Novi Sad: Ubijen dok je proslavljao poslednji ispit

LJ. P. - J. S.

09. 04. 2012. u 15:43

Desetak sati pre pogibije Srđan Mandić položio poslednji ispit. Uhapšen Dragan N. (48), osumnjičeni za ubistvo

U SUBOTU, desetak sati pre nego što je usmrćen ubodom noža u Ulici Veselina Masleše, u Novom Sadu, Srđan Mandić (25) položio je poslednji ispit na industrijskom menadžmentu Fakulteta tehničkih nauka. S roditeljima Ljiljanom i Goranom i sestrom Majom podelio je radosnu vest o okončanju studija, a onda požurio da to i sa društvom proslavi.

Ljiljana je oko 23 časa, dva sata pre pogibije, pozvala sina da se dogovore o rasi psa kojeg su nameravali da kupe. Srđan je bio dobro raspoložen:

- Majko, u kafiću sam s društvom, baš nam je lepo. Ajde, sutra ćemo o tome - bile su poslednje reči koje je Ljiljani uputio njen sin.

A sutradan ujutru, kada se bračni par Mandić zaputio ka Veterniku na plac gde je ovih dana, posle niza izbegličkih godina, skoro završena njihova porodična kuća, ni slutio nije da je

njihov sin nastradao. Majci je pogled pao na njegove omiljene patike u hodniku i samo je pomislila: "Neka se dete naspava."

- I eto, umesto da slavimo završetak studija, mi ćemo na sahranu - gotovo nečujnim glasom ponavlja Ljiljana pred okupljenim rođacima, prijateljima i komšijama. A onda pita: - Zašto nama ovakva nesreća? Pa ja sam kao babica pomogla rođenje toliko mnogo dece... A sad neko uzima život mom detetu...

Za tragičnu sinovljevu sudbinu roditelji su saznali tek u nedelju oko 10.30. Poznanici su im javili da je jedan Srđanov prijatelj povređen i da se nalazi u bolnici u Sremskoj Kamenici.

- Mog sina su ubili s leđa! - očajan je otac Goran. - Nije često odlazio u stari kraj, a te večeri su ga pozvali prijatelji da dođe.

HAPŠENJA ZBOG sumnje da su učestvovali u tuči, policija je uhapsila osmoro. To su Goran L. (43) i Duško L. (43), otac i stric osumnjičenog Petra P., zatim njegova tetka Gordana P. (41), kao i dvoje iz Žitišta: Petra L. (53), Zdravka P. (32). Uhapšeni su i Novosađani Željko M. (30) i Miroslav Č. (28).

Sečivo se zarilo Srđanu pravo u srce. Nesrećni mladić izdahnuo je na licu mesta, na trotoaru jedne od ulica novosadskog naselja Detelinara, koje je dobro poznavao jer se njegova porodica iz Like pre više od 15 godina doselila upravo u ovaj deo Novog Sada.

Mada je najpre saopšteno da je Petar P. (19) iz Hetina osumnjičen za ubistvo Mandića, u ponedeljak se ispostavilo da je glavni osumnjičeni za Mandićevo ubistvo Dragan N. (48) iz Idvora. On je u ponedeljak uhapšen oko 14 časova u novosadskom Novom naselju u zajedničkoj akciji pripadnika kriminalističke policije i žandarmerije. Petar P. se sumnjiči za nanošenje lakih povreda Željku M. i učestvovanje u tuči.

Prijatelji neutešnih roditelji ne veruju da je Srđan, inače tih i povučen mladić, učestvovao u tuči sa Romima.

- Verujem da je pokušao da ih razdvoji, to više liči na njega - kaže jedan od prijatelja Mandića. - Nije bio kavgadžija, nikada se ni sa kim nije potukao.

Srđan Mandić će biti sahranjen u 16.30 na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Šta je prethodilo ubistvu mladića čitajte OVDE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

Pedja

10.04.2012. 08:15

@Dragan - Pa da dozivotno zivi od tudjeg rada?Sta mislis hrana i prostor za zatvorenike su besplatni?

ranko75

10.04.2012. 10:20

@Dragan - Ne nego da dozivotno radi u zatvoru, da bi pokrio troskove zatvora i zaradio da pokrije deo stete koje je naneo. U zatvoru nije ni odmaraliste ni banja.

