovim neredima.
(V. C. S.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (160)

Александар

10.04.2012. 16:02

Не брините се, сви ћете да добијете амнестију након избора када будемо имали нормални државни апарат.

aleksandar

11.04.2012. 09:12

@Александар - Drzite se braco Srbi, dolaze izbori na kojima ce pasti ova zapadno orjentisana vlast, a posle toga AMNESTIJA.

mila

10.04.2012. 16:24

@Lavica - nije tako,može im sve biti oprošteno ukoliko se stave pod komandu oštećenih.....

Stojan

10.04.2012. 16:57

@Vuk - Odlično zapažanje.Sva ova hapšenja koja su u toku, i koja će uslediti, su u okviru izborne kampanje, i dobijanja podrške stranih ambasada za predstojeće izbore.

markoni

10.04.2012. 16:18

Steta sto se ne odrzavaju izbori malo cesce(jeste da trosak), al sve kriminalce bi pohvatali. Milina

darko

10.04.2012. 16:29

Slobodno osudite ceo narod jer 90 % nas bi ih zapalilo.Sudite njima za bombardovanje a ne svome narodu.

Goran

11.04.2012. 00:38

@darko - To nije moj narod. Moj narod ne pali i ne razbija svoje gradove i imovinu. Da se ne lažemo. Toliko.

boban

10.04.2012. 16:32

Sto ne uhapsite one marince sto su ubili Zorana Vujovica ??? Nego hapsite Srpsku decu...Stidi se Srbijo !!!

Posten covek iz inostranstva

10.04.2012. 16:33

Moje iskustvo je da grupe ne govorim o svim crnogorcima, ali pojedini pravili su organizovane kampanje protiv Srbije, pred bombardovanje, nebi me iznenadilo da isti covek stoji i iza ovog zlocina.

Nova generacija

10.04.2012. 17:01

@Posten covek iz inostranstva - Mislim da je vazno da narod zna, a naglasenoje da u izbornoj kampanji iznosimo istinu bez preterivanja, ovo je mala proba.

Branko

10.04.2012. 16:42

Nadam se da vodeci politicar Srbije nije obecao SAD da ce dobiti drakonske kazne kao u slucaju francuskog fudbalskog navijaca. Oni su i stvarno dobili, eh, sto ti je nezavisno sudstvo.

MatijaBG LDP

10.04.2012. 17:21

@bobance - Zanima me da li bi to bila "deca"da su zapalili rusku ambasadu/?Sta ja kao prozapadno orjentisani Srbin treba svoju decu da ucim da pale ruske ambasade.Sem toga i za decu postoje ustanove za prevaspitavanje.

Beogradjanin

10.04.2012. 17:28

@bobance - Nisu to deca vec banditi. Deca ne pale kuce i ne demoliraju sve sto im se nadje na putu.Medjutim trebalo ih je pohapsiti pre 4 godine. Pitanje za vlast je "gde st dosad bili" ?Kakav je ovo vasar ?

domacin

10.04.2012. 22:41

@bobance - kako to " izgubili ste ratove "( misli na Srbe) a sada " ja kao prozapadno orijentisan Srbin ?????" Ovaj Matija BG , ne zna ni sta govori, a lepo su mu ovi iz LDP-a napisali sta da kaze!

korto

11.04.2012. 01:41

@bobance - Pa nece se u Beogradu nikada paliti ambasada Rusije, zato sto je to nasa prijateljska drzava, zato sto nam nije bacala bombe sa uranijom i otela deo zemlje i nikad nece. Istovremeno, tesko ces da pronadjes zemlju na svetu u kojoj ne bi sa neskrivenim zadovoljstvom potpalili ambasadu kauboja. Prava usporedba bi bila zasto u kaubojskoj demokratskoj drzavi drze otete strane drzavljane u tajnom zatvoru a kod nas ne sude nasim gradjanima sto su potpisivali peticiju da nam kauboji ubijaju decu. Cudo.

MatijaBG LDP

11.04.2012. 10:12

@bobance - Hahahhahaha...ona Rusija koja nije ulozila veto na bombardovanje Srbije:))))

Mile

10.04.2012. 18:27

@Duleee - Imas pravo Duleee,, oni nece dok ne dobiju po usima,, tako je bilo u zadnjih 20-est godina, !!,, heheheeee,,, ;-))

Ђоле - БГД.

10.04.2012. 16:59

Ја бих први америчку амбасаду врло радо спалио и срушио до темеља, и то кажем гласно и јасно. Не кријем, нити сам то икада крио од ма кога. И шта сад са тим, да нећете "демократски" да ми судите за вербални деликт као у време Броза, Стаљина и Енвера Хоџе?!?

MatijaBG LDP

10.04.2012. 17:23

@Ђоле - БГД. - Ja ambasadu Rusije ne bih zapalio .Ah da,pa vi ste uvek bili kukavice.Palite i napadate samo zgrade,jedan na sjedan ,izgubili ste sve ratove.

Natale

10.04.2012. 18:06

@Ђоле - БГД. - Nemoj da nam diras Broza,jedino smo mi srbi imali pravu i sredjenu drzavu Kada nam je bio Hrvat na celu.Evo 20godina neuspjevamo da napravimo kakve drzave,nego nam se izrugavaju suderò.

Александар

10.04.2012. 18:45

@Ђоле - БГД. - Па, Ђоле, комунисти су први и започели борбу против антихриста. Српски парадокс је тај што осуђује комунистичке методе из прошлости, а оне су давале најбоље резултате у сузбијању западне субверзије.

zoks

10.04.2012. 23:22

@Ђоле - БГД. - Kad budu Rusi uradili Srbima ono sto je degenerisani zapad oduvek radio i ja cu zapaliti rusku ambasadu pa da mi je brat u njoj!

MatijaBG LDP

10.04.2012. 17:20

Treba ih predati drzavama cije ambasade su palili,jer napad na ambasadu neke drzave je napad na teritoriju te drzave!U svakom slucaju treba ih toliko zestoko kazniti,ali znaju se dve glavne glave koje su na smehotresnom mitingu zapravo glavni organizatori tog paljenja.Sta s njima?Jos jedna bitna stvar,ova vlast pokazuje kukavicluk,jer je to trebalo uraditi mnogo pre,a ne pred izbore.Zato je ova vlast izgubila kredibiltet kod same EU!

Josko

10.04.2012. 19:42

@MatijaBG LDP - Ti bi da isporučujes srpske gradjane stranim drzavama? A, ko to jos radi? Koja bi zemlja isporučila svoje gradjane drugoj zemlji? Sigurno tada ne bi bio veliki u njihovim očima.

Mile

10.04.2012. 18:23

@sale 1971 - Bili izbori ili ne, ima da se slusaju direktive iz Bryssela i Washingtona,, inace nema pare,, heheeheeee,, ;-))

GROBARI NIKSIC

10.04.2012. 17:59

nasi se hapse a sta bi tadicu sa onim albancima sto su spalili nasih 500 manastira na kosovo 2003 godine... oni se setaju lagano A ti LDP ti si bre gori nego onaj najgori moguci albanac piii. druze Srbija je Vjecna dok su joj djeca vjerna to zapamti.

Pedja

10.04.2012. 19:42

@GROBARI NIKSIC - Zvezdas sam,ali SVAKA CAST grobari Niksic na komenatru!! Vas komentar nema veze sa klupskim bojama.Nase sve treba da se zatre,samo da bi se dodvorilo Zapadu...Svaka cast jos jednom na komentaru.

Miki

10.04.2012. 18:08

A kada ce da pocne akcija privodjenja pravdi onih koji su spalili ovu zemlju, bombardovali je radioaktivnim otpadom, pobili par hiljada ljudi, potencijalno regrutovali nasu decu za kancerozna oboljenja u buducnosti, naneli ogromnu materijalnu stetu? Kada?...i Ko ce to da uradi?

MatijaBG LDP

10.04.2012. 18:24

@Miki - Zasto da im se sudi?Bas su bili pazljivi,rat,a nisu nam pogodili nijedan civilni objekat u Beogradu,a inace oni su pozvani na Srbiju od strasne Milosevica.Rado su dosli,popalili sve sto je trebalo i ocitali lekciju onom koji je rekao da ce pobediti NATO.No,to je iza nas,uskoro Srbija postaje clanica NATO saveza i sve ce nam oni to kroz modernizaciju vojske vratiti,iako je EU vbec preplatila svojim donacijama od 2000/te,pa na dalje.I ja sam bio pod uranijumom i tim bombama,pa sta da radim!

Banacanin

10.04.2012. 18:26

Doci ce vreme kada ce odgovorni za odvratne i sramne presude Tatonovim "ubicama" i progon srpske omladine i sami odgovarati.

Jelena

10.04.2012. 18:26

Prvo treba pohapsiti one koji su palili skupstinu 2000god,koji su palili i pljackali RTS,jer ovako sve deluje bljutavo i poltronski!!!

grga974

10.04.2012. 18:28

Strasno sta rade, zar nije ocito da je proslo 4g. tj cijeli njihov mandat i sad se sjetili da hapse kako oni vole da kazu huligane. Svi mi koji osjecamo patriotizam prema Srbiji(KiM u) smo "huligani" a svi ostali sto ruse i otimaju od Srbije su civilizovani evropejci

ZMAJ

10.04.2012. 20:12

@grga974 - Najcivilizovaniji su oni koji su toga dana razbijali izloge i "oslobadjali" prodavnice po centru. Jedno je patriotizam, a drugo primitivizam.

ZMAJ

10.04.2012. 21:44

@grga974 - Zao mi je, ali pogresna adresa. Suveniri se kupuju. Nikada nisam ucestvovao na masovnim skupovima. Tu se gubi individualnost i utapas se u masu.

zoks

10.04.2012. 22:06

@grga974 - ZMAJ@ a paljenje Skupstine od dos-manlija ti je patriotizam??Nikada vece zlo do dos-manlija nije zadesilo Srbiju!Braco Srbi GOTOVI SU!Glasajte za sve stranke koje su protiv eu i nato!

Mex

11.04.2012. 04:16

@grga974 - Eeee moj Zmaje . Cim si ti poceo citati v. novosti , ti si izgubio taj tvoj individualitet i utopio si se u matijebga. Tako da ti ni komentar nije na mestu za Suvenire jer ti izprase mozak .

Amerikanac

10.04.2012. 18:29

Kada su amerikanci kobojage POGRESILI pa su bombardovali kinesku ambasadu posto su imali stare karte ja isto tako bi rekao amerikancima "i narod je isto upotrebo te stare karte pa su mislili da ta zgrade je bila napustena pa su napravili gresku" :-)

Milica Bg

10.04.2012. 18:33

ja shvatam da skupljaju poene pred izbore,da ispadne da kao rade nesto,ali ovaj potez im stvarno nije trebao,vise ce da im odmogne nego da im pomogne.