Simke

09.04.2012. 19:34

Tito je za takve imao lek,tada je bila velika bezbednost gradjana a ne sada kad se mora dobro paziti gde se ide,u koje vreme itd...

Srbin dijaspora

09.04.2012. 22:01

@Simke - Hteli ste demokrate na vlast. i sada eto vam je demokratija. Za vreme Titove vladavine mogo sam od Sezane pa d

Pedja

10.04.2012. 08:14

@Simke - Ni ovo nije tacno.Za vreme tog istog Tita Rumuni su npr. zariri i palili Banat (pogotovo ovaj deo oko Vrsca,bili su vecina). A ovakvih problema sa Romima je uvek bilo.

Django

09.04.2012. 20:59

Nisam nacionalista i nemrzim Rome samo se pitam dokle ce da ubijaju nas Srbe -prosle godine ubili za Uskrst coveka u Jagodini Sekirom kod kog stanovali sto mu nisu platili kiriu -njih drzava stiti mogu da nas kradu ,ubijau i sta sve ne a mi samo da gledamo mi Srbi smo odavno manjina u sopstvenoj drzavi

Pedja

10.04.2012. 08:13

@Django - Do pre par godina i ja sam imao taj stav.A onda se zadisilo da sedim u parku sa jos 4drugara,a preko puta nas sedne 15ak mladjih Roma. Bez ikakvog povoda ta gomila ustane i krene da nas mlati (kao neko ih je popreko pogledao!?). Sreca pa nisu upotrebili nikakvo oruzje. A vrhunac je bilo pitanje policajca kad su dosli sta smo im uradilii i zasto remetimo mir?!Muvu u zivotu nisam ubio,a ne da narusavam red...dokle vise??Epilog: jos smo mi ispali krivi...E od tad sam zagovornik aparthejda za njih.

Pizzi

10.04.2012. 00:13

Neznam, ali mi neizgleda kao Rom pre mislim da je cak Srbin.To vam nekako lezi da sa ledja i malo se bocne.

'ajde

10.04.2012. 00:24

mene zanima zasto na slici dva pripadnika zandarmerije imaju pistolje u rukama pored toga sto vode osumnjicenog koji je u lisicama ? sta predstavlja ta slika ? demonstraciju moci ? jasno mi nije da je to procedura jedne ozbiljne jedinice . . .

?

10.04.2012. 11:57

@'ajde - Delim tvoje misljenje. Stvarno je i ta policija preterala. Ovom divnom coveku stvarno nisu potrebni pistolji pored glave.Sta ja sve necu cuti..

HitmanSRB

10.04.2012. 13:35

@'ajde - @:ajde: Evo da te prosvetlim, o prepametni, i da te otelotvorim! Ovo je standardni postupak privođenja lica koje je počinilo, ili za koje se sumnja da je počinilo krivično delo za koje je propisana minimalna zatvorska kazna u trajanju od 10 godina. Happy?

vojvodjanin

10.04.2012. 07:25

izacice on i ranije nazalost!!!prosle godine u backom gradiste rom izbode coveka sa 15 uboda nozem posle 3 meseca pritvora pusten kuci!!!!!!!!!! jebo ja zakon u ovoj drzavi.covek ujutro krenu na poso sa sobom nosio malu brusilicu nazad u firmi rom mu trazi da mu da da bi ga prodao naravno ovaj mu nije dao i zbog toga je nastradao.pitam se de tu zakon!!!!!!!!!!!!!!

Marija

10.04.2012. 09:40

Gospode boze kakva tragedija, jadan momak. I ja sam nekad zivela blizu roma, ne dao Bog nikom, neka prica ko sta hoce ali ne bih ja volela da mi ikad vise budu u blizini.  Velika podrska stanovnicima Resnika...

marija

10.04.2012. 13:10

zalosno ....ovo je za plakat jadni roditelji .....a krivce nabit na kolac kakvi su to ljudi ....ej Srbijo jadna li si

HitmanSRB

10.04.2012. 13:38

Gde su sada oni zaštitnici ljudskih prava da zaštite romsku populaciju od "agresivnih srpskih nacista"?!

sono io

10.04.2012. 15:23

baš me interesuje šta vam znači objavljivalje komentar od Pizzi-ja pod brojem 1945315.. navodno imate neku kontrolu- selekciju.... a ovamo propuštate takav komentar... i još ne objavljujete replike na taj komentar.... zaključujem da ste i Vi istog mišljenja kao i navedeni...