David Morrissey

10.04.2012. 20:33

Pa Srbija je bila 78 dana zverski rusena u bombardovana. Pa sta je ta omladina strsno uradila polupali prozore pred ambasadom. A ko se takav hapsi pa ondak treba Clinton, Blair i ostala zapadska mafija pravo na elektricnu stolicu. Srbijo mozes da budes sigurna kolko imas takvih pred tim ambasadama zapadskim i sve druge rodoljube kojima u srcu lezi nas narod. Toliko nas isto imas van zemlje koji smo uz tebe.

ADVOKAT

10.04.2012. 20:47

a kada ce neko makar da se oglasi povodom navijaca u np,rusenja ustavnog poretka nase zemlje,a kamoli da nekoga tamo uhapsite.

ЂЏЉЖЧШЗ

10.04.2012. 20:57

А када ће бити "награђени" они силни милосрдни анђели што су нама дивљацима Србима показали путем благословених нам бомби сву лепоту и благодат демоНкратије?

sasa

10.04.2012. 21:02

Nadam se da tvoj predsednik stranke (LDP) cita tvoje komentare.Sa takvim stavovima kakve ti druze imas ,imam utisak da ne bi mogli da pomerite kamen u ovoj jadnoj zemilji.A stvarno sam vas gotivio

Goran

10.04.2012. 21:24

Pre nego što bilo ko ostavi komentar neka se zapida zašto je paljena ambasada. Ja bih je srušio, a ne zapalio. Oni nam ubijali decu za vreme bombardovanja, a mi hapsimo naše zbog neke tamo ružne zastave. O majko mila, gde je pravda!?

kondor

10.04.2012. 21:28

Nista novo u Srbiji samo hapse Srbe i to po naredjenju zna se cijem. Ali to ce da prestane posle 06. maja 2012 g.

Mex

11.04.2012. 03:53

@kondor - kondor , kamo puste srece da narod progleda na svoje Oci i pocne misliti svojom Glavom , ne samo da nam sluzi da Berberi zaradjuju na njoj .

zrenjaninac

10.04.2012. 21:30

Dole Amerika i njene domaće sluge. Ovo misli 90% Srbije, a to će pokazati i na Đurđevdan. Gotovi ste!

DUSAN NOVI ZEALAND

10.04.2012. 21:30

Koji naslov, ja pomislio opet pochelo,ko zna sta ce biti posle izbora????

Bosanski Novi

10.04.2012. 21:31

Ovo bi da se desilo u Sarajevu bilo "islamski terorizam" al-kaida,vehabije,akstremisti.... ali kad je Beograd u pitanju onda je to srpski "patriotizam".

zoks

10.04.2012. 22:02

@Bosanski Novi - Bos Novi@verovatno bi bilo tako,a ti koji vas zovu islamskim teroristima su upravo oni koji su za vas interes bombardovali Srbe gde god su stigli! I sta bi sada....nije valjda vasa medjusobna ljubas presusila?Vi mislite da su vam evro-amerikanosi prijatelji???Nazalost to misle mnogi i u Srbiji!

Mex

11.04.2012. 03:46

@Bosanski Novi - Aj zacepi ba , promaja je . Vide sta uradiste od jadnog huse Nobelovca , pocrnio zbog vas !!!

Desetar

11.04.2012. 05:18

@Bosanski Novi - Kad to urade Srbi to je djelo protiv opste sigurnosti ili kako ga vec zovu a da su to uradili Muslimani??Eee tad bi to bio terorizam.

David Morrissey

11.04.2012. 06:50

@Bosanski Novi - Bosanski Novi@ to nije isto bacati kamen na Ambasadu i ono sto je radio vas Vehabija pucao na Ambasadu i hteo nekoga da ubije. To vam nije jasno?? A zasto da u Sarejovu pucaju po Ambasadama Amerika je buila vas najveci saveznik tokom 1992 - 1995 do duse kao i svakog saveznika je Amerika na karaju izigrala.

Rumba

11.04.2012. 08:21

@Bosanski Novi - Bošnjačka klasika...Živiš na pašteti negdje preko svijeta, patiš za Bos.Novim i jedva čekaš ljeto da se par dana iskupaš na Uni u Novom Gradu.:lol::lol::lol:Jedino u tvom Bos.Novom možeš biti neko i nešto, samo što je problem što taj grad sad postoji samo u tvojoj glavi. Kompleksi...Šta tebe sekira šta oni tamo rade po Beogradu??? Da se nisi isto tako češao đe te ne svrbi, još bi uvijek bio u nekada tvom Novom.

zoks

11.04.2012. 09:51

@Bosanski Novi - Desetar@isti oni koji su vas branili od srpskih "djela"protiv opste sigurnosti su vas prozvali teroristima,pa vi sada vidite sa njima zasto!Sto se vi cesete o Srbima?Sa amerikanosima vidite i raspravite zasto vas tako zovu!Sta ste se zakacili za Srbe!Nisu vas bombardovali zbog Srba,nego Srbe zbog vas!Gde nestade ta velika ljubav izmedju vas i vasih "spasioca"?I vi i oni ste kao "devojke za raspolozenje"!Vernost iznad svega,hahahahahahaha.....!!!

brebrebre

10.04.2012. 21:32

divna vest... nisam citao ostale naslove, verovatno su i oni krenuli da hapse ove koji su naredili bombardovanje srbije 1999 ili??

Zrenjaninac

10.04.2012. 21:33

Da li se neko seća kako je ta "demokratska " đavolska tvorevina 1999.g. iz zgrade Ambasade SRJ u SAD izbacila domara koji je jedini ostao da je čuva?Tim postupkom izgubili su svaki kredibilitet da ONI uče nas lepom ponašanju.Živela Srbija!

gotovi su

10.04.2012. 21:38

Ako ima boga i malo pravde, ovi danasnji vlastodrsci su propali. E sada lepo da se svi politikanti IZJASNE U VEZI OVIH HAPSENJA ! (ako se usudjuju) "Ona" iz njihove "ambasade" zeli da se kazne svi koji podrzavaju paljevinu? Pa bojim se da ce morati da od Madagaskara naprave zatvor, goli otok je premalen za sve nas.

Bezbednjak

10.04.2012. 22:05

Posle 4 godine....Hm...ipak je nasa policija efikasna....E, da li nisu mozda u skorije vreme izbori? Treba da su česće ti izbori , mozda bi većina bila iza rešetaka...Trabali bi da prave planove za novi zatvor sa mnogo većim kapacitetom.

domacin

11.04.2012. 06:52

@Bezbednjak - Zatvori ce biti puni, kada se promeni vlast, a sadasnji budu odgovarali za sva ( ne) dela koja su pocinili !

Milos Nedic-Beograd

10.04.2012. 22:17

Zar nije rec o pripadnicima teroristickih grupa,takve grupe koje teroriziraju okolo svet ne mogu biti navijacke grupe, smesno.

Srpski jezik

10.04.2012. 23:04

@Milos Nedic-Beograd - "teroriziraju " Nauči srpski jezik, pa se onda predstavljaj da si iz Beograda.

Ante Pavelic Zagreb

10.04.2012. 23:17

@Milos Nedic-Beograd - Milos Nedic Bg@na srpskom se ne kaze "teroriziraju"ustaso,nego terorisu!Slaba ti kamuflaza!Nece jezik na krivo!

lektor

10.04.2012. 23:35

@Milos Nedic-Beograd - Nije mi jasno zasto ovi hrvati koji vise po srpskim sajtovima uvek daju sebi srpska imaena i dodaju uvek BG? Milose ili Hrvoje,ne kaze se teroriziraju nego terorisu..A,oni koji terorisu ceo svet su oni koji su vasi zastitnici i koji su bombardovali Srbiju,Libiju,Irak,Avganistan i mnoge druge zemlje!!!

Nenad

11.04.2012. 08:11

@Milos Nedic-Beograd - Srbin sam ali mi je muka od srpskog nacionalistickog mudrovanja.Svako ko prati srpske medije (i u inostranstvu) ima pravo na komentar. Uostalom, u Srbiji i Beogradu zive i Hrvati po nacionalnosti koji imaju pravo na svoj jezik. A ima i Srba doseljenika is Hrvatske koji ne govore bas isto kao Sumadinci ili Pirocanci.

Milutin

11.04.2012. 09:16

@Milos Nedic-Beograd - Nemogu Hrvati, nikako, da iz svoje svesti izbace srpsko poreklo!

zoks

11.04.2012. 10:28

@Milos Nedic-Beograd - Nenad@vazno da ti nije muka od poltronstva i g...lizanja evro-amerikanosima!

Zika zivac

11.04.2012. 10:54

@Milos Nedic-Beograd - Ako si ti Nenad i Srbin ja sam Domagoj Horvat!!! Ako ti je muka srpskog nacionalistickog mudrovanja,tutanj u lijepu tvoju!! Tamo zive sve tolerantni ljudi pa kreni u prodavnicu i zatrazi hleb ako smes mudrijasu..osetices svu toleranciju po ledjima i kicmi!!!

milos

10.04.2012. 22:28

Kolko god da su mladi, zavedeni i ostrasceni ovi momci su doveli u opasnost bezbednost Srbije i mogli su zemlju da odvedu u duboku krizu a neretko je napad na ambasadu i povod za rat. Tako da, da je neko imao interesa da nas ponovo bombarduje ovo bi mu bio idealan povod. Zato ovi ljudi moraju da odgovaraju i da njihova kazna bude primer drugima da se stavovi ne iznose nasiljem i paljenjem. Jos bitnije je da njihovi inspiratori odgovaraju ali sumnjam u to jer su po meni to lideri nekih partija.

Goxy

11.04.2012. 02:12

@milos - Reci to Milose roditeljima male Milice koja je ubijena 1999 god za vreme bombardovanja,svim Srbima ciji su prijatelji roditelji braca sestre nestali na Kosovu tih godina,zar ti ne vidis da ti je zemlja u ratu vec samo jako inteligentnom ratu koji je mnogo jeftiniji od koriscena vojske....Ja ne mogu da verujem da postoje ljudi koji razmisljaju kao ti....sta si ti Albanac kada osudjujes ovaj napad na nekoga ko hoce da te unistito bi bilo isto kada bi mi udario samar ja ti vratim pa ti se izvinim.

Savest

11.04.2012. 06:37

@milos - Milose jesi li ti licno bio tamo i sve video?Ako si gledao televizijske vesti,e tek onda si pravu sliku imao.Mislim da si ti inspirator svega antisrpskog.

zoks

11.04.2012. 10:22

@milos - milos@sreca tvoja,a i nasa,te su evro-amerikanosi iznosili svoje stavove razgovorima a ne bombama!Probudi se jadnice,vreme ti je!

'milos

11.04.2012. 11:23

@milos - Ja bih takve napaljene kao vi poslao dole, i ove napaljene momke, dole, na Kosovo, da se obracunate sa NATO i da spasete svoju cast i svoj obraz! Nemojte da maltretirate Srbiju vise takvim nazadnim i bolesnim stavovima! Dosta je bilo 20 godina vala. Takvi kao vi su i doveli do bombardovanja Srbije, zbog takvih kao vi se krvavo raspala Jugoslavija! Za vase stavove u Srbiji vise nema mesta!

Djura

11.04.2012. 11:52

@milos - "Za vase stavove u Srbiji vise nema mesta!" Хехехе milose, po raspoloženju naroda situacija je sasvim obrnuta.

Milutin

10.04.2012. 23:12

Izgleda da gazda nije podrsku dok se pohapse organizatori napada na njihovu spijunsku centralu, tj. ambasadu. Ne moraju biti krivi, kao da to nekoga interesuje, moraju biti uhapseni. To me podseca na na krvolocnu akciju Sablja, kada su hapseni svi protivnici rezima, bez obzira da li su luk jeli ili mirisali. Mislim da ce i sada biti takav slucaj!

zoks

11.04.2012. 08:49

@Milutin - Milutin@naravno da ce biti isto tako,jer narod treba stalno drzati u strahu!Ni dreser pasa ne uspe dresirati kera tako uspesno kako su amerikanosi ovu izdajnicku vlast i njihove poltrone! Tako su amerikanosi plasili narod sa indijancima,pa sa crncima,pa sa komunistima,pa kojekakvim bolestima(pticji grip,svinjski grip),da bi na kraju izmislili neke toboze teroriste!Proglasavaju ljude koji se brane u svojim kucama od pljacke i agresije amerikanosa za teroriste!Laz ce im se obiti o glavu kad-tad!

pg

10.04.2012. 23:16

A koliko bi ljudi iz vlade a i iz opozicije trebalo pohapsiti za paljenje i pljackanje skupstine 5. oktobra. Zar i to nije krivicno delo ili i dalje moraju da se uvlace amerikancima i zabasuruju cinjenicu da su nas bas oni bombardovali. Prava Srbija ne zaboravlja.

mare

10.04.2012. 23:30

Da, problem su 3 razbijena prozora i sl. A oni sto nam pobise na hiljade sugradjana, unistili gradove i sela i zemlju zatrovase, nikom nista. Nicija nije do zore gorela, vratice im se kad tad za sva zla sto ucinise po celom svetu.

Milos Nedic-Beograd

11.04.2012. 01:50

Bas kao i nama sta uradismo susedima ,a izgleda da je i pocelo kako stvari stoje.

Goxy

11.04.2012. 02:00

3000 civila ,1000 vojnika ubijeno cela drzava srusena i spaljena 1999,sve srpske svetinje na Kosovu srusene i spaljene groblja unistena 400 000 Srba proterano,zatrovani smo osiromasenim uranijom oteli nam deo teritorije....a oni hapse "huligane",tj decu Srbije koji vole svoju zemlju zbog toga sto polupali par prozora na ambasadi ovih koji su ovo gore sve uradili!!! Gospode Isuse Hriste sine Boziji,pomiluj nas (ih) gresne.

Mex

11.04.2012. 03:40

Zbog reformi u pravosudju , koje su se desile u medjuvremenu , bice privedene sve osobe koje su zapalile skupstinu Srbije i unistile sve cega su se docepali i organizatori na celu . Posebno se pridaje znacaj hapsenju OVK kriminalaca i njihovim vodjama zbog Zlocina nad Srbima na Kososvu i o prodaji njihovoh organa onima zbog kojih su oni porusili Skupstinu . Posebno, organizatori ce biti privodjeni i najstrozije kaznjeni .

despot07

11.04.2012. 04:09

похапсити све оне који добијају наређења из уса амбасаде-подразумева се и ове који хоће да хапсе наводне хулигане

Dejan

11.04.2012. 08:00

Posle pune CETIRI godine?! Sta uopste rade tuzilastvo i policija? U bilo kojoj africkoj zemlji bi bili daleko efikasniji.

Statisticar

11.04.2012. 08:04

Ova zemljom vladaju Sorosevi fasisti, americki i nemacki nacisti i pitaj Boga cije jos protuve pa kao takva predstavlja jednu veliku tamnicu, bez obzira da li zivite u svom stanu ili u zatvorskoj celiji.

Natale

11.04.2012. 16:10

@Statisticar - Tako ste govorili i za sve druge ,Milosevic ,Dzindjic,Vuka,Jovanovic .Volio bih da izaberete nazionalisti jedan put koga zelite.Da odete jos u dublju bjedu i tamu.

Đorđe

11.04.2012. 19:21

@Statisticar - Nemoj Miloševića trpati među izrode. A nazionalisti nismo, ali nacionalisti i rodoljubi jesmo.

Dragan

11.04.2012. 20:27

@Statisticar - Natale, gde i na sta ste potrosili ceo zivot kada niste naucili da citate i pisete?

2fast

11.04.2012. 08:30

Posao analitickih sluzbi ambasada SAD u svetu je i da citaju ovakve komentare. Bas me raduje da SAD, koje investiraju u Srbiju proccitaju da se nismo maknuli od primitivizma 90-tih. To ce nam sigurno doneti dobra i izmeniti predivnu sliku koju svet ima o nama.

Dušan

11.04.2012. 10:49

@2fast - Da, da, investirali su u Srbiju gomile bombi sa osiromašenim uranijumom. Takve nam investicije ne trebaju. A oni se nisu makli od masovnih uništenja počevši od Indijanaca, pa preko Hirošime i Nagasakija, Vijetnama i Kambodže, pa sve do današnjih dana.

Zika

11.04.2012. 10:50

@2fast - SIfrovani gde vam je leglo? U Zagrebu? jeste li se ispilili iz legla,pa ste krenuli od ranog jutra da pljujete po Srbiji i srpskim zrtvama!! Ovaj purger matija-zagreb koji se predstavlja kao grobar,odmah je krenuo da vredja mladog Zorana Vujovica-srpskog heroja..To ja kazem kao Delija i on je Heroj za sve slobodoljubive Srbe!!!

zoks

11.04.2012. 11:31

@2fast - 2fes@bas me zabole sta taj olos cita,a nadam se da cita,sa sve tobom zajedno!Nemoj da patis od straha.....umri vec jednom,bice ti mnogo lakse!Ne treba se patiti!

Natale

11.04.2012. 15:02

@2fast - Nije uopste bitno tko je i staje bitnoje da hoce da pomogne ovome narodu, dokazuje da zivite i idete tolike godine u pogresnom smjer.

Zoki

11.04.2012. 15:07

@2fast - Ti i on pomozite vašem narodu u Hrvatskoj. Nama vaša "pomoć" ne treba

good_ol_rebel

11.04.2012. 08:39

Razvilo se crno vreme opadanja, nabujao šljam i razvrat i poroci, podig'o se truli zadah propadanja, umrli su svi heroji i proroci... Progledale sve jazbine i kanali, na visoko podigli se sutereni, svi podmukli, svi prokleti i svi mali postali su danas naši suvereni. Progledale sve jazbine i kanali... Pod sramotom živi naše pokolenje, ne čuju se ni protesti ni jauci; pod sramotom živi naše javno mnenje, naraštaji, koji sišu k'o pauci. Pod sramotom živi naše pokolenje... (V.P.Dis)

good_ol_rebel

11.04.2012. 11:06

@good_ol_rebel - Ne "ujo", ovo је uz gusle.Sinu tisuculjetne kulture: Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, na poljima rodnim, braneći ih časno, kitio si cvećem svakog osvajača, pevajuć' mu himne, bestidno i glasno.Slobodu si večno, zakržljala raso, ček'o da donesu tuđi bajoneti, po gorama svojim tuđa stada pas'o, jer dostojno ne znaš za slobodu mreti.Pokaži mi redom viteze tvog roda, što balčakom s ruku slomiše ti lance, gde je Karađorđe tvojega naroda, pokaži mi tvoje termopilske klance.

good_ol_rebel

11.04.2012. 11:10

@good_ol_rebel - S tuđinskom si kamom puzio po blatu, s krvološtvom zvera, pogane hijene, da bi mučki udar s leđa dao Bratu, i ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, a krvavu kamu u nedrima skrivaš, sa vešala starih novi konop visi, u sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, iz kolevke pio krv nevine dece, pod znamenje srama, uz ime ustaše, stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, oštrije i ljuće opet da ti skuje,

good_ol_rebel

11.04.2012. 11:13

@good_ol_rebel - ... čiju li ćeš pušku obesit' o rame, ko najbolje ume da ti komanduje." (Jovan Dučić, 1942)

MatijaBG LDP

11.04.2012. 11:26

@good_ol_rebel - Ne,naprotiv guslice bas idu uz rodoljube i njihove akcije........

zoks

11.04.2012. 11:38

@good_ol_rebel - good_ol_rebel@ svaka cast na stihovima! Pravo u metu i onako kako je!!

Natale

11.04.2012. 14:56

@good_ol_rebel - Dobro pjevas,trebo bih otpjevati o ovoliko izgubljenih ratova,dati imaju sta potomci da pjevaju.Ne pogresno kao za kosovsku izgubljenu bitku da pjevas kao pobjednicka.

good_ol_rebel

11.04.2012. 15:59

@good_ol_rebel - O čemu ti to, "ujo", nepismeni? Srbi su slobodarski narod i pristaju mu gusle. Kroz istoriju smo se sami borili za svoju slobodu, za razliku od vas, koji ste uvijek lizali tuđinske čizme, kojima više "leže" "srbosjek", Jasenovac, Stara Gradiška, Jadovno... maljevi, konc-logori za djecu. Svakom njegovo. To je najveći "doprinos" vaše "tisućljetne", trogloditske, U-krudbene "kulture" svjetskoj civilizaciji. Njemački protestanti bi rekli: "Sačuvaj nas Bože, kuge, gladi i hrvata"!

MatijaBG LDP

11.04.2012. 17:37

@good_ol_rebel - Rebel,ti si Srbin ijekavica,mi u BG to ne priznajemo!:))opusti se.......

Realno

11.04.2012. 10:20

@drzavnik - Jesu kod ovih od 05. oktobra. Nije ostala ni jedna radnja u centru čitava od njih.

drzavnik

12.04.2012. 07:52

@drzavnik - @realno. Tada nije bilo patika u radnjama jer ste bili pod sankcijama zbog Milosevica. Niste ni kruha imali.

PFK

11.04.2012. 10:10

A kad ce privodjenja za paljenje skupstine 5.oktobra... Jel to nije krivicno delo, ili je to bilo za dobrobit vasih stolica.. SRAMOTOT Srbska

MatijaBG LDP

11.04.2012. 10:19

@PFK - Hahaha.....mali navijac se javalja.....mora da places za Zoranom?Ono nije bilo paljenje skupstine vec osvecivanje,prskanje svete vodice..... potupak egzorcizma.Zapalli smo je ,obnovili,osvetlili,ucinili jos lepsom,sad sija kao prelepo zdanje i simbol nase Metropole.

MatijaBG LDP

11.04.2012. 10:10

Hrpa malih desnicarskih protuva koje su hrabre u paljenju zgrada,a jedan na jedan cvile kao zenice.Ovo je samo hrpa malih izvrsilaca,napaljenih navijaca,jedan od njih ,izgoreli u ambasadi,heroj juzne tribine...treba hapsiti najpre nalagodavce ovog vampirizma.

Alex

11.04.2012. 11:37

@MatijaBG LDP - Matija bravo, odlicno ti ide ova kampanja, sramota je sto tvoja stranka uopste i postoji, svi vi " Liberali" slicno razmisljate, i pljujete po svemu sto je Srpsko. Ajmo sad svi da mrzimo Srbiju, ajde svi da pljujemo i da pokusamo da sto vise licimo na evropu i zapad, ajmo svi da zaboravimo nasu tradiciju, ajmo svi da mrzimo nas narod i zemlju... Sramota. Zorane, besmrtan si dok si u nasim mislima.

Natale

11.04.2012. 14:42

@MatijaBG LDP - Ma kakve srpske tradicije da gajis ,ako su glupe i neprifatljive za zdrav razum.Od fasciste Draze Mihajlovic pravite srpskog heroja a 80 posto srba se stidi cuti to' ime.

zoks

11.04.2012. 10:43

@Zoran - Zoran@ni temelje ne treba ostaviti! Koliko neprijatelja su amerikanosi "prikupili" i Hitler bi im pozavideo na brojcanom stanju!

MatijaBG LDP

11.04.2012. 11:20

@Zoran - Odlicno,pa vi onda savrseno razumete Hrvate sto su vam i temelje raskopali i popalili vas do kraja.Slican se slicnom raduje,zar ne?:))

zoks

11.04.2012. 11:44

@Zoran - MuftijaBG LDP@ primetio si da na tebe i slicne ne trosim ni tastaturu!Ni toga nista vredni! Bijemna vas na pravoslavni,ali preko tonakur da me ne zarazite!

MatijaBG LDP

11.04.2012. 12:17

@Zoran - Zoks,ne ,ne promecujem,ja evo primecujem da si replicirao na tri moja komentara,bas stedis tastaturu:))))Opusti se,normalno je prihvatiti poraz.Izgubili ste rat,osramotili Srbiju,sad vam je sve sto kazete duhovito!

2fast

11.04.2012. 12:19

@Zoran - G suck, znaci kada nestane argumenata pocinju uvrede? Onako po srpski, kako su nas dedovi ucili.

zoks

11.04.2012. 12:52

@Zoran - 2fes@prepozna se ti!Tebi cu da polazem argumente i racune,je li? Ti sa tvojim argumentima prodji kroz grad,a ja cu sa svojima!Ko prezivi pricace!

MatijaBG LDP

11.04.2012. 13:09

@Zoran - Zoks,ja sam svestan da je grad prepun ludaka,ali ajde ti sa svojim argumentima prodji kroz Pristinu,a i ja cu,pa ko prezivi pricace istinu o tome da li je Kosovo Srbija:)))

Nemanja

11.04.2012. 14:19

@Zoran - "ajde ti sa svojim argumentima prodji kroz Pristinu" Doći će i taj dan uskoro, ne sekiraj se.

Idler

11.04.2012. 10:24

A što je s napadačima na hrvatsko veleposlanstvo? Mi nismo nit bili priznali Kosovo, čak nismo imali u planu...priznali su ga prvi Ameri i vama tako dragi Slovenci !!!!

Natale

11.04.2012. 15:20

@Idler - U Tebe je mozak i tebi slicnima boranija u glavi.Nemoze svaka budala raditi sve sto mu padne na pamet,po tebi i tebi slicnim moze sugurno; zato ste se stisnuli oko Beograda,sa tom sitnom boranijom.

ranko75

11.04.2012. 10:26

Ova vlast ne zna kako da se ulize amerikancima da im ovi pomognu da ostanu na vlasti.Amerikance zasto ne privedu za bombardovanje uranskim bombama, od kojih umiru stotine nasih gradjana od raka, a trose toliki novac da nadju ko je pre 4 godine amerima razbio prozor?Zbog ovakve servilnosti se gadimo i svetu i sebi.Jedino se On ne gadi sebi i organizaciji homoseksualaca,kojih podrzava od srca.Zato ne podrzava normalne srbe.O takvima je pisao Arcibal Rajs- "Cujte srbi cuvajte se sebe".

MatijaBG LDP

11.04.2012. 11:04

@ranko75 - Pa zasto ne poslusa Archibalda R.covece,nego se objavi rata NATO paktu?Sta lupas,u SAD/u je mnogo vise obolevanje od raka,nije valjda su sami sebi prosipali uranijum....stvar je samo u otkrivanju na vreme.Srbi uglavnom otkrivaju u zavrsnoj fazi.Inace rak kosi u celom svetu.Takva je ishrana i ona mnogo vise utice na pojavu te bolesti.Previse okreces solju posle ispijanja kafe,a premalo ucis iz realnog zivota!

demokrata

11.04.2012. 11:21

@ranko75 - ranko75,ambasade drugih drzava se ne napadaju a ako su priznali kosovo to njihova stvar.svako ima prava da prizna ili ne prizna kosovo.a ti ovake budale nemozes braniti, koliko sad amerika pomaze srbiju.to neznas raspitaj se malo,pa onda nesto pisi.

Goran

11.04.2012. 11:27

@ranko75 - "nije valjda su sami sebi prosipali uranijum...." Sa njima se nikad ne zna. Lako je moguće da vrše eksperimente i nad sopstvenim narodom.

zoks

11.04.2012. 11:35

@ranko75 - americki demokrato@ko je trazio pomoc od amerikanosa?Neka se nose u pm sa svom svojom "pomoci"!Ti si kontrolisao i brojao tu "pomoc" od amerikanosa,je li? Jedino sto nama treba od njih je da se nose tamo odakle su i da nas ostave na miru!Hvala!!!

serbon

11.04.2012. 10:49

Gde ste dosad bili. Kako to da ste odjednom saznali ko su navodni napadači na ambasadu. Da nas nisu ti amerikanci nečim dobrim zadužili. Kome god su oni pomagali taj narod je naje..

Lili

11.04.2012. 11:23

Hapsenja posle cetiri godine ? Mora da se dogadjaj odigrao posle prethodnih izbora pa su sa privodjenjem pravdi morali da sacekaju ove. Da nije tuzno, bilo bi smesno. Strasnoooooooo.

G-dja

11.04.2012. 11:24

Ovo nije pitanje "ljubavi"prema Amerikancima i Turcima,vec zastita imovine i licnog integriteta diplomatskih predstavnika koji imaju ambasade u svakoj pravnoj drzavi,pa i kod nas.Ko jos voli Turke i Amerikance posle svega sto su nam uradili???Ali zakon se mora postovati,ma koliko nam bili antipaticni gore pomenuti.

Nemanja

11.04.2012. 11:39

@G-dja - U pravu ste G-dja, samo... Kada će hapšenja za paljenja 05. oktobra i za uništavanje svega u široj okolini Skupštine? Evo prošlo je već 12 godina, a ništa nisu uradili po tom pitanju.

bgd

11.04.2012. 11:47

@G-dja - gospodjo zakon treba postovati ali ne segmentno kako kome odgovara, konkretno u ovom slicaju se hapse ucesnici posle cetri godine jel ovo neki kec iz rukava za ovu vlast, a ko ce da odgovara za zivote neduznih gradjana koji su izgubili svoje zivote tokom bombardovanja sto je usko povezano sa amerikancima, nemojte provocirati ljude koji citaju ovo i onako su isprovocirani samim naslovima

G-dja

11.04.2012. 12:38

@G-dja - Dragi Nemanja,ona kradja slika iz skupstine,iznosenje fotelja i demoliranje objekata ,je bacila vrlo losu senku na ceo dogadjaj 05.10.2000g.Ne znam da Vam odgovorim na to.Nadam se da su slike i inventar bar u nekom delu vraceni.Kradja imovine je krivicno delo ma ko da ga izvrsi.Pozdrav

Nemanja

11.04.2012. 14:16

@G-dja - "Ne znam da Vam odgovorim na to." - Pa bar možete otvoreno da kažete da se zalažete i za njihovo hapšenje, a ne tu nešto izokola. A koliko vidim ovoj sadašnjoj vlasti to ne pada na pamet.

G-dja

11.04.2012. 14:32

@G-dja - Ne zalazem se ja za njihovo hapsenje,decaci su to uradili u afektu,ali to donosi velike probleme Srbiji.Znamo svi vrlo dobro da USA smatra svaki napad na njenu imovinu,napadom na samu drzavu.Uvek mi dobijemo po nosu,valjda smo nesto naucili do sad.

Nemanja

11.04.2012. 14:53

@G-dja - Dobijaju i oni po nosu. U Avganistanu skoro 3.000, u Iraku preko 4.000, u Vijetnamu desetine hiljada poginulih. I to su cifre koji oni priznaju, a koliko je stvarna brojka znaju sami. Koliko je još trajnih invalida to nikada neće objaviti, ali slobodno možete cifre poginulih pomnožiti sa 3 ili 4. I nikako da nauče da ne trpaju nos u svaku zemlju na svetu. Izgleda da njima treba neka Hirošima ili Nagasaki da ih nečemu nauči.

Mex

11.04.2012. 16:05

@G-dja - Draga G - djo , obrati se reformiranom pravosudju oni ce ti bjasniti malo vise bez FILOZOFIJE .

good_ol_rebel

11.04.2012. 12:41

Milica Rakić (* 09.01.1996. - † 19.04.1999.) Srpski guslar Saša Laketić ("Pogibija Milice Rakić") - "Oj, Gospode, sa nebesa, Tvoja milost duše prima, pa nevinu žrtvu uzmi među svojim anđelima. Ti što vladaš vasionom, Pravednika i Mesije, prepoznaćeš malu žrtvu nepravedne agresije. To nevino čedo malo, Milica se Rakić zove, a bomba je agresorska prekinula dječje snove. Ta makanja trogodišnja, šta je mogla da nanese i sa čime da ugrozi američke interese?" ... Vječna pamjat!

Atanasije

11.04.2012. 14:19

I trebaju da gore, za sve zlocine koje su pocinili i jos uvek cine! I to u prvom krugu pakla!

Milovan

11.04.2012. 16:49

Amerikanci pozdravljaju samoinicijativnu odluku aktualne vlasti da se krivicno gone ucesnici i inspiratori. Oni bi bili najsretniji da se sva mladost Srbije zatvori i da Srbija nema buducnosti. Mislim da je zapadnjacima vec neugodno koliko im se aktualna srpska vlast uvlaci u de..lo crevo.

hidalgo

11.04.2012. 17:34

nemam nista protiv hapsenja a dali su ameri pohvatali svoje koji su planski bombardovali srbiju,,,,,,,svi koji prave probleme,ugrozavaju zivote drugih trebaju biti uhapseni ,,